|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: 3А = КИЛОВАТ/220В ?
Ами тя твоята консумация просто е малка. Ние като сме в БГ и то само с малкото пералнята и сушилнята въртят поне веднъж на два дена, само от като сметнеш и 40 квтч са заминали, два хладилника, осветление ...та зависи.
|
| Нед Юни 13, 2021 2:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Майка ми последно си купи пералня + някаква еко-меко сушилня... Аз почти не съм я пробвал - балконите за чий са? Но в калпаво време центрофугирам по два пъти. Вкъщи единствено котлона е на газ GPL, всичко друго е на ток и нищо не се пести, отоплението е с климатици. До сега най-голямата ми сметка за ток е 120лв за миналия декември, но то май заради Голямото коледно печене... Кубик свястни дърва е от 80лв нагоре, само дето няма да ми стигне за цял месец, мизерията е отделно. С разните пелети заигравката е още по-шарена. Които минаха на природен газ още преди години рИвяха, а от тогава цената се вдигна с около 50%, първоначалната инвестиция е отделно.
От миналогодишния ми опит на село: в кухничката (всекидневна за мен) ще сложа малко по-особена газова горелка на GPL (дори турското кюмбе идва вповече), а в спалнята при първа възможност климатик, защото разположението ѝ е много стратегическо за всички сезони. Аман от пушеци!!! PS Вече не е проблем да управляваш климатика по интернет.
|
| Нед Юни 13, 2021 4:20 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
ама КАЧ ПАРА  И панели и бойлер са общи-  Допустими дейности: Изключени са обекти от образователната, здравната и социалната инфраструктура. Не се предвижда обявяването на приеми на проекти за ЕЕ в многофамилните жилищни сгради и публичния сграден фонд. Приоритетно ще се подкрепят проекти подадени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради (НПЕЕМЖС) пред Българската банка за развитие, както и такива депозирани по ОП «Региони в растеж», за чието финансиране не е наличен ресурс. Инвестиции включващи пълното обновяване на сградите ще са с приоритет. 1.Повишаване на ЕЕ в жилищния сграден фонд на страната (еднофамилни и многофамилни жилищни сгради), чрез прилагане на мерки за ЕЕ: Допустими дейности: Обследване за ЕЕ; Технически паспорт на сградата; Инвестиционен проект; Авторски и Строителен надзор; Дейности за СМР; Слънчеви системи за БГВ и термопомпи в жилищни сгради, които не са свързани към топлопреносни и газопреносни мрежи. 1 даскало х3 от тия сложи 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Юни 14, 2021 12:18 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
"Кач пара" ли - ще ти кажа! Санираха ни блока за 3.5 милиона лева, 12000 кв.м. РЗП. 2 от който откраднаха! Вярно, 16 см стиропор, слънчеви панели, подмяна на осветлението в общите части със светодиодно, с датчици за присъствие, пвц дограми навсякъде,... сметките за парно паднаха наполовина. Ама 2 млн. си ги откраднаха и това го знам, щото съм УЕС (управител на етажна собственост) и съм вътре в нещата, движих бумащините, заедно с още двама. Те така. 
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Юни 14, 2021 8:26 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Като си го знаел, защо не си алармирал съответните власти? Именно бездушието на хората, овчедушието по-скоро задуши България - "нищо не зависело от нас", "какво можем да направим", "мен не ме интересува", "знам, ама си трая"... По-добре въобще да не го беше поствал това.
|
| Пон Юни 14, 2021 9:00 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
@ d_jelev Явно си млад и зелен... Аз, в качеството си на т.нар домоуправител, съм само "наблюдател от ООН". Целта ми е да ни санират блока. Имах право да избера кой цвят лилаво-лайняна боя за фасадата да изберат. Исках да сменят В и К-то - нямало пари, исках да монтират рампа за инвалидни колички, няма пари,... Не си наясно, и не ми търси кусури! Не мога да се боря против държавната месомелачка, пък и не искам! Щото съм сам срещу всички. След няколко месеца разпродавам апартаментите и се местя на село, в къща с кладенец, без комшии наблизо и ще рахатясам! Е те така!
