Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Промяна "поляризацията" на LCD 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Промяна "поляризацията" на LCD
Не знам дали съм задал правилно въпроса, но ще обясня: искам когато дисплея е изключен, да е "черен", а изрисуваните символи да са "бели". Става въпрос за графичен дисплей JM24064 - 240х64. Имам смътен спомен от далечното минало, че под "стъклото" имаше някакъв поляризатор (прозрачна пластинка), която като се обърне се получаваше точно този ефект. Това беше на електронен часовник май...
Та, въпроса ми е дали ще имам "черен" или счупен дисплей ?

Чет Фев 22, 2007 4:33 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Промяна "поляризацията" на LCD
По принцип такак както казваш ще стане. Аз съм пробвал на времето с часовници и елки и става. НО На тях тази поляризираща пластника не е залепена. А на всички нови дисплей е фиксирана било с лепило и подобен начин. Евентуално решение (един приятел е пробвал) е да разлепич много внимателно твоята, след което вероятно тя няма да става за нищо, и да си намериш от друго място (стар дисплей) друга поляризираща пластинка. Но първо пробваи да намериш преди да си развалил твоя дисплей. Но за графичен дисплей, ми се струва че ще намериш толкова голяма от някъде. :(

Чет Фев 22, 2007 4:43 pm
Профил

Мнение 
по лесното е просто да подаваш обратни кодове за визуализация

Пет Фев 23, 2007 8:28 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
didofen написа:
по лесното е просто да подаваш обратни кодове за визуализация

За лесно, не знам. Но определено като те чета, виждам че ти е много трудно да изчиташ постовете докрай, а и да ги осмисляш също! :)

@Gogo, само това ти е начина, но внимавай при разлепянето да не счупиш стъкълцата на самия дисплей. Ако успееш да го отлепиш, можеш да почистиш остатъците от лепилото със спирт и после да опиташ с двойнозалепващо, от тънкото. Може да ти се наложи преди това да изправиш поляризатора, при мен се нави на руло и се наложи да го притисна и да го нагрея малко (хубава руска ютия ;) ) между два листа хартия, което си е риск! Внимаваш много да не останат мехурчета въздух между двойнозалепващото и стъклото/поляризатора, защото ако ползваш подсветка, личат като въшка на чело! :) И това е. Може да ти се наложи да вдигнеш тока на подсветката малко, двойнозалепващото което ползвах се оказа с леко синкав отенък например, но това не би трябвало да е проблем. Ами това е. Успех!

Пет Фев 23, 2007 9:29 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Като се нагрее със сешоар се отлепя много лесно :) Само че няма как да не се посмачка поне един от 4-те ъгъла. Аз като отлепя това "найлонче" започвам да го трия с пръсти за да падне лепилото, така пада много бързо. За лепенето - не съм се пробвал да го лепя, само отгоре слагам тиксо за да не се размества...

Пет Фев 23, 2007 3:57 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
просто купи негативен и не се занимавай с глупости :wink:

Нед Фев 25, 2007 1:05 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]