| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Тестер за батерии
За супер рядко използван фотоапарат май е по-добре обикновенни алкални батерии. Марката е почти без значение - аз гледам да слагам от най-евтините, че след година да не ме е яд като съм сожил батерии за по 2 лв. бройката и ги хвърля без да са направили и 10 снимки.
|
| Вто Юни 02, 2015 2:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
И аз като Цецо, избирайки фотоапарат, гледах да е с Li-Ion. Зарежда се през усб кабелче, та вече съм забравил къде му е зарядното - зареждам го от зарядното на талафона, лаптопа или където се намери захранен усб конектор. Фотапаратите с незареждаеми батерии са за по-профи употреба, когато трябва да се снима и няма кой да чака зареждане - вземаш торба батерии и няколко сд карти и щракаш на воля. NiMh акумулатори е добре, ако зарядното прави ускорен заряд, иначи си е мъка да чакаш над 10 часа. Използвам такова за батериите на безжичния мишок - за около 3ч. са готови.
|
| Вто Юни 02, 2015 2:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пак да напомня за лидълските Aerocell: освен с добри характеристики се славят, че не протичат. Обаче вече имам едно наум: струва ми се, че дори в лидъла има две качества, нищо че не го пише. Т.е. според държавата.
Едит2: щото и аз си загубих зарядното на камерата, пък кой знае защо не дърпа ток от USB - купих си суперуниверсално от лидъла на покъртителната цена от 20 евра. Обаче джилезото наистина е умно, универсално и готино - препоръчвам го.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Юни 02, 2015 3:39 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Юни 02, 2015 3:34 pm |
|
 |
|
michev
|
Да бе да - голяма "далавера" да си Li-Ion батерия на фотото.. Да не стане само като при мен - NP-FW50 с която не можеш да изкараш и един ден снимки, а цената е направо покъртителна.
|
| Вто Юни 02, 2015 3:35 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Не си губете времето с тестери, ей това е истината, истинска магия - 800% повече капацитет от същата батерия ... http://www.macworld.com/article/2928997 ... rcent.html
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 02, 2015 3:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък имам 4-5 линка за устройства, дето като ги ръгнеш в контакта ти намаляват 2-3 пъти сметката за ток. Има и дето ти икономисват бензина на колата.
|
| Вто Юни 02, 2015 8:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Далавера няма. Просто ми е удобно зареждането. А ти като искаш да щракаш цял ден, да си беше купил апарат с няколко АА батерии.
|
| Сря Юни 03, 2015 11:37 am |
|
 |
|
michev
|
Компромис винаги има. Все пак фотото е за снимки и е логично да желаеш да снима по- добре вместо да му е много издъжлива батерията. Предното ми фото също е с Li-Ion и там няма проблем с капацитета, та в тая връзка споменах че няма особен плюс да гледаш фотото на всяка цена да е с Li-Ion батерия. Винаги може да попаднеш на нещо куцо.
|
| Сря Юни 03, 2015 1:45 pm |
|
 |
|
velio
|
Айее, къде отидохте може би. По въпроса за спама - най-добрите акумулатори за мен са ENELOOP, а най-добрите алкални - това са най-евтините такива.
По темата, става въпрос за е таквиз батерии (картинката), които си ги вграждаме в наши устройства. Чат пат се налага да сменяме доставчици и трябва да тестваме батерии. Имаме едно китайско чудо iMAX нещо си, бутафорна работа, чат пат става, но има ограничения големи, освен това не може да сваля криви.
|
| Пет Юни 05, 2015 1:47 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами генератор (sinking) на ток, например по схемата по-горе, проц. да мери тоци, напрежения и времена с памет за данните и някакъв интерфейс за източването им. И аз планирам да си направя подобно нещо, че много менте батерии се навъдиха...
|
| Пет Юни 05, 2015 3:43 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Колегата ползва това http://www.westmountainradio.com/produc ... ts_id=cba4ръгаш УСБ-то и на другия ден сваляш кривите. Не става за емулиране на нискоконсумиращи устройста, да не се излъже някой .....
|
| Пет Юни 05, 2015 9:07 pm |
|
 |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
За хоби и лично време ползвам : http://www.icharger.co.nz/Products/PowerLog-6S.aspx , предназначено е за моделисти, сравнявал съм с флуке тестер - има съвпадение . Ето лог : https://www.dropbox.com/sh/pjfim52mkwca ... ptQ5a?dl=0 , батерията е 6 клетково Липо, мотора е безчетков с китайски номинал 1350 Ватта ... не го твърдя, само цитирам.Тестваното устройство е радиоуправляема количка, развиваща до 98 км/ч. Опитвал съм да измервам капацитет на Никел-кадмиеви батерии Бош - за винтоверт -даде приемливи стойности.
|
| Пет Юни 05, 2015 11:01 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Абе за малки акумолатори не знам, имаме доста такива по едни платки но май всички са Varta та не знам как е в сравнение с другите. Обаче за батериите не е така. Едно е как се държат на константен разряд, друго е как се държат във времето. Примерно при 9 V и при AA батерии има огромна ралзика от марката и производителя а и самият тип в случай примерно на хотелски брави. С Varta индустриалан серия спокойно откарват по 2 години, може би ще могат и 3 но не ги оставяме. С други не могат и една да изкарат, разбирай един сезон защото от тая една година активно се изпозлват 4 месеца. Това е нещо което е резултат от практиката и то на голям брой батерии, до скоро сменяхме по няколко хиляди на веднъж, от година две май остана само на еидн или два хотела но са пак около 4-500 батерии мисля. Та всички тия тестове са супер и може би дават информация за реалният капацитет на батериите, но опредлено резултатите при продулжителна експлоатация нямат нищо общо с тези резултати.
|
| Съб Юни 06, 2015 9:54 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Юни 06, 2015 10:11 am |
|
 |
|
velio
|
Чак пък "повече". Общо взето всеки инженер правил някога boost конвертор би се досетил за всички тези неща. Да не говорим че 800% звучи налудничаво още поначало.
|
| Пон Юни 08, 2015 11:08 am |
|
|