Всичко за металотърсачите
От няколго години се занимавам с металотърсачи, но има още много неща които трябва да науча и се надявам че с ваша помощ ще се усъвършенствам в тази занимателна и интересна област. Идеята ми е да направя супер-металдетектор който да дескриминира отлично металите и в същото време да е сравним с PI-системите по дълбочина на откриване, за целта търся методи за увеличаване мощноста на осцилатора свързан с предаващата бобина на сондата. Другото което ме интересува е двучестотните системи за детектиране на метали в силно минерализирани почви-каква разлика се получава при 5kHz и 15kHz в приетия сигнал та става възможно да откриеш парче бронз в почва пълна с феролитни примеси и минерали? PI-системата ми засича чудесно феритни и цветни метали но интересно защо на сплавта "алпака" както я знам, изобщо не реагира по никакъв начин та дори и да я натикам "направо в сондата" Какво мислите за мулеколярно-честотните системи за дистанционно търсене- надежно ли работят при всякъква почва, а има ли някой информация специално за приемния модул, на какъв принцип работи? Благодаря предварително на всички, за информация и идей!