|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:57 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 DIN Кутия
Някой знае ли за такъв https://store.comet.bg/Catalogue/Product/21924/ тип кутия каква трябва да бъде формата/размерите на платката и какъв тип съединители се използват? Има ли някакъв стандарт или всеки се спасява както може?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Апр 13, 2023 2:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: DIN Кутия
Ами точно за знаене не знам, но те са сравнително стандартни, отвори пдф-а и виж размерите, но понеже тая е китаец и пдф-а е толкова полезен, та вариант 1 да търсиш в сайта на производителя, вариант 2 да и намериш аналога от берник примерно и да видиш от там, имат и 3д модели. Прилича на серия 1050, 1 мм разлика в габарит, платка 82х99 https://bernic.net/product/series-1050/а те тук има степ модел на тая https://www.distrelec.biz/en/din-rail-e ... p/30219171
|
| Чет Апр 13, 2023 4:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ето от степ файла да не се мъчиш. Това което може да влезе е платка 89х83. Не знам дали е грешка в степ модела или е така, но отворите са леко асиметрични, но то това леко е 0.3 мм ако направиш платката 88 може да ги направиш симетрични. Центъра на слота е на 3.82 от края на платката и в тая посока има лека асиметрия но десети едва ли те вълнуват. Ако пиновте са ти точно под винтчетата това значи че отворите им трябва да са на 3.82 от края. Дал съм ти размерите които би трябвало да те интересуват. Височина на конектора при платка 1.6 до 13.5 мм.
|
| Чет Апр 13, 2023 4:54 pm |
|
 |
|
syscop
|
Благодарско, ще "копам" през почивните дни...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Апр 13, 2023 5:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Имай в предвид че клирънса под платката не е хич голям, и освен по дължина имаш една зона с много малък клиранс и там където е клипса за дин шината. С други думи отдолу не може да имаш компоненти в тия зони, отделно не знам дали и спойките на конекторите няма да подпират там където е клипса.
п.с. 1.3 мм ти е клирънса.
|
| Чет Апр 13, 2023 5:21 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Обикновено спойките опират. На бих имал доверие на 3д модела. Заради такова доверие съм търкал с шлифовалката 100 платки и съм ръзширявал крепежните отвори на другите 100 - горните платки не се събраха а долните не им съвпаднаха отворите. Обикновено моделите и чертежите са това по което са правили инструмента а като ги щприцнат после има някакво свиване което за всички кутии е горе долу еднакво но не е отчетено в чертежите . Обикновено е в рамките на 1-2 мм ама то стига при една голяма серия да ги псуваш два дена. За това - вземаш 1 кутия, мериш и така правиш дизайна. Аз обикновено ползвам стандартни 5 или 3.5мм клеми за платка. Кутиите са предвидени за такива. Отворите за достъп до болтчетата ги слагат така че да не се мъчиш да уцелиш къде е клемата с кабела. Ако има горна платка ползвам печатни лентови кабели - по удобни са за работа и излиза по евтино кабел + 2 конектора, отколкото лентов кабел със съответните конектори и играчката да се сглобяват.
|
| Пет Апр 14, 2023 11:41 am |
|
 |
|
syscop
|
Предполагам, че това 3.5мм или 5мм е разстоянието между пиновете на конектора? Още не е ясна компоновката, но със сигурност ще има още една платка на втори етаж.
|
| Пет Апр 14, 2023 2:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Свиване има но това обикновенно се отразява в инструмента, т.е. или скейлваш детайла преди да го използваш да направиш кухините, или матриците след като си направил кухините. Аз не съм имал проблеми освен с много китайски кутии. Моделите на бопла, берник и подобни са точни.
|
| Пет Апр 14, 2023 5:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
То ние ползваме основно полски. От абс са по точни, ама от полистирен са винаги с +/-... И все пак - нямам вяра на даташити - вярвам само на шублера. Моите все са на два етажа - слагам си ffc 1мм в комет има разни. 80-100 мм дълги обикновено стигат.
|
| Съб Апр 15, 2023 6:31 pm |
|
 |
|
ToHu
|
В алтиума не знам от коя версия уж има възможност да вкараш степ модел, това във връзка с въпроса на колегата де, но на мен ми е много по-лесно да използвам солида.
Иначе за моделите, всичко е възможно, има всякакви производители, то и аз предпочитам шублера но много често кутията не е налична към момента на развоя. Което пък ме подсети, трябва да си калибрирам принтера за различни материали, печатах една доста голяма кутия преди време и открих минимална разлика, това sla-то, на фдм сигурно разликите са огромни.
|
| Съб Апр 15, 2023 6:36 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|