Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
шайби с назъбена/клиновидна страна за регулиране на ъгъл 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: шайби с назъбена/клиновидна страна за регулиране на ъгъл
Нали .... ама то понякога нещо толкова просто ти изяжда главата. Да ти кажа аз по цял ден се боря с прости неща, дето ще кажеш са измислени преди 100 години :) Е сега един силиконов профил ме мъчи, как да го кроиш да се чуди човек, разпънат ли, свит ли .. как да го кроя все толеранси .. отделно че то и от екструдирането толеранси ... последно реших да го кроя разпънат, сега ще направя и нещо за рязане където да има еталонно опъване, че това кеото съм направил /тип гилотинка/ тъпия мехиканос използва по начин по който не можеш да си представиш, чудя се как още не са си отрязали пръстите, айде да не му оспамваме темата на човека.

Чет Апр 26, 2018 11:39 pm
Профил

Майтапя се с дисертацията но навремето когато почвах моят професор ми показа една статия на немски, цели 4 страници пълна с формули посветена на... напреженията в прореза на винта. И ми стана ясно защо в западните винтчета отвертката буквално лепва в прореза а при нашите рязани сякаш с ножовка халтави и прескача.

А в по-нови времена ми попадна статия посветена на изследвания с помощта на ANSYS на напреженията в бирена капачка. Първо моделиране, после верифициране на стенд, пълен цикъл на сериозно изследване. Отначало ми беше смешно, цял професор, мощен софтуер с който се моделират неща от авиационната и космическата индустрия... и бирена капачка. Но после си направих сметка колко милиарда бирени капачки се отварят всеки ден, стотна от грама да спестиш що пари са. И престана да ми бъде смешно.

Последна промяна fred на Пет Апр 27, 2018 1:45 am, променена общо 1 път

Пет Апр 27, 2018 12:32 am
Профил

Мда, а аз споря с производители защо съм сложил ламарина 1.5 а не 2.0 и не мога да им обесня че то и с 1.5 е презапасено, и че здравина не се постига с дебелина на ламарината... ама дай да го направим 2... Аз и 1 бих го направил ама започва да има проблеми с крепежа, селф клинча държи но е малко гранично при по-големи натоварвани, заварвния пък оставя следа от другата страна... не мога да обесня че и 3 мм да го направят ако няма ли сгъвка, ребърце нещо друго с достатъчно сечение все тая, само дето ще ми трябва кран...

Пет Апр 27, 2018 1:41 am
Профил

Тони, кажи им на мехиканците вица за инженер Ганев и самолетното крило. :D

Пет Апр 27, 2018 2:01 am
Профил

Това не са мексиканци а Българи. В мексико нямам проблем, фабриката произвежда, по скоро е произвеждала самолетни компоненти, и не са и чужди такива конструкции. Аз не свен Българин и Китаец не съм видял друг да има забежки към дебели материали. Имам един продукт който го направих от 130 на 70 кг и то само ей така от тук таме някоя огъвчица, беше като БТР, 6 и8 мм ламарини на едната основа.

Пет Апр 27, 2018 2:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3