|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:15 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Touch-pad-явости
Странни работи стават със сайта на Комет. Сутринта тествах линка, работеше, а сега не. Ето го отново: http://store.comet.bg/Catalogue/Product/16204/
|
| Съб Апр 27, 2013 4:46 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ааа, сега работи и оттук. Ама пак е само 800 на 480, чак се замислям за някаква ширпотреба (ала ардуино или нещо подобно) с power процесор и такъв дисплей някакъв. Не че ще хукна и това да правя де, нека стигна до и свърша това дето ще е с 1280 на 800 (поне) дисплей.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 27, 2013 4:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
С тъч интерфрйс, особено потребитлски натискането на менюта и писане на скриптове ми се струва малко безсмислено  .
|
| Съб Апр 27, 2013 6:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е какво освен натискане на менюта правиш в телефона си, не знам какво имаш предвид. Инак за скриптове да, ако беше таблет за домакини примерно не биха им трябвали скриптове, то и не на всеки потербител на моите неща му трябват скриптове де но на някои им влизат в работа. Ако имаш предвид това, че андроид нямат много прозорци а в DPS-а има не мисля, че ще тръгна да го вглупявам надолу докато и ония не се научат как да ги направят  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 27, 2013 7:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Исках точно да кажа, че в таблет и телефон не им трябват нито много прозорци, нито едновременно прозорци и скриптове, та няма какво се сравняваш с тях де  .
|
| Съб Апр 27, 2013 8:48 pm |
|
 |
|
tgi
|
А не им трябват прозорци щото ги нямат, при 1920 на 1080 пиксела дисплей единствен прозорец е баш доставка на технология от 70-те през 21-и век. Инак нищо не ти пречи да максимизираш кой да е прозорец до цял екран като имаш прозорците *свястно* (т.е. без запичания и забавяния като ги местиш, криеш и т.н.), виж обратното като нямат прозорци ще ги поозори  .
|
| Съб Апр 27, 2013 8:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Как бе, например можеш да отвориш много браузерски прозорци и да ги криеш/показваш и хич не е бавно. Пък и не вярвам да не могат да го правят (както ти се изразяваш) а просто не се налага. Ако им се наложи, едва ли ще е проблем да го направят - не ми се вярва да е някаква извънземна технология  .
|
| Съб Апр 27, 2013 9:25 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не могат, едно е да покажеш един прозорец на целия екран друго е да се застъпват и да са живи и т.н. с всички подразбрани зорове. Това го нямат, дали някога ще го имат не знам но съм сигурен, че ще проглушат всички с рекламта ако го имат.
Ама това не ми е за което мисля в момента, в DPS-а тия неща са толкова под ръка и са толкова гъвкави, че няма да ме забави да променя каквото видя, че имам да променям като го имам в ръце. То нека стигна до сглобяване на прототип, още не съм се запътил дори натам, само оглеждам пътя.
|
| Съб Апр 27, 2013 9:44 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
@tgi, трябва да вземеш да пуснеш един борд с DPS, аз бих си купил да му се пробвам, то от толкова приказки за ядене - почвам да огладнявам  Не е майтап, може да се окаже по-полезен от линукса, дето го тъкаляме тук-там.
|
| Нед Апр 28, 2013 12:32 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе не е да не съм мислил и по това ама къде ще се гоня с разните $50 платки дето са с мултимедии и т.н. Само процесорът ми струва нататък някъде. Вярно, че за малък брой хора би било много развързващо ръцете да имат DPS отдолу - ако правят измервателна или подобна някаква техника. Ще му мисля де, ако поостане ресурс може и това да направя. Но силите ги хвърлям в неща дето да ми купят оцеляването та да мога да карам нататък, каквото остане оттам ще е  . [edit] оправих едно typo [/edit]
Последна промяна tgi на Нед Апр 28, 2013 2:33 pm, променена общо 2 пъти
|
| Нед Апр 28, 2013 1:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Абе да ти кажа идеята не е лоша, може да се окаже че може да продаваш dev китове на цени сходни с твоите неща, пък пазра да е много по голям ...... един кит на Xlinx или Altera отива над 1000$, говорим за тия по адванс де, примерно имам такъв с .... вече дори не помня, но за видеообработка, платих го към 1700 $ и то без почти никакви периферни платки. Ако предложиш готова платформа мисля има не малко хора които се занимават с какви ли не измервателни истории,а мисля че и в други сфери може да е полезен, дори току виж моторолци го харесали и пуснали като dev bord 
|
| Нед Апр 28, 2013 1:21 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
За всеки гьол си има жаби, освен ако не е само тиня де Тия $50 платки от практическа гледна точка имат много ограничено приложение: пускаш някакъв линукс, постваш една снимка как бачка, поливаш успеха с бира и това е - отива в чекмеджето... Та мисълта ми е, че не са критерий за нищо.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Апр 28, 2013 1:24 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами може и да се кандърдисам, то не е да няма чудения и в това ама тях ще ги решавам и без друго. Проблемът е с дисплейния контролер, b69030 го затриха, ако имаше от къде да купувам малко такива би станало само с половин опроводяване (бих прекопирал голяма част от готова платка). Мога да мина и на чип с вграден дисплей контролер ама портването върху него ще е отделно, може би не малко усилие (обикновено докато удюрдиса човек достъпа до дискове с DMA-тата и всичките им бъгове, alignment неработения и т.н. минават поне два месеца). Та и това с дисплейния контролер ми е едно от чуденията в момента, може би ако се запъна яко и сложа някакво FPGA с един DDRAM чип за контролер да стане най-безболезнено ама не знам още всъщност.
|
| Нед Апр 28, 2013 2:37 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Е, ти нали не очакваш да продаваш нещо, в което физически си сложил ... дев. борд? Хъх. Наученото на такъв борд обаче е много ценно, ако пестиш време от към коване на хардуер - после лесно се прилага наученото. То ако беше само за ентусиастите да пуснат нещо - тия бордове щяха да са тотална безсмислица (RPi за пример). На практика са много добър трамплин, ако хардуера е достъпен и имаш възможност/знания да наковеш чиповете на платка.
|
| Пон Апр 29, 2013 12:18 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз никога не съм бил върл фен на девбордовете. Може и да е до стил, не знам, но аз си предпочитам нещата да се правят по един път - директно на къстъм хардуера.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Апр 29, 2013 1:52 am |
|
|