Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Малка фирма за шприцвани детайли .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Малка фирма за шприцвани детайли ....
ToHи, що се занимаваш - https://www.protolabs.com/
Мисля, че ще се разберете за цената

Пет Юни 09, 2017 10:43 am
Профил

sthx написа:
Проблемът при шприцьорите е това, че за тях тия бройки са един ден работа на машината и от това нямат печаба. Трябва да се търси такъв, който може да прави поне донякъде инструменти, или направо да се търси работилница за инструменти със шприц за проби.

Да абсолютно е така ако говорим за автомат. Реално ще отиде повече време да се сложи матрицата и настрои режима от колкот да се произведът 5000 бройки, то и 10 мога да произведа, като е на шприц цената е нищожна, и 20 да е пак тая, въпросът че пак си е много работа за малко пари. Аз затова питам за малък, може и да са изчезнали. Навремето ние в Шумен бяхме така, имахме си работилничка идеална за такъв тип матрици, имахме и два шприца. На малък вертикален е работа за 2-3 дни, там нямаш производителност, особенно с проста матрица, да правиш по 2 на минута, сложи ги 960 на ден, тъкмо работа за една седмица ако са 5000 бр. За някой такъв има сметка, дори на 1 лв да ги взема, заедно с направата на матрицата ще изгуби не повече от две седмици, или ще прави по 500 лв на ден, това за малки гаражни фирми е ОК.
Наясно съм че никой голям няма дори да си губи времето да ми отказва за тези бройки и този детайл.

Аз затова все повече заглеждам боите. Причината за тоя детайл е да крие ръбовете на филца. Но си направих една сметка, време за поставяне на филц, разправии с лепила, да ги научиш да работят чисто .... по добре една оберфреза на отвора и цялото боядисано. Естетсвно с филц изглежда иначе, но твърде разправия за невидимо асембли:)

Пет Юни 09, 2017 12:40 pm
Профил

Приеми, че няма вече "правени" шприцове. Не мога да преценя със сигурност по снимката, но ми се струва, че детайлът не е с малък грамаж и вероятно не би станал на такъв шприц. Фирмата която ти дадох, може да ти свърши работа. Агитирах вече да не ти отказват.

Пет Юни 09, 2017 1:05 pm
Профил

Мерси за агетирането, ей сега ще им звънна. Грамажа е малък, аз на такъв съм правил буркани за полицията и боклуджиите.
Иначе за детайлчето, няма тайна ей го по-долу, 28,5 г.
п.с. това колкото да се придобие представа за размера

Прикачени файлове:
SUB 03.009.001 - Sheet1.pdf [31.04 KiB]
185 пъти
Пет Юни 09, 2017 1:23 pm
Профил
Аватар

Тука из Търново има поне 2 фирми дето шприцват. Едните са по-евтини и по-смотани.
Ако не успееш, пиши ще ти дам координати.

Пет Юни 09, 2017 2:04 pm
Профил

Май май, ще се откажа от фасонният елемент. Днес направих един пробен панел, резултата е повече от задоволителен, хем го пръснах с нормален спрей без да му се моля много, с специализираните бои ще стане идеално. Но все пак мерси за контактите, ще ги проверя тези фирми, в момента имам едно малко безелче за банкнотник, ако можем да го направим тук вместо в китай, ще е по-добре.

Прикачени файлове:
DSC_0077.JPG
DSC_0077.JPG [ 329.63 KiB | Прегледано 3645 пъти ]
Пет Юни 09, 2017 10:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2