Моля за помощ(Автоусилвател)
Здравейте, имам един проблем относно един усилвател за автомобил.Като го включа лампичката му светва, включва се, но като пусна музика се чува само едно пукане от говорителите, подобно на бас.Сменил съм 8 транзистора IRFZ44N,защото преди изобщо не се включваше.Има още 8 транзистора, които са по големи и не знам дали те са за смяна и дали проблема е в тях-те са:D718 4бр. и B688 4бр.Не разбирам от много от електроника и за това се обръщам към вас.Благодаря ви предварително
Щом не разбираш от електроника, по-добре го дай на някой, дето разбира. IRFZ44N вероятно са били за захранването му, а при изгоряло захранване никак не е ясно какво след него е пукнало.
Въпросните останали транзистори са 2SD718 и 2SB688. Не съм сигурен дали ще можеш лесно да ги намериш от някъде, но и не е сигурно че със смяната им нещо ще тръгне.
Както е даден на първата снимка, частта от ляво е захранване, а частта от дясно е самия усилвател, дискретен при това, което за автомобилен усилвател с такава мощност (предполагам не повече от 100-ина реални вата. Какво пише на кутията е съвсем друг въпрос) ми е малко безсмислено.
Чет Авг 29, 2013 8:56 pm
Unitech
Ранг: Минаващ
Re: Моля за помощ(Автоусилвател)
Благодаря ви за бързия отговор Значи няма смисъл да се опитам да го ремонтирам.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл