Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Сървър 2U - монтаж на 90 градуса? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Сървър 2U - монтаж на 90 градуса?
Проекта към финал, вдругиден запояваме оптиката :)
Днес остана време да запаля сървъра. И веднага няколко въпроса. Какъв Виндос да му кача. 7-ма ме урежда идеално но гледам тези сървъри не го харесват. Остава вариант сървър (няма проблем с лиценза). Нямам много опит, подържам един с 2003, няма ядове от години с него.
Да ама за този пише 2008 или 2012. Оня ден донесаха един сървър с 2012 и при пускането останах в потрес - шарения до шия. Същите джамове като 8-ца. Както и да е, ще го преживея. Гледам има два варианта за 2012 - стандарт и датацентър. Кой ще ми е по подходящ да се търкаля едно видеонаблюдение на него? + една виртуална машина пак за него.
Или да кача 2008. Не че имам вземане даване и с него, кой челен сблъсък ще е по налко болезнен ?

Съб Ное 16, 2013 10:53 pm
Профил

2008, че и 2003 ще ти е ОК. Дали да е сървър или не .. зависи от това за какво ти е. Ако е за прост рутер/стена слагай линукс, дотолков аможе да го конфигурираш и от четене по форумите, а може и някой да ти го конфигурира. Ако ще пускаш домейн то е ясно че ти трябва боз сървър, 2008 ще ти е добре. Ако ще го позлваш и като файлов сървър ..... дано нямаш много голям трнасфер към дисковете, иначче боза е ОК.
Ако ще пускаш поща съболезнования, аз бих я пуснал на линукс, ако ще имаш MySQL пак към линукс клониш .. абе с две думи, ако няма да имаш домейн забрави за бозата.

п.с. при мен съм пуснал линукс за рутер/стена и вътре имам боз за домейна и по съвместителство за файловия сървър, каня се да кача втори боз на изнесения ми сървър вече втора година и все не остава време, това е полезно като ти падне единия домейн контролер.

Съб Ное 16, 2013 11:02 pm
Профил

Не бе Тони, за видеонаблюдението ще е. Със софта на майлстоне, вчера го купих. 6 камери ХД, 1 от тях за LPR, ще се търкаля на виртуална машина на същия сървър. Домей, пощи не ме вълнуват.

Нед Ное 17, 2013 12:18 am
Профил

Aaaaaa ами ако не иска сървър не му слагай сървър, сървъра е и той трън в задника, както казах и в друагта тема майлсон не ги позлвам, нямам представа трябва ли им сървър или не.

p.s. иначе за CCTV eто как става при мен
https://app.box.com/s/xqakoiwl4s9nzae87tk3
https://app.box.com/s/5hsq5qyx8j3k68cl67a5

Това на втория линк имаше проблеми с вибрации, там са 6 NVR-a, всеки по 4х2 Тб, за една година се наложи да му сменим 10-на диска, да видим как ще е сега след някои промени.

Нед Ное 17, 2013 1:10 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2