Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Дълги криви платки 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Дълги криви платки
То може и за пазар да е ама ...някой да е пускал дълги дъгообразни платки, интересува ме както ценообразуват. Примерно платката се вписва в правоъгълник 500х100 но реално -лоща и да речем е около 1/10, могат да се подредят със сравнително малка фира на материал. Предполагам е на пазарлък но някой ако има идея ...

п.с. то малко тъпо съм го задал въпроса, ясно че ще е панел, но ми е по-интересно в тези случаи вдигат ли цената заради повечето обрязване ? И друго което не мога да преценя, ако имаме такива дълги и тесни парчета, какво отстояние между платките мога да очаквам като минимално, примерно платката е около 25 мм широка, трябва ли да оставям остров от материала или могат да са платка до платка, т.е. бриджовете да са платка платка, а не платка-панел-платка.

Опитвам се да преценя до какъв размер ми е оптимално да ги правя, и колко това ще ми повиши цената. Реално тая дъга мога да я разделя на две, сега ако е въпрос мога и да я апроксимирам с 4 прави платки, но това пък ще увеличи количеството връзки между платките.

Нед Фев 17, 2019 11:39 am
Профил

Мнение Re: Дълги криви платки
Ами аз съм поръчвал дълги и тесни - 150х40 някъде и ги подреждат една до друга без проблем. Предполагам, че зависи Юпитер в каква позиция е и дали майсторът е на кеф. Би трябвало да могат да ги ти сместят една до друга, но дали им се занимава...

Нед Фев 17, 2019 1:25 pm
Профил

Е то това им е работата, а и ако трябва за е им ги направя на панел, по скоро се чудех дали вдигат цената твърде заради повечко фрезоване, иначе бройка има. Но то твоето не е точно за каквото питам, като са правоъгълни е ясно, моите са дъги, и единия вариант е да е към 1000х20 мм , но това по-не ми харсва, другият вариант да ги разделя на две по 500 х20, така и едното ще си е изцяло право защото не цялото е дъга, а втората е е дъга. То няма какво да го мисля де, защото аз имам и още една която ще се опитам да я направя същият размер като правата част от дългата, така, че да имам само две платки, вместо 3.
По неприятното е цената на светодиодите, това е една подсветка, в момента слагам лента, но има разни проблеми и не само с надеждността. Мисля да слагам платки със странично светещи светодиоди, обаче цените им малко неприятни ми се струват. Каквото намерих до момента е около 0.2 лв / 45.000 бр. На мен ще ми трябват може би около 150.000 за тая година,ама едва ли мога да очаквам много по ниска цена, още 1-2 ст да падне най-много.
Та се опитвам да сметна каква ще се получи като оскъпяване, щото лентата я вземам на по 3$ на м, ако направя светодиоди на тая гъстота само те ще ми излязат около 7$ на м, но на оптичната симулация изглежда да мога да ги разредя на половина почти. Та за бюджет ми трябва, на панел ми излезе цена на платка около 1.5 на платка с транспорта което е ОК, ако докарам цена около 1.5х на светодиодната лента ще съм доволен.

Нед Фев 17, 2019 1:38 pm
Профил
Аватар

дай гербери и количество, ще ти дам цена и доставчик през седмицата, плюс ще му напиша твойте съмнения - да препоръча оптимизация ако може

Нед Фев 17, 2019 3:18 pm
Профил

Е гербер нема, то още няма платка защото е на етап дали .. ако ... мога да дам оутлайн, като платка не е нищо особено, може да се предположи, 30-на светодиода със съответните съпротивления, и поради спецификата на тия сайд емитинг /повечето са с или ОА или ОК, а теи които са с 6 краци са доста по-скъпи/ и някакъв чип предполагам удобен за клатене на много диоди в паралел. То това другото дърво. Гледам китайците продават сайд емитинг ЛЕД лента и за за без пари на срамни цени, ама с тия ленти само ядове имам, та съм почти склонил да направя платка. Иначе бройката горе долу е ясна, 2000 +2000+2000, три разновидности горе долу еднакъв размер, всяка около 10 кв дм

