Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
TSOP 1738 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение TSOP 1738
Здравейте,
Преди време се захванах да правя дистанционно управление както и приемник, който да обработва получените пакети от него. Та направх го! Работи супер!! Има едно нещо, което неможах да разбере. Проблема е следни: според документацията http://www.vishay.com/docs/82030/82030.pdf минимален брой цикли или накъсвания от страна на предаватела трябва да бъдат направени зада има ефект на изхода на приемника и че този минимален брой накъсвания (10 периода) с честота в случая от 38kHz (Тf = 23uS ) ще бъде предаван за време от 230uS и на изхода на TSOP времето, за което ще свали напрежението на изхода си ще бъде раввно на същото това време на предване плюс- минус някакво отклонение, което не е койзнае колко голямо. В действителност се получава нещо съвсем различно вместо тези 230uS за тези 10 периода на пилотния сигнал на изхода получавам около 900uS.
И така се почна едно нагаждане, което не беше никак лесно :evil: !!!
Защо се получава така?
За дистанционно ползвам PIC12F508 с вътрешения му генератор, а за приемника PIC12F629 пак с вътршния му генератор.
За жалост осцилоскопа ми неможе да работи на високи честоти (още една стипенидия и ще си купя нов цифров :D ) и начина по който отчетох тези времетраения като записвах в ееprom-a на PIC12F629 отчитанията на входа посредством TMR0 пробвах на различни честоти и стойности на делетеля, ефекта беше повече от поразителен :? т.е. все същото.
Ако някой има възпоможност т.е. хубав ЕЛО да направи един два експеримрнта. :D
Благодаря, предварително!

Пон Мар 31, 2008 4:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А какво ти пречи да отидеш някъде където има добър осцилоскоп и да си видиш сигнала както трябва ? Ако си студент - предполагам че няма да ти откажат преподавателите.

Пон Мар 31, 2008 4:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Чесно казано не ми е минавало през ума. Мога да отида до техникума ми там със сигурност ще ме пуснат в някоя лаборатория, стига да намеря време. За университета, незнам!
Като писах тази тема се надявах някой да е правил нещо подобно

Пон Мар 31, 2008 4:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]