| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Въпрос за електрическо табло
Ами аз съм работил на места където обикновенно се използват боклуци, та съм виждал не 3 ами, както казах, 1 късо и край с предпазителя. Сега за ABB не се сещам виждал ли съм повредени но евтинджоси като Elmark и Chint съм виждал да се прецакват. Телемеханик също. Сименсите за които говоря бяха малко по-старички и може доста да са поработили, ама едва ли са имали 10000 цикъла на сработване от късо. Специално тия ABB въобще няма да се учудя и 20000 сработвания да издържат. То си има какви ли не по-специализирани устройства. Виждал съм техни ключове направени да издържат 80А/1200VDC и позволяват изключване под товар - айде кажи как издържа на такова нещо, ама на - има го и го гранатират. Само дето и цената е "гарантирана". И друго има - тия като се прецакат не остават включени - обратно - или въобще не се включват или падат от вятъра. Тъй че хамериканеца и да го вдига, той като се прецака ще извика техника и въобще няма да се стигне до там колко пъти бил падал.
|
| Съб Авг 23, 2014 9:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За бушоните не знам, ама се е случвало да ме викат да оправям машина щото бушонът взел да пада, пък се оказва, че вместо 25А има 16А и то от години.
Докато в сервиза ДТЗтата падаха десетки пъти на ден, често ги претоварвахме и по ток, но си бачкаха безупречно почти десетилетие. Маркови, естествено, не клонинги. АБВ не бяха със сигурност, Шнайдер едва ли, Сименс или по-скоро Телемеханик.
|
| Нед Авг 24, 2014 12:16 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
То има рзлики между серии и модели, на Шнайдер примерно, продават се както от тези които се правят в БГ така и вносни, няма нужда да казвам че вносните са за предпочитане. Важно е коя серия ще сложиш. А за тия като от снимката няма какво да говорим, елмарк и др. подобни ...
|
| Нед Авг 24, 2014 9:08 am |
|
 |
|
velio
|
Абе и аз съм го гледал това за 3 пъти някъде. Сигурен съм. И то в каталог. Предполагам че става въпрос за сработване при ток на късо съединение. Къде обаче ... в момента нищо такова не намирам.
|
| Сря Авг 27, 2014 12:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз не само ч ене съм го виждал, но е и доста малко вероятно да го пишат някъде, дори да има нещо такова едва ли някой ще го напише. Това да не се отнася за онези старите които заменят стандартните предпазители ?
|
| Чет Авг 28, 2014 12:30 am |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
И те не се подменят на 3 пъти. Тези "препоръки" са най-вероятно от продавачите на предпазители. Иначе нямаше да дават 10,000 цикъла като цифра. Има няколко дефектни серии предпазители, които познавам още на външен вид. Едните са бели, с оранжева хоризонтална лентичка отгоре(май гръцки). При тях дефектира защитата от претоварване по ток и започват да падат без да са сработили дори и веднъж. Попадна ли на такова табло, сменям всичко с качествени и въпросът приключва.
Последна промяна E1 на Съб Авг 30, 2014 12:28 am, променена общо 2 пъти
|
| Съб Авг 30, 2014 12:20 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е за кофти предпазители не говорим, там е ясно. А продавачите .. и за тях не говорим, но то пък това е малко обратна реклама.
|
| Съб Авг 30, 2014 12:24 am |
|
 |
|
E1
|
Е, не е обратна реклама, ако го представиш като някакво върховно изискване за безопасност. Само възниква един логичен въпрос: защо ще купиш нещо, което е няколко пъти по-скъпо, а се подменя много по-трудно(представи си как се подменя среден предпазител при монтаж на RST шина), като можеш да ползваш стопяеми предпазители? Че има и с малки размери, които се ползват за ел.табла, евтини са и са с декоративна касетка, с размер на автоматичен предпазител.
|
| Съб Авг 30, 2014 12:33 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ехххх .... едните не искат да запоят usb щото сигурно си мислят че клиента няма да им плати достатъчно, други пък дерът клиента и после го лъжат че тов акоето си купува трае от ден до пладне, трети пък им се молиш да ти вземат парите а те и за това ги мързи ....еййй какво хубаво беше по комунизма ... и хем пари имаше, хем стоки нямаше, с кебапчето те удряха в грамажа ама пък си беше месце, сега са тлъсти, дебели и красиви но има всичко освен месо .... и бушоните си бяха бушони ....
|
| Съб Авг 30, 2014 12:45 am |
|
 |
|
E1
|
|
| Съб Авг 30, 2014 1:12 am |
|
 |
|
Cekins
|
Да не ми се беше случвало - нямаше да го казвам. Не съм броил на колко сработвания от късо са се повреждали но със сигурност не са били 10к. Тези с оранжевата лентичка ги продаваха по "левчетата" - китайски са... де да бяха гръцки... За тях пък е съвсем сигурно че при първото късо и се прецакват. Ама съм ги купувал за по левче бройката - бях куил 20-30 такива и съм ги слагал на супер непретенциозни места, колкото да отбия номера...
|
| Съб Авг 30, 2014 9:02 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
На мен са ми супер непознати. То в гръчко с такива работи не се майтапеха - там АБВ-то минаваха за менте.
|
| Съб Авг 30, 2014 10:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
По нашенско ментета да искаш, всяко нещо си има цена, дали цените на истинските обаче са реални не е ясно, не съм сравнявал, но примерно 1 и 2 А предпазители са доста скъпи, не знам така ли е по света.
|
| Нед Авг 31, 2014 5:00 am |
|
 |
|
Cekins
|
Аз имам впечатления само от UK - там всичко е ненормално скъпо, особено ако тръгнеш да купуваш от магазини тип Практикер. Цените са просто ненормални - не знам въобще как някой може да пазарува на такива цени - едно пакетче кабелни връзки е 4.99 лири. Всъщност всички дреболии дето тука сме свикнали да ги купуваме като консуматив там почват от 4.99 лири. Вторник заминавам пак натам и ще погледна колко струват ел. материалите ако се наложи да ходим по магазините 
|
| Нед Авг 31, 2014 1:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
В гръчко в местния магазин бушоните ми ги даваха около 3, а ДТЗто около 25 евра (позабравих), но ми правеха почти 20% отстъпка като за професионалист.
|
| Нед Авг 31, 2014 2:09 pm |
|
|