Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Заместител на YUASA .. или друг вносител ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Заместител на YUASA .. или друг вносител ...
Търся си заместител на YUASA акумолаторите, или вносител различен от Стратекс .... сложен въпрос ама някой пък може да има опит с нещо друго читаво. Иначе YUASA са доста добри но повече с вносителя им не мисля дори и по телефона да говоря.

Пон Дек 09, 2013 9:50 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Заместител на YUASA .. или друг вносител ...
Ако става дума за оловните (предимно 7 Ач):
Те може да са добри като като качество но са доста зле като цена, пък като цяло оловните поскъпват без обратна тенденция.
В гръчко ползвахме няколко други марки без забележима разлика но сега не ми се ровичка из мазето. Ако държиш: утре ще ти пиша.

Едит: ся се сетих: YUASA бяха доста зле като качество, имах ги за менте. По-горе съм писал за нещо друго.

Последна промяна bongo_x2 на Вто Дек 10, 2013 12:32 am, променена общо 1 път

Пон Дек 09, 2013 10:46 pm
Профил
Аватар

Аве днеска един идва при жена ми в магазина (Елимекс Разград) и стана въпрос за акумулатори - та - те внасят Lava - май са турски. Някога обаче са имали и YUASA ама дали са ги внасяли или са ги купували от някъде - незнам. Също предлагат и Panasonic ама са егати цената. Иначе жена ми си намери две фирми тука за инвалидни колички и им продава от 24 амперовите - засега оплаквания няма, ама тя е и от скоро на работа, та не е критерии това. Между другото, на тоя му обеща да пита как стои въпроса с YUASA та като има инфо ще пиша.

Пон Дек 09, 2013 11:15 pm
Профил ICQ
Аватар

http://valbis.com/

Пон Дек 09, 2013 11:44 pm
Профил

YUASA хич не са зле даже, от 5 години слагаме само такива и няма никакви грижи. Грижата ми е с вносителя, конкретно Стратекс. Преживях че UPS ми се запали тъкмо след като му изтече гаранцията и 1 ден след като го бяха обслужвали, но това че се опитват да изкарат инсталацията ми виновна за проблема с чисто новия дизел няма да мине ... проблем нямаше, само дето мисълта се губи някъде, като разрових схемите идиотите от прамак вързали земя и 0 на едно, че и токов траф сложили да мерят утечка. Да ама при мен земя и нула са изолирани по ред причини, това им го казах 10 пъти .. може да се сетите от къде текът изравнителните токове и тоя дизел спира на всяка втора минута. Аз подозирам че и това беше причината да умре UPS-a.
Та това е единствената причина, тая фирма сме я вкарали в черния списък и от там и винтче няма повече да си купим, иначе акумолаторите са им добри, доста добри, а и държат наличности.

Вто Дек 10, 2013 10:36 am
Профил

itso.t нищо от това което виждам във валбис не ми е познато, т.е. не съм го пробвал, някакви впечатления имаш ли ?

Вто Дек 10, 2013 10:38 am
Профил
Аватар

Имам наблюдения, но ограничени - купувал съм резервни акумулатори за ups или за някоя алармица. Засега нямам забележки.
Последният път с въпросните акумулатори замених едно или двугодишните YUASA от няколко юпиеса. За проба, че тоя срок ми се стори прекалено кратък, а почти всички бяха измрели.
След тая случка остана едно вътрешно усещане, че част от батерийките им се заседяват в склада. Може и да греша де...

Вто Дек 10, 2013 12:29 pm
Профил

С Yuasa сме нямали проблем, батериите винаги са пресни, в смисъл проверяваме дата на производство. При нас се позлват основно за охранителна техника, в 99% от времето са на подзаряд. Като цяло оловните акумолатори са капризни, ако трябва да живеят дълго им трябва добро зарядно. Масово в системите от нисък клас зарядното е съвсем елементарно, няма температурна компенсация и е нормлано да се скапва бързо. Нашите са температурно компенсирании са си наистина зарядни, могат да осигурят достатъчен ток без да им пада напрежението. Въпреки тов анякои от по евтините не изкарват много дълго, специално в пожарните централи се отчита и състоянието на акумолатора, и акто реши че капацитета му е намялял и влиза в повреда, иска си смяна.
Иначе в UPS е друго, там има има два фактора, как ги зареждат и каква е конструкцията, често ми се случва да сменяме акумолатори заради прегряване.

Вто Дек 10, 2013 12:46 pm
Профил
Аватар

Е, аз само върху 7Ач имам наблюдение. Пък може и на някоя застояла партида да съм попаднал.

Вто Дек 10, 2013 1:46 pm
Профил
Аватар

Ползвам акумулаторите на DSC (правени са с тяхната марка, но кой е истинския производител не знам) и съм доволен от тях. Купи си един от тях и тествай.

Сря Дек 11, 2013 10:48 am
Профил WWW

DSC не са ми опция .. а и за тестване, то ще се тества, но за да имам реални резултати си трябва поне година, аз затова искам нещо за кеото има някакви отзиви и поне е малко тествано, знам марки които не стават. Панасоник са ОК, но там държат твърде високи цени, КОВЕ също не са лоши но тях ги няма. Има други брандове които занм че са ОК но в БГ не се продават, от тов акоето има тук не остават много, а и има доста изисквания. Хем да са читави, хем да ги имат на склад, хем да са в София. Не искам да се запасявам, иначе имам от къде да си внеса, но заемат и място и стареят.

п.с. едно от изискванията ми е да са с VdS сертификат, което още ограничава възможностите.

Сря Дек 11, 2013 1:27 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Виж SUNLIGHT. Слагал съм стотици в ЮПС-и и не са се връшали повече.

Сря Дек 11, 2013 9:23 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Може и да пиша глупости или да съм заблуден нещо, та се извинявам предварително!
Преди месец ми се наложи да подменя 2бр. акумулатори, щото отказаха почти едновременно. Ползвани са почти безогледно. Акумулаторите са "Project" 5Ач/6В оловни гелови, купени на 15.11.2003г.! 4 години бяха ползвани за осветление в един фенер и 6 години за фара на колелото ми - зареждат се от обикновено динамо 6V/3W, с един грец само и нищо друго. Интересното е, че и двата прекъснаха май от вибрации или кой-знае какво. Купих си същите сега и ... се надявам следващите 10 години да не ги мисля.

Сря Дек 11, 2013 9:53 pm
Профил

Тия projects не съм ги чувал и виждал, за sunlight имам само лош опит,някои от моделите им имат VdS но не се внасят много от тях.
За сведение ако някой друг търси, намерих два модела които може би ще са ОК, поръчвам за тестове, но реален резултат след година :)
Power Sonic и Ultracell внася ги Еврогруп-33, в Пловдив са но ще го преживея, както и че се оказаха роднини на тия от Стратекс ....

Сря Дек 11, 2013 10:57 pm
Профил
Аватар

CSB (май Валбис ги внасят). Тази марка доста време беше ОЕМ доставчик на APC. Поне повечето които съм извадил от APC UPS-и са били такива. Напоследък слагат нещо друго.

Пон Дек 16, 2013 12:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща