Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Електрожен 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Електрожен
За ПВ-то не е съвсем така, важно си е. Супер изнервящо е тъкмо като почнеш да завяряваш нещо и да ти изключи и да чакаш. Евтинджосите за да пишат големи апмери казват примерно 200А, ама при ПВ 10% да речем, тоест на практика едва ли и със 100А може да работи.

Аз имам машинка от AIG, дето си дал линка горе, доволен съм като цяло.

Пет Дек 29, 2017 2:00 pm
Профил

gicho написа:
Например тук http://www.aigwelding.com/

Фирмата отдавна се разцепи и всъщност човекът, който проектираше електрониката е тук http://deltech.bg/
Със SYNCHRO_MIG160 може да се заварява и алуминий. Това е телоподаващо, електрожен и виг в едно.
Соларната маска която я предлагат е супер за цената си - голям визьор и 4 единици.
Т.е. за под 1000 лв човек може да има - електрожен, телоподаващо и TIG и маска.

Пет Дек 29, 2017 2:16 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

SYNCHRO_MIG160 не може да бачка като пълноценен ТИГ - просто му липсват необходимият брой копчалъци
Преди да взема Кадито аз търсих комбиниран ТИГ/МИГ, но нямаше налични такива животни във Варна на момента.
За МИГ е важно да можеш да заваряваш на 100% без да спираш, защото често се кара с един тип тел, 0.6мм обикновено, и когато дойде време да се заварява дебело се почва нон стоп. С нормален електрожен трябва да смениш електрода и това е дразнещо
След като детайлите са фиксирани и почнеш с истинското заваряване с МАГ почти нон стоп тогава кефа е на мах. Точно като секса е - почнеш ли после няма спиране. Определено не съм съгласен точно по средата майка и да чука на вратата за таймаут да не се претовари чедото :D

Пет Дек 29, 2017 3:11 pm
Профил

jig.tak написа:
След като детайлите са фиксирани и почнеш с истинското заваряване с МАГ почти нон стоп тогава кефа е на мах. Точно като секса е - почнеш ли после няма спиране. Определено не съм съгласен точно по средата майка и да чука на вратата за таймаут да не се претовари чедото :D

То като се почне така ако не майката се появавят други проблеми. При мен източника има 100% ПВ на 140А, но като напънах много време и шланга взе да прегрява. Все пак за любителкска работа не смятам, че е оправдано водно охлаждане :)

Пет Дек 29, 2017 3:39 pm
Профил

E .. затова милър, линкълн, кемпи и други от сорта ... милъра май е най-корав от всички. Дори и за домашна употреба не е хубаво да се прави компромис с инструмента, айде да не се робува на марки, но да се купуват качествени неща, иначе човек се мъчи не работи, и като се помъчи малко и му писва. Аз дори и за професионално купувам не съвем професионални ако няма да ги изпозлвам всеки ден, примерно сега за мехико ми трябваше циркуляр, малък банцинг и др. подобни но се позлват рядко, не купих dewalt а по-евтини, но гледах да са що годе добре изпълнени, въпреки че за циркуляра малко съжалявам, имаше не лоша макита която трябваше да купя, ама то не е късно :)

Пет Дек 29, 2017 5:10 pm
Профил
Аватар

досега съм нямал проблеми с прегряване. Първият ми МИГ дойде с абигор бинзел 36 на 0.8мм тел въздушно охлаждане и там посмъртно няма как да го прегрееш. С кадито ползвах също 0.8мм и нямаше проблеми, въпреки че ръчока е по фин и много по удобен за работа. Отначало бях доста скептичен че няма евроконектор и може да са сложили някакъв боклучав шланг, но всичко си беше ок.
Направих си експеримент като го тествах за пръв път: зададох 1мм дебелина на материала и от първият път се получи перфектен шев. Затова го препоръчах като за начинаещ. Опитен заварчик може и с калпава машина да постигне по добри резултати, но ако си начинаеш или трябва да отделиш много време за експерименти или да инвестираш в по умна машина

Пет Дек 29, 2017 6:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

https://helvi.com/it/product/welding_multiprocess_tp250

Пет Дек 29, 2017 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3