Отговори на тема  [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Производство на електроника, сертифициране 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Производство на електроника, сертифициране
Много ми е чудно с тези керамични съчми няма ли други проблеми от статика примерно, тогава ще има случайни разряди, най-вероятно между ротора и статора, разбира се зависи какво и как е куплирано с ротора.
timt хубава камерка, това 60-ка ли е?

Пет Ное 14, 2014 12:38 am
Профил

Това е част от доклад. Вкарах една лаборатория в завода да ми направят снимки на всички съоръжения и кабелни линии като и трафопостовете и ГРТ-та,АВР-и. Открих много възлови проблеми които на първа профилактика ги отстранихме. Много ценна камера. Замерваха ми вибрациите и много други неща за които взеха доста лев но мисля че се спестиха и много, и лев, и проблеми. Камерата по тяхни твърдения струва 12к на мен от 9к една лаборатория която е дистрибутор ми я смъкнаха на 7к -френска но сега ей така само по спомен. Не се сещам за марката. Според мен при един мащабен поглед над машините и нормална организация всичко си работи но трябва да не се спестява от малките подробности било то лаборатория или скъпа грес и малко работническо самочувствие. Опитвах се да направя всичко да работи както при Формула 1 но уви тука е Бг и е страшно да се работи! Отплеснах се. :)

Пет Ное 14, 2014 2:09 am
Профил
Аватар

Тони, ми за сега няма грижи с керамичните лагери. За сведение старите нормални (те не са много нормални, ама са метални не керамични) лагери едвам изкарваха по около 2000-3000 часа на големите камиони по мините, докато керамичните вече са по на 10000 часа и още няма прецакани лагери. Както и при изпитанията на електрониката на ESD - ако направиш така, че да няма от къде да се разреди заряда е най-добре. Ако не можеш да предотвратиш разряда, тогава му осигуряваш път, който на теб ти харесва :) .

Пет Ное 14, 2014 2:37 am
Профил
Аватар

Вчера тъкмо свършихме успешно един тест, дето никога до сега не го бяхме правили: RS105, 50kV/m :D .
Ето тук описание какво представлява:
http://www.montena.com/fileadmin/techno ... 05_V18.pdf
А това е снимка и клипче от нашия тест:
https://www.youtube.com/watch?v=0psXxc3SJpc&feature=youtu.be
A снимката най-отдолу е от постановката за тестване за директен удар от мълния - чарджат кулата до 2МV и после правят светкавица към твоето устройство и ти гледат сеира :D .

Прикачени файлове:
IMAG0791.jpg
IMAG0791.jpg [ 1.1 MiB | Прегледано 2014 пъти ]
IMAG0793.jpg
IMAG0793.jpg [ 1.93 MiB | Прегледано 2014 пъти ]
Пет Ное 14, 2014 3:13 am
Профил

На кенатрона как му викате там?

Мълния: https://www.dropbox.com/s/61x1a95kytwbj06/Lightning%20Laboratorys.WMV?dl=0

Пет Ное 14, 2014 3:25 am
Профил
Аватар

Точно такова не съм виждал до сега, та не знам как му викат тук :) .

Пет Ное 14, 2014 3:42 am
Профил
Аватар

Само защото стана дума колко трудно се смазват лагери, правя реклама на единствения продукт на Wurth на когото не съм намерил заместител - вж картинката.
При пръскане прониква по-добре от повечето "разхлабващи" спрейове, а след засъхване става на многояка грес. За хиляди обороти обаче не става, щото е лепкав. Пише, че държи температури от -35 до 180 градуса и периодични краткотрайни до 200 градуса.

Прикачени файлове:
Gres001.jpg
Gres001.jpg [ 25.01 KiB | Прегледано 1971 пъти ]
Пет Ное 14, 2014 2:50 pm
Профил

аз пък защо си мисля че електростатично нищо не може да се натрупа, а по скоро това са токове от някакви разсейки на магнитните полета
и друг път съм го чувал като проблем за лагерите, но не електростатичен, а като електромагнитен

Пет Ное 14, 2014 4:45 pm
Профил

Това за което димитър споменава са точно токове от разсейки, но ако ротора е изолиран от статора, въртейки се с няколко хиляди об/мин все си мисля че ще труша доста статика, съдейки по-други машини в които сум имал точно изолиран ротор, това разбира се зависи от влажността на въздуха.

Пет Ное 14, 2014 5:17 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Да, т. н. вихрови токове правят проблемът. Но терминът тук е подробност - те хората разбират за какво става дума...

Пет Ное 14, 2014 5:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7