Нед Фев 17, 2019 3:57 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Ако ще минават P&P няма мърдане запанела и най добре е ти да си го направиш. Стандартен диаметър за раутинг туул в 2мм. Платка <> платка + ратбайт посредата е най масово също. Няма нужда всяка платка да е оградена с панел(бисквитката). Според количеството може и да си направиш пневматичен нож да режеш панела след P&P
Предполагам ще има чардж за многото рязане но вдва ли ще е кой знае какво

Нед Фев 17, 2019 6:52 pm
Профил

И при китайците ли цената е 0,2 за бр?! Има фрапираща разлика спрямо доставчик в ЕС - поне 10 пъти!
Би трябвало цената за фрезоване да е твърда. Едва ли някой ще направи на проблем на 1000мм платка 100-200 по-голям ряз. Това са цигании..

Нед Фев 17, 2019 7:44 pm
Профил

Ами не знам, платката е 10 кв дм а обиколката и 1 м, аз затова питам,

Нед Фев 17, 2019 9:12 pm
Профил
Аватар

гербер, дизайн файл, рисунка с размери - каквото искаш дай. Но по обснение оферта няма да ти дадат, нито на мен. И материал също, какъв и каква дебелина

Пон Фев 18, 2019 12:22 am
Профил

Ще ти пусна, иначе аз за ориентир гледам цена на панели, затова и се чудя колко ще оскъпи повечко то фрезоване, ако оскъпи. Реално в калкулаторите се задава и Х У бройки би трябвало да смятат точно ама...

Пон Фев 18, 2019 9:06 am
Профил
Аватар

няма нищи за мислене - пишеш какво искаш и за колко пари като таргет. всичко друго е сладки приказки и вятър

Пон Фев 18, 2019 10:29 am
Профил

Е от твоя гледна точка е така, ама за да дам точен размер трбява да седна и да променя 10-на детайла в солида за да мога да дам някаква що годе точна форма и размер, и ако е за да кажат ами тук с това фрезоване цената е по 2 или по 3 ще изгубя един ден да ръчкам по солида. Аз затова питам, щото искам да имам някакъв ориентир дали си струва да направя тая преработка. И тъй като този проект се работи постоянно, като направя тая преработка, после ако реша да я върна няма да стане с проста промяна на файлове, заради малоумието на дасулт се налага да работя по начин който не препдолага много лесни връщания на стари ревизии, иначе ребилда на модела става от 5 на 15 мин и съвсем не мое да се работи. Как да е, това са мои терзания, гледах четох, питах и едни жълтури, няма да има съществено оскъпяване, та като привърша модификациите в една част които трбява да влязат утре в производство ще се заема да преработя и частта свързана с тия платки и да им определя размера и точната форма.
Не че се жалвам, ама при нас е така, онзи ден удобриха пробната серия и искат другата седмица 100 бр, а аз имам една седмица корекции да правя по дреболии които видях и гледам да се разфокусирам възможно най-малко, затова питам :) Ей сега се псувам, щото вече 30 мин не мога да върна старата версия на едно заключване, вися и чакам някакви тъпи ребилди на модела, чезнат мейтове ... малоумна работа.

Пон Фев 18, 2019 11:12 am
Профил
Аватар

Ние практикуваме диалог. Като направят проекта на панела го пращат да го видим. Ако има заележки, го преправят. Почват да работят след одобрение.

Пон Фев 25, 2019 1:07 pm
Профил

Нещо такова ще да е, както казах питах информативно, не мисля да ги правя в БГ, поне не за сега, а за китаеца количествотъо едва ли ще е голямо за да се пазари много. То в китай платки не сме правили, в Тайван ни ги правят но те са много слойни, другите пък са прости и са в БГ. Предполагам шанса да почнат да се циганятр е по-голям при нашенеца. Не съм стигнсал още до тях, в момента съм на change note 123, преди да стигна до тия платки имам още 40-тина промени да отразя, и после ще стигна до тях, т.е. до детйалите които ще определят размера им.

Пон Фев 25, 2019 2:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]