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Юни 14, 2021 9:38 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Юни 14, 2021 9:48 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Те какъвто трябва са го сложили в захранващият блок. Става дума, че пулсациите се компенсират от обратната връзка на ШИМ контролера. Ако кондензаторът е малък, пулсациите са големи и при ниско захранващо напрежение и пълна мощност ще излязат от обхвата на стабилизация. Ако смяташ, че зхранващият блок няма да работи с по-малко от 200V може да се намали доста този кондензатор, с което ще се повиши фактора на мощността, ако толкова ти е важно. Разбира се няма да ти намали сметката за ток. А как да се изчисли не ми се търси в момента.
|
| Пон Юни 14, 2021 10:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Защото тази и подобни програми са създадени само за фасада на краденето. И хората са по-склонни да преглътнат очевидната кражба, когато са намазали нещичко покрай далаверата. Може ли да споделиш от коя част на света критикуваш " бездушието на хората, овчедушието", което задуши България?
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юни 15, 2021 9:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Значи добре е да се уточни дали ги откраднаха или това им е печалбата, има съществена разлика. Но на въпроса на Желев, ами кои са тия власти, нали властта е уредила цялата схема, и в общи линии тя намества изпълнителите, като съобщи нищо няма да се промени. ако не се вдигне много врява няма да стане нищо, ако случайно се стигне до ТВ и публичност един ще бъде сменен с друг. Ако някога, някъде е имало възможност за друг изход, то от както боцко е на власт, особено последните два мандата възможност за друг изход няма .. тов аобаче не пречи хората да си го харесват и да гласуват за него, ама ой боцко си е добър, другите са маскари 
|
| Вто Юни 15, 2021 4:01 pm |
|
 |
|
am stereo
|
сега,кьовеши и олаф като ви осъдат да върнете краднатите евро милки по програмите им..  не случайно повечето домоуправители не вярваха в безплатното сиренце и отказаха еу саниране.-ще кажеш,ама аз съм клиент-не може да имам вина и те ще те светнат,че си в опг-то участвал наравно с фирмите..- покрай сухто и мокрото гори
|
| Сря Юни 16, 2021 3:27 am |
|
 |
|
ToHu
|
Едва ли парите ще се връща от ползвателите, може да се върнат от държавата. Аз лично не вярвам в нищо безплатно, подарено или пък помощ. Най ме е страх някой като иска да ми помага. Веднъж кандидатствахме най-вече защото проекта беше в интерес на обществото. Разхода който сме направили многократно превишава субсидията, пък тя е изразходвана точно по проекта. Пишман станахме че се решихме, по-добре да си го бяхме дофинансирали ние. Не сме връщали пари, ама медиите не ни пропуснаха, и обществото не го прие добре, защото то е на принципа всички са маскари ....за собствен проект да търсиш финансиране е загубена кауза, ако искам да храня чиновници има и по-лесни начини 
|
| Сря Юни 16, 2021 4:24 am |
|
 |
|
am stereo
|
за собствен проект да търсиш финансиране е загубена кауза,--- направи добро,изяш  положение
|
| Сря Юни 16, 2021 5:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аз говоря за държавно финансиране, иначе финансиране колкото искаш, в момента не е и толкова скъпо. Въпросът е, че в някои други държави ако не говорим за десетки и стотици милиони до държавно финансиране има достъп без да се налага да раздадеш 2/3 на правилните хора. Иначе то и в БГ може ама защо да хрантутиш бюрократите и тия на власт. Примерно с финансиране бих си купил cnc, или голям 3d принтер. Биха ни помогнали, не са критични и не оправдават собствена инвестиция, но биха били полезни в определени случаи, а и биха създали може би някое работно място.
|
| Сря Юни 16, 2021 6:23 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
За машини вече трудна работа - новия прогамен период няма да е ориентирам към индустрията а към услугите - поне така чувам. Пак ще има лапачка ама сега други ще обират трохичките. Нашата фирма успя да хване някой друг проект и да си купим някоя друга по-така машинка. Ама преди това някой цели заводи са си вдигнали с евро пари.
|
| Сря Юни 16, 2021 12:50 pm |
|
|