Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
UPS за водна помпа или направа? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
elmi написа:
Вземи си готов UPS. Сложи на изхода на UPSа един кондензатор от 2uF/600V. Това знзчително подобрява работата на помпата. Аз лично съм го правил и работи много добре. За да ти издържа повече време си смени акумолатора с акумулатор за кола ( ako UPSa ти ползва 12V акомулатор защото има такива които ползват 24V та даже и повече). Е акумолатора няма да може да се зарежда добре но издържа доста време.

не е добра идея да се използва автомобилен акумулатор. Батерията не трябва да бъде стартерна, а работеща постоянно в подзаряден режим, т.н. free maintenance акумулатори, работещи с подзарядно напрежение около 2,27V на елемент.

Вто Апр 18, 2006 11:29 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
ozzy а автомобилния акумолатор неможели да работи в режим подзаряд, или по точно тои неработили в такав когато двигателя работи :lol: :lol: :lol:

Вто Апр 18, 2006 6:21 pm
Профил

Мнение 
MIPS написа:
ozzy а автомобилния акумолатор неможели да работи в режим подзаряд, или по точно тои неработили в такав когато двигателя работи :lol: :lol: :lol:

Долавям лек сарказъм в постинга ти, но стартерната батерия не е подходяща за т. нар. cicle use. Подзарядният режим на стартерните батерии е много по-кратък (надявам се да си обясниш сам защо), отколкото на батериите, подходящи за UPS системи или изправители. Също така има съществена разлика в разрядните криви на тези типове батерии.

Вто Апр 18, 2006 9:26 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Hm
ozzy написа:
MIPS написа:

Долавям лек сарказъм в постинга ти, но стартерната батерия не е подходяща за т. нар. cicle use. Подзарядният режим на стартерните батерии е много по-кратък (надявам се да си обясниш сам защо), отколкото на батериите, подходящи за UPS системи или изправители. Също така има съществена разлика в разрядните криви на тези типове батерии.

В интерес на истината имам UPS който работи от 1999г с 2 акумулатора 45А Монбат свързани последователно .
Миналата година пролетта го ползвах единия за колата че ми се скапа от студовете и все още въртеше като нов.
Ако ти можеш да дадеш отговор на загадката 8)

Сря Апр 19, 2006 3:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тайната на българските акумулатори. :lol:

Сря Апр 19, 2006 9:33 am
Профил

Мнение Мда
Реконструктор написа:
Тайната на българските акумулатори. :lol:

Смешно ти е но е факт , UPS-a бачка нон стоп и си държи 2 компа + 1 монитор switch и принтер :D :lol: :wink:

Сря Апр 19, 2006 10:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да аз несъм казал че е наи доброто решение стартерен акумолатор ное наи евтиното,и пак несъм съгласен че един стартерен акумолатор няма да издаржи дълго на един UPS, Нормалное за такива устроиства дасе използват тягови акомолатори но цената им е много сериозна :lol:, и още малко да защитя стартерния акумолатор,колко време ти трябва да работи това UPS. сигорен сам че не повече от 30мин,ако някои може дами даде подобър източник от автомобилния акумолатор за тези 30мин да го направи :lol:

П.П тук говоря само за оловни акумолатори .неспоменавам литиево иони,или новите кондензаторни батерии, с 500000 цикъла заряд

Сря Апр 19, 2006 11:00 am
Профил

Мнение 
MIPS написа:
Да аз несъм казал че е наи доброто решение стартерен акумолатор ное наи евтиното,и пак несъм съгласен че един стартерен акумолатор няма да издаржи дълго на един UPS, Нормалное за такива устроиства дасе използват тягови акомолатори но цената им е много сериозна :lol:, и още малко да защитя стартерния акумолатор,колко време ти трябва да работи това UPS. сигорен сам че не повече от 30мин,ако някои може дами даде подобър източник от автомобилния акумолатор за тези 30мин да го направи :lol:

П.П тук говоря само за оловни акумолатори .неспоменавам литиево иони,или новите кондензаторни батерии, с 500000 цикъла заряд

При нашите енергетици от НЕК ,миналата седмица ми отнесе 90 мин работа и не угасна :wink: :lol: :D

Сря Апр 19, 2006 12:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3