|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 2:47 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
batio
Ранг: Минаващ
|
 Монитор
Здражейте,
Имам един проблем.Дефектира монитора на една CNC машина.Тоест този монитор не е оригиналния.Присаждан е от
PC .Вземам друг монитор но при включване на системата екрана угасва.Мисля че дефектиралият монитор е
VGA а аз слагам SVGA.Според мен нещо не може да синхронизира.Някой имали идея как да подкарам този монитор.
|
| Пон Дек 17, 2007 7:39 am |
|
 |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Първо виж с осцилоскоп какво излиза и замери честотата на хоризонталната разгъвка.
|
| Пон Дек 17, 2007 5:26 pm |
|
 |
|
batio
|
Днес монтирах еднин LCD монитор и той тръгна.Но 1-вия и ред от горе и последният от долу половената се губят.
Но това е все пак решение.
Благодаря за съвета.
|
| Пон Дек 17, 2007 6:44 pm |
|
 |
|
woody
|
Пробва ли на това LCD да му дадеш "auto" нагласа за да хване активната част?
|
| Пон Дек 17, 2007 8:06 pm |
|
 |
|
batio
|
Пробвах но така си остана.Днес ако ми остане време ще взема осцилоскопа и ще вида каква е честотата.
|
| Вто Дек 18, 2007 7:50 am |
|
 |
|
zaphod
|
сигурно развивките са някакви шибани, не са VGA в никакъв случай, понеже съвременните монитори ловят всичко през което е минала компютърната история, VGA задължително.
|
| Вто Дек 18, 2007 9:14 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Преди доста време правих няколко монитора да работят на някакви допотопни CNC-та. Не беше VGA. Честотите бяха някакви доста странни. Наложи се да коригирам генератора на вертикалната и да правя корекции по схемата на хоризонталната развивка. Имаше начин да се преработва и контролера но тъй като нямах достъп до машините минах на варианта с преработка на монитора.
Само за информация,всеки SVGA монитор поддържа VGA режим.
|
| Вто Дек 18, 2007 2:29 pm |
|
 |
|
woody
|
@batio: има всички шансове разгъвката да е нестандартна, а границите за "заключване" по разни хоризонтални и вертикални варират по мониторите. Не случайно имаше и "multisync".
Понеже съм правил някога CNC управления, за да нагодя прилична картина на какъвто телевизор е бил избран се налагаше практически да намеря използваеми параметри за видеоконтролера. Така че не се чуди много ...
|
| Вто Дек 18, 2007 7:43 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|