Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Електромагнитни съединители 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист

Мнение Електромагнитни съединители
Колеги, проблема ми е следния:
Притежавам полуавтоматичен струг произведен през далечната 1973год. От2000 та година ми служи вярно та до преди десетина дни. При включване започна да изключва главния предпазител на захранващото табло. Опитите за диагностициране на проблема завършиха плачевно.Решението ми беше според мен единственото правилно в случая-свалих цялата ел. инсталация на струга и я направих наново.Възтанових всички функций заложени от производителя:
-Ръчно управление на двускоростен ел.двигател,
-ръчно управление на два електро магнитни съединителя,
за осъществяване на 4 оборотни скорости на шпиндела.
-същото но в автомаатичен режим,
-включване на двата ЕМС което осигурява почти моментално спиране на шпиндела.
Та най-после стигнах и до проблема-гасене на електро-магнитния импулс при изключване на ЕМС. Оригиналното решение беше със селенов изправител/от квадратните мантирани на шпилка-помните ли ги?/ свързан последователно с едно съпротивление,свързани паралелно на ЕМС.Искам да реша проблема с малко по нови средства-например шотки диоди.
Питането ми е какви диоди да използвам ако захранващото напрежение е 28 волта и тока1-2 Ампера.
ясно ми е че може да съм допуснал неправилна употреба на някои термини но мисля че ще ме разберете.

Нед Мар 13, 2016 12:07 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Електромагнитни съединители
Има такива грец-ове за 25 и 50 А. Към 4-5 кинта са.

Нед Мар 13, 2016 1:00 pm
Профил

Едно от свойствата на селеновите диоди е, че преживяват късо съединение без да се повредят. За да се сложат други е добре да се направи оценка на работата на схемата и правилно да се оразмери заместващият компонент.

Нед Мар 13, 2016 3:23 pm
Профил

ценков написа:
...
Та най-после стигнах и до проблема-гасене на електро-магнитния импулс при изключване на ЕМС. Оригиналното решение беше със селенов изправител/от квадратните мантирани на шпилка-помните ли ги?/ свързан последователно с едно съпротивление,свързани паралелно на ЕМС.Искам да реша проблема с малко по нови средства-например шотки диоди.
Питането ми е какви диоди да използвам ако захранващото напрежение е 28 волта и тока1-2 Ампера...

Шотките нещо кекави , ми се струват. Вариант : 'обикновен' диод тип 1N4007 или някой по голям брат , и последователно с 1N4007 корав ценер(1-2A) за към 24-30 V.
Aко не сложиш ценера , получаваш по голямо закъснение при 'отцепването' на съединителя . Успех :)

Нед Мар 13, 2016 4:00 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Тази тема може да ти помогне:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=4 ... 224896e9b8

Нед Мар 13, 2016 4:42 pm
Профил

Благодаря за съветите. Още утре ще си купя диоди 1N4007 и ценер 1N5359B както ми препоръчахте.Ще сложа и ценерите защото ми трябва и бързо изключване на ЕМС. Имам и запасен вариант-шотки диоди 1N5819 /налични/но не зная ще издържат ли?

Нед Мар 13, 2016 6:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]