Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
захранване и данни по двупроводна линия. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
В центъра на Варна от 8-10 години неизползват часовници за нови ел табла защото механичните часовници трябва да изпратят някои да ги сверява 1 в месеца за това предпочитат да си купиш МТУ от тях което е на ~ същата цена като чесовника но се управлява от сигнал 400Hz закачен към първичната или вторичната намотка на големия трансформатор. Така 1 юнак отива до тр. и сменя цялата махала.

Съб Ное 26, 2005 10:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Варна е друго ЕРП, ние сме към Пловдив и сме с часовници.

Цитат:
за това предпочитат да си купиш МТУ от тях което е на ~ същата цена като чесовника но се управлява от сигнал 400Hz закачен към първичната или вторичната намотка на големия трансформатор.

Какво е това МТУ, което е на подобна цена на часовника и е закачено на първичната намотка на трафа? ( там има 20kV )

PP: един часовник е 15-20лв. на едро.

Пон Ное 28, 2005 2:39 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пет Фев 03, 2012 4:41 am, променена общо 1 път

Пон Ное 28, 2005 2:51 pm
Профил WWW

Мнение 
мисля че има код като например поредица от импулси нонесъм го гледал през скопа а и съм далече зада го направя но попринцип е варно. Проблема ще бъде че цялата махала ще се включи също или ще трябва да правиш режещ филтър преди твоя електромер за да не влючваш цялята махала. 8)
За 20 kV виждал съм сандъкът горе долу е 1м х 1м и е нормално устройство с повищаващ ТР. закачва се в паралел дирекно на високата намонка. В САЩ на същия принцип Utility мафиите имат дата и часовник но ще трябва да се поровя.

По принцип на нормалните консуматори невлияе защото повечето захранвания го изрязват но ще се пробвам да закача скопа на работа и ще се помъча да погледна сигнала. Знам че в повечето случай когато вклучваме големи 0.5 до 1MW мотори с тиристорни мостове към мрежата Utilityto писка заради 400 Hz хармоник и 1200 Hz но ще трябва да се поровя в тукашната номенклатурата

http://www.data-linc.com/powerline.htm

Пет Дек 02, 2005 2:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе това май е вярно ( за Варна). Днес разпитах един колега и той ми каза че наистина във Варна било направено така пускала се някаква поредица от мощни импулси 400Hz която се декодирала в устройства, които се намират в трафопостовете и от там по проводник отива в разпределителните табла на абонатите и се превклщчвали тарифите. Даже имало идея (преди години) да се включват и бойлерите и акумулиращите печки на абонатите ( разбира се трябва бойлерите и печките да са на отделни кръгове). При нас този номер ( дистанционно включване/ изключване) се прави с радиостанция а приемниците са по трафопостовете и се използва само за управление на уличното осветление.Имало даже проект да се направи и при нас като във Варна, някакви пичове дошли при шефа на енергото и предложили някакви кутийки колкото кибрит, които работили на 2kHz без всякакви кодировки.Демонстрирали на шефа и той се навил ама моя колега разгадал цялата история и също пуснал 2kHz по мрежата и сами се сещате .......шефа ги накарал да си събират партакешите :lol: :lol: :lol: :lol:

Пет Дек 02, 2005 12:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И в София се ползват масово такива устройства за смяна на тарифите. Ако представлява интерес. ще го снимам от нашето ел.табло и ще ви пусна снимка.

Пет Дек 02, 2005 7:28 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2