Отговори на тема  [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Следваща
Избор на лабораторно захранване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Избор на лабораторно захранване.
Тук са останали само 4 броя:

https://lcsc.com/product-detail/Optocou ... 46286.html

Съб Яну 02, 2021 11:51 pm
Профил

А какъв е проблема с digikey? Там имат сигурно с хиляди...

Съб Яну 02, 2021 11:55 pm
Профил

И пристигат за два до три дни:

https://www.digikey.ch/product-detail/d ... ND/3588699

Съб Яну 02, 2021 11:56 pm
Профил

Поръчвал ли си директно?

За 2 дни от Америка хич не ги виждам как ще дойдат.

Нед Яну 03, 2021 12:27 am
Профил ICQ

За последно на 26 декември поръчах един DAC и една SPI FLASH. На 29 пристигнаха в Швейцария. А смятам, че е голям минус да поръчваш от и за Швейцария от тези доставчици. Те не са към ЕС и моят избор винаги е по-лимитиран когато поръчвам от големите доставчици, защото всичко за Швейцария като асортимент и доставка е много орязано. От две години Амазон престана да доставя също. Трябва да намирам адрес в Германия и да ходя до Германия да си взимам нещата, както стана с адаптера и ринговете за микроскопа, дето ми препоръча.
Та казано накратко, би трябвало да е много по-лесно при теб, щом при мен дойдоха за 3 дни. А аз платка реално ще имам в края на януари, ще я лепя седмица сигурно, щото само вечерите ще намирам по час. Ама няма по-бавна доставка от диджикий. Преди година пак поръчах, пак дойде за 2-3 дни. Отделно сметка от митницата.

Нед Яну 03, 2021 12:43 am
Профил

Така де - 30 долара доставка, и после мито и ДДС, с прилежащото освобождаване. И цената стана двойна на фарнелската през Комет.

Някой тук внасяше, ама не помня кой...

Нед Яну 03, 2021 12:45 am
Профил ICQ

Да, затова като поръчвам, гледам да е число, с което доставката да е безплатна. Различни доставчици, различни цифри. За digikey при поръчка над 54 франка, се води безплатна доставка.

Нед Яну 03, 2021 12:53 am
Профил

Ти между другото толкова много ли бързаш? Откъде намираш време, не зная. Аз ако отделя 4-5 часа пред компютъра или в лаба и жената и детето ми се сърдят с дни.

Прикачени файлове:
digikey.png
digikey.png [ 111.29 KiB | Прегледано 3621 пъти ]
Нед Яну 03, 2021 12:56 am
Профил

Така си ги дресирал. :)

Докарах сметката до 50 евра и поне доставката е безплатна. Казват че и митата плащат....май.

Да видим дали ще има разправия с освобождаване и куриери.

Не е до бързане. Едно е да се разправям с освобождаване, друго е да ми ги донесат на вратата или да отида до офис да си ги взема. Те и платките за по-малко от седмица със сигурност няма да дойдат. Вероятно и с тях ще имам освобождаване (трите заедно с шипинга надхвърлиха 20 долара), но с DHL поне става лесно и от вкъщи.

Нямам кой-знае какъв избор - във Фарнел ще име след 4 месеца, в Маузер не гледах след колко.

Нед Яну 03, 2021 1:11 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

След 5-6 дни ще правя доставка от Mouser(там в момента няма налични VOM1271T), а след 10 дни ще поръчвам от Digi Key.
Ако времето за доставка(около 20.Януари) е ОК, мога да взема.

E-mail:stesys@abv.bg
http://stesys.eu/
1164 София

Нед Яну 03, 2021 1:21 am
Профил ICQ WWW

Поръчах ги директно вече. Ще видим как ще е хавата.

Нед Яну 03, 2021 1:28 am
Профил ICQ

Aз имам малко въпроси относно поръчките с JLCPCB, но ще ги задам в темата за платкаджийницата, вероятно утре. Ако намериш време, може да отговориш там, ти поръчваш от тези, а за мен ще е първи път.
Хайде лека засега.

