Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 10 мнения ] 
Връзка стационарен телефон->компютър през Bluetooth USB 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Връзка стационарен телефон->компютър през Bluetooth USB
Значи първото нещо е да кажа че с този проект нямам нищо общо!всичко е за едни наши роднини.

Идеята е да се свържe ''майката'' на безжичен телефон посредством блутут така че при набиране на номера от телефона сигналът да се препраща към компютъра които чрез интернет ще се свързва към други оператори и по този начин телефона става ''безплатен''.също трябва да се сложи бутон на телефона ''използвай блутут'' като по този начин да се изключва телефона от мрежата на БТК и да се включва към блутута.Търсих евтини блутут USB модули за включване ком компа но ще е по-добре вие да ми предложите.Също ще се наложи и софтуер за USB-то.знам че проекта е доста амбициозен ама се надявам да ми помогнете със схеми и идей :)

Сря Апр 26, 2006 6:48 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Много страннно. Разправяш че пиковете са прекалено сложни за теб и не си дорасъл зя тях а сега гледаме Bluetot,PC soff i t.n.
Пак хвърчиш в облаците момченце. Както си я подкарал ..... не знам какъв човек ще излезе от теб.
Слизай на земята доде е време.

Сря Апр 26, 2006 7:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
IGBT откриваш топлата вода. Подобни у-ва се продават отдавна. Пусни един гуугьл за phonebox.
Адаптер с 1 USB - врьзка кьм PC-то и 2 RJ11-ки, едната кьм БТК, другата кьм телефона. Поддьржа и DECT, което напьлно обезсмисля синьото зьбче.
Намира се за 50лв, по-евтино няма как да го спретнеш. Освен ако не е за спорта де :)

Сря Апр 26, 2006 7:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не става дума за правене а за купуване на готови модули за вграждане и ми трябват схеми за връзване на USB.цялата работа трябва да излезе без допълнителни платки или най-много 5-6 транзистора и жици за опроводяване.удобни ли са Bluetooth-ите от GSM-и за тази цел?същевременно трябва тая цялата машинария да се храни с адаптера на телефона и да има нищожна консумация в дежурен режим!Като има кажа на хората че удоволствието им ще излезе 100-200 лева ще си се набутват пак на БТК :evil: За DIY Блутут и дума не може да става!

Сря Апр 26, 2006 9:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
IGBT написа:
....цялата работа трябва да излезе без допълнителни платки или най-много 5-6 транзистора и жици за опроводяване...

Абе ти луд ли си, или на такъв се правиш. Имаш ли си идея въобще за какво говориш. Заради такива като теб с кеф се махнах от БГ. Баси и хората - що не си мълчите поне ами дрънкате глупусти в публичното пространство за да дразните хората. Щели да се набутат 100 лв. - ай сектир ве. :twisted: :evil: :twisted: ](*,)

Сря Апр 26, 2006 10:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar: всички постова на IGBIT са подобни, ако вече си чел другите му бисери няма да ти прави впечатление и да се ядосваш, просто гледай на тях като на забавно четиво, мен лично ми стига да прочета един такъв като този по-горе за да се насмея колкото за цял ден

Сря Апр 26, 2006 11:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да, ама според мен това е основния проблем на българите - че все се правим, че не забелязваме разни неща и ги оставяме да се случват. Тоя форум имаше дни, когато беше напълно професионален и аз все още гледам сериозно на него, за да се правя, че такива екземпляри не ми пречат. Може да е странно, ама аз така мисля 8) . Иначе е най-лесно да кажа майната му и да не ми прави впечатление :evil: .

Сря Апр 26, 2006 11:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Да, ама според мен това е основния проблем на българите - че все се правим, че не забелязваме разни неща и ги оставяме да се случват. Тоя форум имаше дни, когато беше напълно професионален и аз все още гледам сериозно на него, за да се правя, че такива екземпляри не ми пречат. Може да е странно, ама аз така мисля 8) . Иначе е най-лесно да кажа майната му и да не ми прави впечатление :evil: .

......... :?: :!: :idea: :?: ...........

:evil:

Сря Апр 26, 2006 11:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Неразбрах - нещо с мен ли не си съгласен? Не, че държа, ама просто ми е интересно, щото само от иконите нестава ясно 8) .

Сря Апр 26, 2006 11:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Да наистина някои път IGBT направо ме обива с неговите идеи , проекти и там ......... :lol:
абе колега,викам ти така защото невърви дати казвам момченце защото сме горе долу набори :lol: ама моляте не пиши такива глупости тук неси в даскало и да плямпаш с съучениците си разни глупости къде то сави минали на ум през деня или там по някое друго време :lol:

Този форум мисля че е предназначен за по сериозни неща искам хубаво даси помислиш над постами :roll:

Чет Апр 27, 2006 12:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 10 мнения ]