Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
проблем с обща маса от два адаптера... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Мда, най-лочното заключение е че измерванията са фалшиви... Но при всички случаи има някакъв пик който кара процесорите да онемяват. И определено не е добра идея да меря проблеми в масите с оцилоскоп който не му е изолирана масата.

Засега ще го оставям тоя проблем, щото ми е малко неловко да ходя да вземам скъпи осцилоскопи само за да измеря два адаптера. Като изкочи и друг повод и взема убава техника ще гледам и тоя проблем да разнищя....

Пет Яну 18, 2008 2:56 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Винаги съм залепвал лепенка на занулителните перца на щепсела. Пробвай дали няма да се премахне ефекта от зануляването на текстроникса.

Пет Яну 18, 2008 4:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Аз от мързел не обясних като хората ама tgi ме допълни. А като ще мериш подобни истории трябва да ползваш осцилоскоп с диференциален вход и пак божа работа защото на входовете има капацитивен делител и защити.
Ако адаптерите са импулсни да си сигурен, че са за 3 проводна мрежа. Ако вътре имат обща маса/корпус за входа и изхода или филтриращи кондензатори за изхода и входа свързани към несъществуващата земя историята става опасна. Или пък ако някой филтриращ кондензатор е пробит... На какви ли глупости не съм се нагледал с тези филтри.
Във всеки случай забиването се дължи на калпава шумоустойчивост на устройствата и наличие на потенциал в масата. Пробвай как се държат като обърнеш единия щепсел в контакта.
Цялата тази писанка има смисъл само ако адаптерите са еднакви а устройствата не са свързани към нищо друго.

Не е майтап: допри с обратното на пръстите масите на 2та адаптера да видиш дали бие ток - най-сигурното замерване ако не броим прескачането на искра.
И ти нарисувах примерче какво става като липсва земята на която разчиташ :)
Успех и пиши какво е станало!

Прикачени файлове:
ScanImage001.jpg
ScanImage001.jpg [ 36.97 KiB | Прегледано 396 пъти ]

Нед Яну 20, 2008 3:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2