| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: HP Infinium 500MHz Problem
Конверторът е елементарен и не е скъп. Имам някакъв спомен, че win95 познаваше някои модели флашки, но в повечето случаи си искаше драйвер.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Ное 10, 2020 9:12 am |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Осцилокопа, до който аз имам досег е ххх45. Той си има две USB-та изведени на планка от дъното. Уиндоуса си ги вижда (98) и работи с флашки. Сега с коя версия е и т.н. не съм проверявал, но по смомен... флашката беше архаично дърво 2 или 4 гб. Относно PATA <-> CF адаптрери има много и с такива съм заменял и аз доста дискове дори и в стари компютри, ПЦ-та, та дори и в вдин фотоапарат на canon/kodak ( DCS1) по спомени там беше PCMCIA -> HDD (microdrive) и го смених с CF, като дори преходника го бях правил аз тогава.... по-добрите адаптери имат външно захранване, джъмпер за избор на мастър/слейв и т.н.
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Вто Ное 10, 2020 10:43 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
PATA към CF трудно може да мине за конверсия. Картата има ATA режим. Адаптерът между двете е пасивен, и може да бъде направен и от електротехник или 6 годишно лапе.
|
| Вто Ное 10, 2020 11:58 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
според мен интересното ще бъде правенето на имиджа, и дали BIOS-a поддържа бутване от USB (ако е USB). Ако ми остане време около Коледа ще се опитам - след това си тръгвам от мястото, и може би ще се занимавам с други неща, докато не ми хрумне да се върна пак.
Но дотагава тези осцилоскопи ще са се запознали със създателя си... или в добрия случай с неизвестен студент.
|
| Вто Ное 10, 2020 12:31 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Дъртите ОС като дограма 95 и 98 трудно си говорят с флашки. За да се харесат и да се вземат, трябва да се качват драйвери. Не съм 100% сигурен, но имам смътен спомен, че драйверите не бяха универсални за всякакви флашки.
|
| Вто Ное 10, 2020 12:44 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Аз не успях да боот-на нишо от USB (включително и USB флопи). Може да е проблем на BIOS, може да не са се харесали със флашката ... HDD-то в скопа си е нормален IDE диск и няма проблем да се закачи на друг компютър, а няма проблем и на скопа да се закачи друго HDD или CD. Другия безболезнен вариант е LS120 да се закачи на нормално ПЦ (не трябват никакви драйвери) и там да се запишат "дискетите". После се връща на скопа и скопа си боот-ва от "дискетата".
|
| Вто Ное 10, 2020 3:23 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 280 Местоположение: София
|
Не случайно сложих усмивки в края на изречението. Не съм искал да те заяждам! Не вярвам някой да успее да накара тази дънна платка (предполагам че е оригинална за съответния скоп) да я накара да буутне от USB. Изброих причините защо това не е възможно. С най-добри и весели чувства...
|
| Сря Ное 11, 2020 7:04 pm |
|
|