Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Последователно свързване на PSU 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Последователно свързване на PSU
Трябва да направя едно импулсно на 24 В за задвижване на един двигател но като се замисли излезе че като вържа + на едното с - на другото захранване ще окъси защото в тези захранвания (-) полюс е общ с нулата на захранващата мрежа :( -> ако ги свържа едното захранване ще гръмне.Мислех си че греца и кондензаторите в първичната част на схемата може и да помогнат ама не ми се рискуват 2 захранвания.Вариант с преправяне на захранване няма да го бъде.

Чет Май 18, 2006 3:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Последователно свързване на PSU
IGBT написа:
Трябва да направя едно импулсно на 24 В за задвижване на един двигател но като се замисли излезе че като вържа + на едното с - на другото захранване ще окъси защото в тези захранвания (-) полюс е общ с нулата на захранващата мрежа :( -> ако ги свържа едното захранване ще гръмне.Мислех си че греца и кондензаторите в първичната част на схемата може и да помогнат ама не ми се рискуват 2 захранвания.Вариант с преправяне на захранване няма да го бъде.
Това как би трябвало да го разбираме? Я го преведи !

Чет Май 18, 2006 7:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами при свързване на захранванията като свържа + със - ще изгърми защото минусът с свързан към нулата при което минусът на двете захранвания се оказва свързан.Когато запоя + на едното със минуса на второто все едно съм ги окъсил.

Чет Май 18, 2006 7:28 pm
Профил ICQ

Мнение 
@IGBT, много е рисков вариантът на захранване. То трябва никога да не въртиш щтепсела в контакта (надявам се не ползваш такъв или ако го ползваш получаваш нулата от заземителните клеми). Не можеш ли развърза минуса от нулата или схемата е непоправима.
Успех :)

Чет Май 18, 2006 8:35 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Според мен лесно АТХ захранване може да се преправи да дава 24В - отваряш го, проследяваш кои два извода дават 12те волта - използва се двупътно исправяне с два диода (диодите може да са в общ корпус и приличат на транзистор) и средна точка, т.е. размаха между двата крайни извода на вторичната е 24В, просто слагаш още два яки диода само че свързани обратно за да се получи грец, и така получаваш яки +/-12В спрямо маса или 24В между двата...
П.С. АТХ захранванията си имат стандартно -12В (т.е. имаш готово 24 без преработки) но то е само до около 1А...

Чет Май 18, 2006 8:45 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
има два варианта:
- търсиш надеждност
- търсиш временно решение

Ако търсиш временно решение, отваряш едното захранване, прекъсваш му връзката маса-корпус и си готов. ОБАЧЕ! тези захр. имат защити по ток и ако едното спре, по този начин другото няма да спре. Има начин да се направи, но е сложно.

Ако търсиш надеждност - откажи се от компютърните захр, или трябва някой наистина опитен да ти го преработи.

t_i_t_o, нещата стоят малко по-сложно....

Пет Май 19, 2006 6:41 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
...как по точно...

Пет Май 19, 2006 11:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Спрях се на варианта с преправянето.Без да пипам нищо по първичната част на схемата пренавивам трафа EI 133 без да пипам първичната.Прекъсвам обратната връзка към 494 и махам боклуците от вторичната част.Правя на експериментална платка новият изправител и го включвам като модул на основното захранване.Извеждам кабели и съм готов.Едното захранване тръгна по този начин и вече храни на съседа стъпалото 2*50 вата.сега почвам моето и като приключа ще ви кажа резултата(след 2-3 часа).

Съб Май 20, 2006 10:33 am
Профил ICQ

Мнение 
Ми тя - първичната е най - отгоре (половината де)
Не съм виждал захранване да не е като сандвич....
Как точно успя - не знам,а и не питам - достатъчно проблеми си имам 8O

Съб Май 20, 2006 1:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
IGBT написа:
Спрях се на варианта с преправянето.Без да пипам нищо по първичната част на схемата пренавивам трафа EI 133 без да пипам първичната.Прекъсвам обратната връзка към 494 и махам боклуците от вторичната част.Правя на експериментална платка новият изправител и го включвам като модул на основното захранване.Извеждам кабели и съм готов.Едното захранване тръгна по този начин и вече храни на съседа стъпалото 2*50 вата.сега почвам моето и като приключа ще ви кажа резултата(след 2-3 часа).

](*,) :prayer: :toimonster:

Пон Май 22, 2006 9:08 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]