Отговори на тема  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Комплиментарен повторител предизвиква смущения 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Комплиментарен повторител предизвиква смущения
Почти сигурно е, че не му е проблем застъпването (и да го има и да го няма).
Най-вероятно затваря по-стръмно ключа в единия вариант и ритникът от индуктивността
е по-як, опроводяванет/схемата му не са както трябва и е готов.

Ама щом проблемът му е, че не може да си купи единичен драйвер - нещо не му
харесва да ползва 1/2 двоен от масовите - няма да е лесно да му се помогне.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Фев 23, 2013 5:49 pm
Профил WWW
Аватар

bateAz написа:
Такааа. В такива случаи имате нужда от полковник, да внесе ред. Осе*е ли се, без организационни мерки нЕма да мине!

1. Затъналият в блатото да постне ПЪЛНА и ПРАВИЛНА схема да чудото. А именно: 4049 да се начертае като инвертор ( аз например се обърках), да е ясно колко са "масите" и коя къде ходи (Зейфод се обърка май). Да има стойности на ВСИЧКИ компоненти.
2. Да се добавят поне по няколко снимки на творението, снимано "отгоре" и "отдолу". Не е лошо да има и пояснения кое какво е.
3. Да се добавят линкове към чаршафите на ползваните компоненти.
4. Е те отсега вече може и акъл да се дава... Иначе може в един момент: " Е*а си м**ата ! Верно ли така си го направил ??? "

Съб Фев 23, 2013 5:51 pm
Профил ICQ

Аз, не че не искам да си купя единичен, просто в комет имаха това! Като цяло схемата ми е направена с кажи речи подръчни материали.

Съб Фев 23, 2013 6:58 pm
Профил
Аватар

Е в Комет има не знам колко вида от микрочпските дето всичките са lowside - от единични до четворни. Това всъщност няма никакво значение в случая - ти хей така си решил, че 4us са достатъчни. Ей така на изуст мога да ти кажа, че при тази конфигуряция (която до момента си казал) имаш около 1us закъснение на сигнала от процесора до изхода на драйвера (без да има закачен транзистор). А с не го колко ще стане не се знае. Освен това не са за пренебрегване и нещата дето tgi спомена. Много ми е интересно как не ти пукат транзисторите. Айде IGBT-тата са държеливи пръчки, ама мосфетите си цъфтят стой та гледай.

Съб Фев 23, 2013 7:23 pm
Профил ICQ

Ами имах няколко гърмежа докато настроя ШИМ-а. Само да ти кажа още нещо. Споменах по-горе, че импулсите, които подавам са ляво подравнени - сиреч първо импулса, после паузата и дед тайм. Последните импулси са кратки. При честота от 15kHz имам към 40us импулс и после пауза към 27us+dead time.....
Мисля, че е предостатъчно, но все пак явно има нещо, което пропускам....

Съб Фев 23, 2013 11:35 pm
Профил
Аватар

bateAz написа:
Такааа. В такива случаи имате нужда от полковник, да внесе ред. Осе*е ли се, без организационни мерки нЕма да мине!

1. Затъналият в блатото да постне ПЪЛНА и ПРАВИЛНА схема да чудото. А именно: 4049 да се начертае като инвертор ( аз например се обърках), да е ясно колко са "масите" и коя къде ходи (Зейфод се обърка май). Да има стойности на ВСИЧКИ компоненти.
2. Да се добавят поне по няколко снимки на творението, снимано "отгоре" и "отдолу". Не е лошо да има и пояснения кое какво е.
3. Да се добавят линкове към чаршафите на ползваните компоненти.
4. Е те отсега вече може и акъл да се дава... Иначе може в един момент: " Е*а си м**ата ! Верно ли така си го направил ??? "

Съб Фев 23, 2013 11:41 pm
Профил ICQ

На 15 килохерца целия ти период е 66.6us. 40us + 27us дед тайм на всеки полупериод ти правят двойно по-ниска честота.

Съб Фев 23, 2013 11:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Чакай малко сега. Искаш да ни кажеш че в крайна сметка се опитваш да направиш монофазно прменливо напрежение?
Ако е така(според схемата която пусна), това означава че когато изработваш единия полупериод, другия ти транзистор трябва да си "мълчи" - не ти трябва никакъв деад тайм а трябва да ползваш два отделни едноканални PWM-а като единия го пускаш в положителната част, другия в отрицателната. Имам чувството, че се мъчиш да "измислиш" някакъв нов вид инвертор с подръчни материали. Дори и в микрочипските апликейшъни има схемички как се правят тия работи - няма да е чак толкова просто, ама за сметка на това вероятно ще работи.

Нед Фев 24, 2013 11:07 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7