|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 2:03 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Фолио панел за пластмасова кутия
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Фолио панел за пластмасова кутия
Налага ми се да направя една кутия за електроника с по-прилично изглеждащ вид, и в същото време се налага тая кутия да работи в производството - от 0 до 70 градуса, и докъм 100% влажност (ако заливането със шоколад може да се приеме за такова  )
Та предложих им на моите тука да направим пасивен панел (без да има мембранна клавиатура и т.н.). Под фолиото ще има стандартни бутони тип пуканка, прозрачни места за светодиоди, малко нарисувани красоти и надписи.
Въпроса е какво лепило да се избере за залепване на панела та да устиска в тия условия. Кутията ми по принцип е IP67, всички конектори и те. Но под фолиото ще има обикновенни отвори и се трябва да разчитам на лепилото. От производителя ми предложиха модел 467/468 на 3М, но не ми гарантират 100% надеждност. Някой може ли да сподели опит по въпроса?
п.с. става дума за мостри(няколко бройки) и няма как да ги правя в БГ, иначе веднага щях да сложа темата в пазар
|
| Пон Ное 05, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Силикон за аквариуми.
|
| Пон Ное 05, 2007 7:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Сложи сензорни бутони, капацитивни. Ще искам малко израстъци на роцесора но .... ама пък ако те мързи има готови контролери, QT100 примерно ... малко дръвце си пада 
|
| Пон Ное 05, 2007 8:20 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Знам че не го обичаш QTто  Тони. Този път фолиото само ще продава кутията - т.е. ще е абсолютно пасивен елемент. Но ще осигурява и херметичност... защита от разтопения шоколад отвън.
Въпроса е какво точно лепило да се използва. Силикона ще играе отвътре, то се знае. Но все пак това нещо се продава за доста пари, даже и в единично изпълнение, та трябва да се внимава.
Виждал съм, и даже имам при себе си медицински устройства и индустриални такива, на които фолиото стои супер и явно няма проблем. Опита ще покаже.
Благодаря за мненията.
|
| Пон Ное 05, 2007 9:32 pm |
|
 |
|
sthx
|
За да избереш лепило, трябва да знаеш от какъв материал са ти кутията и фолиото. Мисля , че едно тънко двойнолепещо фолио ще ти свърши чудесна работа. Можеш да го намериш в книжарниците.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Ное 07, 2007 10:02 pm |
|
 |
|
PeterPAN
Ранг: Минаващ
|
Откъде може да се купи в БГ този QT100 контролер и колко струва приблизително?
|
| Чет Ное 08, 2007 4:00 am |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Farnell -> COMET
|
| Чет Ное 08, 2007 12:35 pm |
|
 |
|
PeterPAN
Ранг: Минаващ
|
Скъпо ми се вижда около 3лв. на бутон, как може най лесно да го направя използвайки микроконтролерче!
|
| Чет Ное 08, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
Grubi
|
 Лепило
Ако ви се чете... Излиза че в условия на влажност всъщност лепилото става по яко. Ще видим в условия на шоколад как ще е ... разбира се има значение и какава е повърхността и за колко време се излекува - достига максимална якост
|
| Чет Ное 08, 2007 5:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
QT-то е дръвце малко. Тъй като случайно попаднах на тези които им произвеждат демо бордовете тук в БГ, би трябвлао да държат и чипове на склад, но не съм ги питал. Днес мисля да го сторя, трбяват ми 2-3 а digikey нещо се омотаха с поръчката ми.
Значи за лепилото, ами прочети внимателно за какви материали може да с еползва, и ако кутията и фолиото са от тези за които е приложимо, аз бих се доверил на 3М, техните материали са много качествени.
|
| Пет Ное 09, 2007 9:13 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|