Нед Яну 03, 2021 1:32 am
Профил

Платките са почти произведени, частите от Digikey днес путуват към UPS. Ще бъде добър тест дали DHL от Китай ще дойде по-бързо от UPS от САЩ или обратното. :)

Интересна подробност - сетих се да добавя TVS-и на платката. Вчера ги добавих и снощи пуснах платката. 6 долара доплащане, от които 2 долара за шипинг, и я комбинираха с предходната поръчка от 3 платки. Всичко беше прегледано и одобрено още снощи и пуснато в производство, нищо че се броеше почивен ден.

НЕма такава платкаджийница! Гледах и солдер маската на пристигналите през камерата - даже и през нея няма видимо разместване, ни на солдер маска, ни на дупки.

Сега ме налазиха разни мисли за 6 слоя и един Artix 7 към сензора за малинката, от който HDMI + USB към компира директнo. И мухата бръмчи сериозно! С 6 слойна платка ще е направо песен да го опроводя.

Пон Яну 04, 2021 11:17 pm
Профил ICQ

Явно ще се цапа и тази тема, да питам спарки тук за JLCPCB. Ще ги ползвам за първи път, а платка не съм пускал от 5 години, когато правих моя клонинг на твоята станция (тъй и ще си остане ненаситен, защото ще захващам май нов).
1. Какво трябва да приготвя в този зип файл, дето JLCPCB искат? Стандартните гербери, апертури и дрил? Друго искат ли освен тях?
2. Имаш ли опит с насищането на платки при тях? Как работи цялата процедура? Аз влязох ей тук:
https://jlcpcb.com/parts
И като пробвах да намеря основния чип PIC32MZ видях, че нямат MZ-ки. Имат MK, MX, MM. Аз ли грешно търся, или така се прави, насищат спрямо тяхната база компоненти?
3. Може ли да наситят платки без чиповете, които нямат при тях? Правя си една играчка с MZ да го уча, ама има доста периферийки, дето хич не са стандартни и естествено, болшинството от тях ги няма в JLCPCB.
4. Как се плаща, с кредитна ли? Предполагам, че са достатъчно реномирани и не е проблем да ползвам моите карти.

Вто Яну 05, 2021 12:06 am
Профил

d_jelev написа:
Явно ще се цапа и тази тема, да питам спарки тук за JLCPCB. Ще ги ползвам за първи път, а платка не съм пускал от 5 години, когато правих моя клонинг на твоята станция (тъй и ще си остане ненаситен, защото ще захващам май нов).
1. Какво трябва да приготвя в този зип файл, дето JLCPCB искат? Стандартните гербери, апертури и дрил? Друго искат ли освен тях?
2. Имаш ли опит с насищането на платки при тях? Как работи цялата процедура? Аз влязох ей тук:
https://jlcpcb.com/parts
И като пробвах да намеря основния чип PIC32MZ видях, че нямат MZ-ки. Имат MK, MX, MM. Аз ли грешно търся, или така се прави, насищат спрямо тяхната база компоненти?
3. Може ли да наситят платки без чиповете, които нямат при тях? Правя си една играчка с MZ да го уча, ама има доста периферийки, дето хич не са стандартни и естествено, болшинството от тях ги няма в JLCPCB.
4. Как се плаща, с кредитна ли? Предполагам, че са достатъчно реномирани и не е проблем да ползвам моите карти.

1. Гербери + дрил. очертанието на платката е в KeepOut леъра обикновено.
2. Нямам. Как работи - насищат ти частите, които имат на склад и които си избереш. Трябва им BOM. Насищат само едностранно.
3. Могат
4. PayPal, кредитна, JPay. Аз обикновено плащам с PayPal. Когато е възможно и когато не ми струва нищо избягвам дирекно плащане с карта.

Вто Яну 05, 2021 12:17 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Следваща