|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 12:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Каква хартия ми трябва за метода с лазерния принтер?
| Автор |
Съобщение |
|
kirchi
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Яну 03, 2007 8:52 pm Мнения: 89 Местоположение: Димитровград
|
 Каква хартия ми трябва за метода с лазерния принтер?
Пробвах със залепващото фолио, но половината писти си останаха на него.
|
| Пон Фев 12, 2007 10:22 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Пробвай с хартия от рекламните издания на Метро. Аз го пробвах и се получи от първия път.
За фолиото, ти на кое печата, на него, или на силиконизираната хартия която служи за гръб?
|
| Пон Фев 12, 2007 11:05 pm |
|
 |
|
kirchi
Регистриран на: Сря Яну 03, 2007 8:52 pm Мнения: 89 Местоположение: Димитровград
|
|
| Пон Фев 12, 2007 11:33 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
При мен, с Brother HL-1430, на хартия от самозалепващо фолио, печат от към гланцираната страна ( на опакото на която е залепено фолиото ) и стара рашън ютия, нагрята на 220 градуса ( мерих я с термодвойка ), стана платка с много добро качество: писти 15mils, разстояния 15mils, калайдисана, след като я съживих нанесох "солдер" маската с краднат от жена ми безцветен лак за нокти
П.П.
Гладих платката докато хартията не стана жълто-кафява на цвят, на практика беше пред запалване. Може би някъде 10-тина минути продължи гладенето.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 12, 2007 11:36 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
И не се ли отлепи медта бре ???????
Аз правя следното : шаблона е върху хартията на метро брошурите , глада на 180 градуса 1 минута като притискам силно после веднага слагам върху платката и шаблона една супергладка метална , тежка плоча (към 8 кила май е )
и след 2 минути изстиване отдолу ... после резултата според мен е отличен т.е. всичко е върху платката.
|
| Чет Фев 15, 2007 6:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Абе вие с май сте учили топла обработка на металите  , кви са тиа температури
При мен на тракторна хартия, вече не помня кой модел ама някъде мисля бях описвал каква, от тази двуслойната. На колко гладя не съм мерил, опитно го установих, но беше някъде в ниските температури, предполагам около 100-115, не повече, дори според мен по ниско. На ютията имаше тефлоново чорапче. Самото гладене, слагам ютията в-у платката за около 20-30 сек, после разглаждам, но не много дълго, и това е. Оставям да изстине. След това топвам в сярна киселина и за около 2-3 мин хартията се разтваря, не е лошо да се помага с четчица. Ако остане несхто от хартиата после много лесно с емаха под течаща вода, аз го равех директно с ръка. Нататък ясно. Платките ставаха доста добри, 0.3/0.3 без никакъв проблем.
|
| Чет Фев 15, 2007 7:00 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Никаква мед не се отлепи
Пробвах с по-ниска температура, пробвах на различни хартии, от Метро, от М-тел, дори се прецаках с една опаковъчна за подараци, оказа се че вътре в нея има нещо като найлон, едвам я отлепих от валяците на принтера. Най-добър резултат се получи както съм описал по-горе, при 220 градуса, на хартия от самозалепващо фолио с добре изсъхнал тонер. Явно и от принтера зависи.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Фев 15, 2007 10:23 pm |
|
 |
|
mastergad
Регистриран на: Пет Фев 10, 2006 12:35 pm Мнения: 20 Местоположение: RUSE
|
@valioman естествено че нема да се отлепи медта
и аз бачкам като вас ама почти
Хартията от метро ми се струва малко рисковано да я пъхам в служебния принтер
и затова ползвам такава от календар - същия гланц ама по-дебела
Освен това "малко" ме дразни и момента с залепянето и сярната киселина и затова
след като погладя 3-4 мин /докато почне да пожълтява/покафенява /на предпоследната степен на ютията я махам и отлепям докато
е още гореща платката
пробал съъм и с ютията на мах ама размазва пистите 
|
| Пет Фев 16, 2007 12:29 am |
|
 |
|
million
Регистриран на: Сря Дек 06, 2006 9:05 pm Мнения: 92 Местоположение: София
|
 Ок де!!
Всичко явно е ясно на всички, само на мен ми убягва технологията нещо. Доколкото разбрах е важна хартията или фолиото което се ползва! После се печата с лазерен принтер пистите на схемата най вероятно, и после какво точно се случва??..на какъв принцип?
|
| Пет Фев 16, 2007 3:26 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Ми как какво? Тонера е някакъв полимер, който при нагряване от листа/фолиото се разтопява и се залепя върху медта и служи като маска при ецването ....Хартията е "специална" за да не може тонера да проникне в нея а всичкия да се залепи за медта.
|
| Пет Фев 16, 2007 5:23 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|