| Автор |
Съобщение |
|
Pif
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Смущения...
Ако ще си на 2.4 трябва да си сложиш много сериозни входни филтри и да предаваш с колкото се може по-висока мощност. Тоя банд е пренаселен. Аз където мога да мина с кабел - минавам с кабел. Вярно е, че е много по-удобно цялото ти осветление да е безжично но като всяко радио надеждноста пада. Или ти трябва доста по-високоскоростен протокол с потвърждение и препредаване ако не се потвърди за да можеш да покриеш ДМХ-то въпреки грешките или трябва да бягаш на свободни честоти. И на мен ми е интересно какво ще излезе с тея ПМР-и. Пичовете по сцената са ПМР-и а аз съм с едно йезу дето го свалям на 1 ват за да си говоря с тях. При мен до сега не се е случвало станциите да вкарат нещо някъде. Но и не ползвам безжичен ДМХ на 2.4. Ако имаш спектрален анализатор виж какво излъчва тяхното радио.
|
| Сря Апр 18, 2018 12:24 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
да засега ще пробвам с моите, а може и да си взема и едни тапи за уши http://www.taoglas.com/wp-content/uploa ... .24.01.pdfhttps://www.digikey.com/product-detail/ ... ND/6362804може би веднага ще си проличи колко е добър нашия входен филтър
|
| Сря Апр 18, 2018 1:04 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
днес, с деа вида 500mW PMR, на 10см от антената - нищо не се случи - работеше си. Предавателя беше в съседната стая... техните станции са били 4W, но нямам такава
Ще чакам малко по-подробни обеснения, причината може да се появи сама
|
| Сря Апр 18, 2018 11:26 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
С 4 вата, като предаваш до луминисцентна лампа тя почва да свети.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Апр 18, 2018 11:59 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз като един неверник взех едно токи Yaesu FT-60 и пробвах: 5 вата на 145 мхз, 5 вата на 433 мхз. 10 вата тръбичка я допирах с антената от всякъде, загасих всички лампи - цъ. Нищо. Помня навремето светвах лампи на няколко сантиметра ама с 50 вата. Да ги светна на метър ми трябваха 200-300 от антената. Втори експеримент: радиостанция Maxon SL-70. Външно захранване и мошност >5 вата. Лампата допряна до активния извод на антената - половината лампа свети. Малка намотка около тръбата на лампата и пъхната в куплунга на антената - лампата не свети.
Това е по повод луминисцентните лампи.
|
| Чет Апр 19, 2018 2:08 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Аз бях правил едно стъпало с КТ925Б . Ама на обхвата за радиоразпръскване. Не посмях да го пусна. Но една крушка 5W 12V продълговатите (дето са за осветяване на рег. номер на колата) светеше нормално. Сравнявах я с еталонна (същата) и светеше колкото нея. Като пипах изхода на стъпалото ми нагряваше пръста. Pif исках и аз да стана радиолюбител. Като събера някой лев ще си изкарам изпита 
|
| Чет Апр 19, 2018 2:19 am |
|
 |
|
Grubi
|
е ако искате да светят лампи...споменах лапите/антени за физиотерапия на синузит 144МHz, повечко ватове  там луминисцентната лампа света добре в участъка между антените. сестрите имаха малки индикаторни лампи - светеха в лилаво като имаше излъчване, много се впечатлявах като дете
|
| Чет Апр 19, 2018 8:09 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
По повод лампите и тяхното захранване... Има доста новости в областта. Например - проводници и кабели. Служат за свързване на лампата със стената или тавана, за да може тя да бъде захранена с енергия. 
|
| Чет Апр 19, 2018 11:11 am |
|
 |
|
Grubi
|
ааа и това е вярно. на изложението имаше значки "cable sucks"  Иначе не лоша идея за фокуси... не е като да сваляш врабци от дървото с Венера...
|
| Чет Апр 19, 2018 11:17 am |
|
|