| Автор |
Съобщение |
|
miro_9703
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Авг 15, 2013 3:07 am Мнения: 101 Местоположение: град Рудозем
|
 Re: Схема на инвертор за парно
Такаа .. да се разпиша и аз  Направих руската схема и общо взето доста ми харесва как работи, но немога да направя платката ... в смисъл немога да я начертая, иначе за ецване и другите му работи мога, но чертането не ми се отдава .. та ако можете да ми кажете някакъв начин за чертане на платката(програма, някакви трикчета ако има и т.н са добре дошли). Благодаря !
_________________ Тате, днес единствено аз отговорих на въпроса на учителката. -Браво сине, и какъв беше въпроса ? -Кой не си е написал домашното?
|
| Нед Окт 20, 2013 2:12 am |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Окт 20, 2013 10:20 am |
|
 |
|
michev
|
Бих ти препоръчал друг софтуер, който може да не се хареса на болшинството, но определено е най - интуитивен и изисква минимално учене - Sprint Layout. Руснаците доста го тачат, така че при тях лесно се намира излекуван и русифициран, както и с обогатени библиотеки. Софтуера е ненадминат за правене на платки в домашни условия, където размерите и дупките имат голямо значение, а модификацията им е като детска игра.
|
| Нед Окт 20, 2013 10:40 am |
|
 |
|
CarBeta
|
+1 ... и освен стандартните формати може и директно към принтера
|
| Нед Окт 20, 2013 11:28 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
+1,че даже и за по сериозна работа бива - е естествено шини и процесори със 1001 крака не е работа. Освен това и платкаджиите я поддържат.
|
| Нед Окт 20, 2013 4:32 pm |
|
 |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
Колега BateAz, Схемата е от моя работещ вече 5 години нон-стоп УПС с помпа грюнфос 100 вт. и няма ядове. Поздрави
_________________ Когато някой ти каже, че няма начин, значи има начин
|
| Пон Окт 21, 2013 3:59 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Хм. Странно ...
|
| Пон Окт 21, 2013 5:16 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Малко встрани от UPS за помпата... Бях гледал схм. на парно , където за следене дали се движи водата , бяха ръгнали водомер.Та идеята ми е да наслагам по отделните кръгове на парното , импулсни водомери+температурен датчик. Идеи за турбинка дет кат цена , да не ми хвръкне зелката?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Окт 27, 2013 9:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии то на обикновените пластмаси не им ли гарантираха качеството до 70 грдуса например, само на полипропилена до почти 100, за тефлон само в кафемашините съм чувал но там дебитът е малък.
|
| Нед Окт 27, 2013 9:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами обикновенни пластмаси е много широко понятие. Има турбинни дебитомери и то пластмасови до към 140 градуса, не знам обаче от къде да си намериш само турбинки.
п.с. парното не е добре да вдига над 70 градуса, то ако вдигне си е направо зле, така че и водомер за топла вода те орпавя, има ги с гнезда за импулсни датчици.
|
| Пон Окт 28, 2013 12:36 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Та като сте зачекнали темата - питане и от мен:
Как с подръчни (елементарни) средства може да се определи (измери) дебита в тръбите да кажем на подово отопление, където трябва потоците през тях да се "изравнят" (защото тръбите на кръговете са различно дълги и различно начупени и навити)?
Не е нужно абсолютно измерване, а по-скоро относително. Е и абсолютно става, но предполагам ще е по-скъпо ...
|
| Пон Окт 28, 2013 10:40 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
... не ти трябва да мериш дебита - целта е да поддържаш еднаква температура по цялата площ на тръбите ... а там как става сам знаеш
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пон Окт 28, 2013 10:44 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Ако правилно съм разбрал в разпределителните кутии за всеки кръг (консуматор) има по 2 вентила - един за "балансиране" на системата и един регулиращ. Регулиращия е достъпен за юзера и той го отваря и затвара от 0-100%, докато "балансиращия" се настройва от инсталатора по време на инсталирането и настройването на системата. Целта на балансиращите вентили е да настроят хидравликата на системата (дебитите през кръговете) , като това става при максимално отворени регулиращи вентили. Идеята е топлоносителя да може да "доставя" необходимата проектна топлинна енергия във всички кръгове.
Всичко това зависи от дебитите, а те за целта трябва да се мерят. Въпроса беше относно меренето им.
|
| Пон Окт 28, 2013 11:41 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
... големите системи имат байпасна линия - просто шунтира част то колекторите ( поддържам Пиреус-Банк в петък бях на профилактика точно ) системата не се интересува от дебита - темперира се помещението само с един централен термостат. Доколкото съм виждал - в котлето има само защитен плюс разните му там клапани и обезвъдушители. При малките и домашни - би следвало да е още по-просто. Но ако въпросът е риторичен ... да може да се мисли много по темата.
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пон Окт 28, 2013 12:05 pm |
|
 |
|
1204
Ранг: Минаващ
|
По принцип, трябва синусоида, и то бая хубава, иначе помпата ще е бая музикална, а и други проблеми има.
|
| Вто Окт 29, 2013 10:10 pm |
|
|