|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:05 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
CMOS push pul ... или нещо подобно
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 CMOS push pul ... или нещо подобно
Абе трябва да правя нещо с 5-6 пуш-пул изхода но ми трбява ток поне 2.5-3 А. Някой да се сеща за нещо готово? Знам че има транзистори в един корпус, ама или трябва да им правя външно управление или да слагам някой специализиран чип, или да се примиря с тока при преход, ама като ще са 20-30 мОм транзистори все ми се струва че ако няма мъртво време ще греят повечко, а по големия проблем ще ми направят захранването на нищо.
п.с. честотата не е висока не повече от 1 khz, но все пак ....
|
| Съб Сеп 14, 2013 7:00 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: CMOS push pul ... или нещо подобно
За колко волта? То за управлението някакви драйвери ще ти трябват щом гониш такива милиоми, но ако е под 15-ина волта е доста по-лесно.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 14, 2013 8:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе че е по-лесно е така, ама аз търся още по лесно. Иначе не че търся точно такива милиоми, просто като гледам мосфети P/N в един корпус и за тоя ток са все там  Ще комутират светодиоди, нбапрежението или ще е 12 В или малко повече, но по вероятно 12 че е стандартно. Чудя се що не правят процесорите да може да атачваш PWM изхода към два порта, пък и дет тайм ако можеше да има  Иначе е просто, ама се чудя как да не ръчкам много компоненти.
|
| Съб Сеп 14, 2013 9:01 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е ако имаш 10-20 волта (под 9 става проблематично с драйвера) 1.5 SO-8 на изход ще идат, едно за двата транзистора (по половин от различни SO-та бих ги сложил, повече ги има смо N или само P) и половин двоен драйвер. По-интегрирано от това ако и да намериш може да се забъркаш с проблематични доставки/наличности и т.н., а това не е много.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 14, 2013 9:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
всички АРМ така ги правят... минимум 3 канала, за да можеш трифазен инвертор да клатиш, с мъртви времена. Някой имат и фаулт защита, ако нямаш външна може да си запуснеш АЦП-та да мерят постоянно и да им сложиш прозорци, ако излезе извън джама гаси драйверите автоматично, без намеса н софта  Иначе ако ти се дават пари има готови драйвери за аутомотив колкото искаш..
|
| Съб Сеп 14, 2013 9:40 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
ползвай с нестандартно свързване някой драйвер за DC мотори
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Сеп 15, 2013 2:08 am |
|
 |
|
ToHu
|
за процесори говоря бре, не за АРМ-ве  , не то сигурно има, аз като го писах си мислех за тия които ползвам silabs, пик,малки атмели ... за 6 канала светодиоди и арм трябва да драскаме ... всичко е написнао и направнео за силабса с неговото USB, в краен случай ще мисля нещо, но предпочитам малк охардуера да измъча вместо да сменям професор. p.s. намерих едни ама са само до 6 В .. що така се гаврят с хората не знам 
|
| Нед Сеп 15, 2013 11:26 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Е та те половината PIC-льовци са направени точно така - n на брой PWM изхода, Fault вход, мъртви времена, дефазиране и прочие полюции. Просто избираш такъв, дето ги има тия екстри, обикновено са тия с "motor control" функция. dsPIC30 например е дорба серия за такива неща, че и 5 волтова. Единствено дето няма USB, но пък някои имат CAN.
|
| Пон Сеп 16, 2013 10:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
доста по принципин е въпроса, иначе не знаех че има 16/18 с такава опция, за dspic не става въпрос то и голям силабс има че там и кода може да се ползва без да се променя. Ще си го реализирам хардуерно тия 4 пари за драйвери няма да изплатят пренаписването особенно пък ако отида на пик някакъв.
|
| Пон Сеп 16, 2013 6:43 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|