Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
автоматизиран стелаж 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение автоматизиран стелаж
абе шеф ми тука нещо ме е заврънкал дда се хванем да направим устройство което да складира детайли в касетки по равтовете но да е автоматизиран(не знам как да го нарека).та въпроса ми е има ли програмка ,която да използвам направо от компа или трябва да е с контролер(и).
абе дайте ми някаква идея че аз дори и не съм виждал такова животно.целта е да го направя колкото мога по опростено че не съм много на ти с програмирането.благодаря предварително

Пет Сеп 21, 2007 7:23 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Програмирането ти е най-малки проблем, ами механиката ? Готов софтуерен продукт едва ли ще намериш, трябва сам да си напишеш кода за контролерите, както и ако искаш да има връзка с компютъра и за компютъра софтуера също.

Пет Сеп 21, 2007 7:36 pm
Профил

Мнение 
ами принципно фирмата в която работя се занимава с пройзводство на детайли на програмни фрези и едва ли ще срещна някакъв проблем,само зъбни колелета не правим ама тях си ги поръчваме и няма проблем,от мен се иска електрониката и софтуера,първото ще го докарам някак(поне малко разбирам)ама софтуера направо не го виждам как ще стане.мисля да сложа 20 бутонен keypad и индикация под бутоните дали мястото е свободно или заето.мисля че ми трябват сензори по Х и по Y ,сензори това дали има или няма касетка и за друго не се сещам

Пет Сеп 21, 2007 7:48 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
На това нещо му викат автоматизирано складово стопанство. Сигурно твоят шеф е изцъкал с език, като е видял (или чул ) това чудо на техниката. И сигурно си мисли, че нещата стават много лесно, щом ти е възложил така нехайно тая задачка. Аз пък се чудя, как толкова хора като него успяват да стават да станат "шефове". :cry:

Пет Сеп 21, 2007 7:50 pm
Профил

Мнение 
ами на него му е генетично заложено да е туп нали е италянец :D а го е виждал само на картинка и даже като екстра ми подхвърля за опто датчици които да засичат височината и да разпределят кутийте на различни равтове.не искам да ме разбирате погрешно обичам предизвикателствата но все оак навлизам в много дълбоки за мен води,не мисля че софта ще е толкова сложен поне за първия модел не искам нито връзка с РС нито дори дисплей на отговорността на ползващия(то май пак аз ще съм ама карай )

Пет Сеп 21, 2007 7:58 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
пич, кажи много здраве на шефа си... :) да вземе по един опто-датчик в ръкакакто ги наричаш, и да се снима пред склада с тях :)
механиката ще му излезе скъпа .... управлението на механиката също
е ако иска да ви уплътни свободното време в умствени занимания... това е друго

не му разбирам хич по въпроса, ама развоя на такава машина ще е скъп.
иде реч, ако си я направите само за вашият склад - финансова файда никва :!:
а ако по натам между фрезите продавате и такова оборудване си е друга работа

Пет Сеп 21, 2007 8:27 pm
Профил

Мнение 
абе време че нямам е ясно ама проекта ми харесва пък и той не ми иска готов продукт за продажба а нещо което да ни върши работа на нас,много работи ще пробвам и ще науча със сигурност

Пет Сеп 21, 2007 9:52 pm
Профил

Мнение 
Toва е добър подход. :)

Пет Сеп 21, 2007 9:56 pm
Профил

Мнение 
Абе стига плашете човека. Ако се разходите до КТА в шумен може да видиш подобна система, дори не знам дали не може да я спазарите. Не е чак толквоа страшни нито като механика нито като електроника.

п.с. моят съвет да позлваш готови контролери, има PLC-та идеални за целта, и да се съсредуточиш на механиката и софтуера.

Пет Сеп 21, 2007 10:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
преполагам, че става въпрос за нещо по-хеви?
http://te-pleven.hit.bg/8.htm
http://st-bg.com/WarehouseBG.htm

както хората ти казаха, софтуера ще е по-лесната част.
ако искаш спретни си дървено моделче в умален мащаб, стъпкови двигателчета и гумени ремъчета.
за софтуера ще ти помогне доста

Пет Сеп 21, 2007 10:16 pm
Профил
Аватар

Мнение Само съвет
Защо първо не си седнеш на задника, и не напишеш подробно задание - какво трябва да се получи, какви функции да има, (точно какви - списък), Как да се управлява, каква информация да се поддържа, кога да се опреснява, и т.н. и т.н.
Добре поставения въпрос е вече поне половината от решението на задачата.
Винаги се почва с функционална спецификация, после списък на ресурсите, после ограничителните условия ......

Пробвай по този начин - поучително е, наистина!

Съб Сеп 22, 2007 12:40 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@marian2784,
Моя съвет е да вземеш шефа си и да го заведеш на Пловдивския панаир (започва от понеделник 24.09). Там ще има поне 2-3 фирми, които предлагат готови решения. Ще видите какво и как се прави, колко струва и тогава ще му мислите. Но една такава роботизирана система нито е проста, нито е евтина. И проектирането и далеч не е по силите на един човек. А ако става дума за дребни детайли, огледайте се по складовете на търговците на лекарства на едро, може и да имат такава.

Съб Сеп 22, 2007 9:08 am
Профил WWW

Мнение 
значи нямам впредвид толкова големи конструкций ДедоБоре това сигурно ще е с метални кутий 50 на 50 см приблизителнонаредеми ма рафтове до стената,броя им зависи от това как ще подходя към софтуера а от там шефа ще се заеме с механиката.
не мога да го заведа 2500 километра са а и той готово решение може да поръча с едно обаждане ама не това е идеята,пада си малко хоби ама електрониката му куца иначе в механиката е доста добър.
понахвърлях малко какво ше ползвам:
три 3фазни мотора управлявани с контактори(мощноста не е уточнена)
един електрически клапан за въздух(не ме питайте защо)
клавиатура от РС или бутони (не знам още)
оптодатчици по осите на движение
не знам още какъв контролер да избера нещо с повече крака или два 16ф628

Съб Сеп 22, 2007 6:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не мога да разбера: това за "Пазар" ли е, или за "Безумни идеи" ? :evil:

Съб Сеп 22, 2007 6:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
защо бе BateAz не е за пазар нито копувам нито продавам нещо,просто искам мнението на знаещите тук(всяка идея е добре дошла)
и за безумни идей не е това че е нещо нестандартно или поне често правено не го прави безумно(нали?)
и все пак го правя и за да не се излагам българите че тия итаянци се държат като някви хванали господа за оная работа

Съб Сеп 22, 2007 8:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща