Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
въпрос за ксенон 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение въпрос за ксенон
Здравейте, бих се радвал ако някои ми помогне малко. Имам следния въпрос, тъй като би-ксенона се свързва през допълнително реле което го управлява къси/дълги а при мен не може така или трябват две релета за да не ми свети лампата за изгоряла крушка. Искам да го свържа като ксенон а сигнала за бобината да си я взема от оригиналния кабел за дълги светлини, ще стане ли така или си трябва реле?

Съб Юни 18, 2011 2:01 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз ти препоръчвам първо да провериш, дали като си сложиш сам ксеноните, ще можеш после да минеш преглед. Защото напоследък чувам, че за нефабрични ксенони връщат по прегледите. Най-вероятно има и някаква законова основа в последните промени дети ги вкараха поскоро.

Съб Юни 18, 2011 8:15 am
Профил ICQ

Мнение 
Аз и сега съм с ксенон, и с прегледа няма проблеми а и тези от прегледите са ми приятели и редовни клиенти /работя в сервиз за ремонт на цилиндрови глави/ и се занимавам в свободното време с ел.

Съб Юни 18, 2011 9:22 am
Профил

Мнение 
А случайно да си се разминавал нощтно време с не регулирани ксенони малко е гадно.

Съб Юни 18, 2011 9:27 am
Профил

Мнение 
А случайно да знаете че за 5 лева се регулират фарове, аз знам и всяка година го права, тъй като из бг. няма мн. дупки. И моля по въпроса

Съб Юни 18, 2011 9:52 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Фаровете за обикновени крушки не са пригодени за ксенон крушки. Може да се сложат ксенони на всякакви фарове, но с леки доработки тук там. С просто регулиране не се оправя проблема. Обаче в повечето случаи това не е направено и заслепяват насрещно движещите се. В един друг форум заслепяващите ксенони са кръстени "китайски електрожен" :-)

Съб Юни 18, 2011 9:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами достатъчно е да поразровиш из форумите и ще разбереш, че дори и без пряка забрана в закона (дословно да са забранени), напрактика "хоби" ксеноновите фарове са си забранени. Първо че има европейска директива която много точно казва на какви точно фарове могат да се сложат ксенонови лампи (голф2/3 не влиза там. АстраГ също). И второ в ЗДП си е упоменато че МПС-то не трябва да има елементи, които не са за него.

Очевидно има проблем с рефлекторните фарове (каквито са на мнооого голяма част от автомобилите в БГ). Има изискване (задължително) фаровете да са самонивелиращи се и (пак задължително) да имат почистваща система (чистачки и т.н.).

Сега, това, че ти минаваш преглед ей така си е твоя работа. Но пък това говори, че си безотговорен спрямо себе си и спрямо околните. Та ти така можеш да минеш преглед и без спирачки и утре да блъснеш МОЕТО дете примерно ...

Съб Юни 18, 2011 1:48 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Аз мисля че трябва да се забранят!!!!!!!!!!!!!!!.........имаше некъф начин за лекуване с ултравиолетов лазер....за секунда и нема вече ксенон....някво пренасищане се получаваше....

Съб Юни 18, 2011 1:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Никой не говори за забрана - нямам нищо против ксеноновите фарове по принцип. Ама то стана който си иска това си прави - сложил на голфа едни сини ксенони и вече кой кат него.

Съб Юни 18, 2011 2:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Колегите са прави.
Колкото и да е настроен електрожена пак заслепява. Бях си сложил на моята кола такъв комплект и го разкарах.
Принципно съм за ксеноновите фарове, но това за съжаление не става на всяка кола или ако става струва едни пари... :?

Съб Юни 18, 2011 3:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да струват но не много, за моите дадох 340 паунда и са за американско изпълнение на хонда акорд при която крушките за фаровете са по опасни отколкото ксенона. При мен ''обикновените'' крушки са лява и дясна и както се сещате в бг няма а от щатите са ми колкото ксенона. а за мен по опасно е кола с десен волан. Благодаря на всички за помоща

Съб Юни 18, 2011 6:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе ясно, че дотук никой не знае отговора на въпроса ти - тук сме повечето все копачи
на неща преди да стигнат чак това ниво на изпълнение.
Но няма да се учудя, ако има и някой дето да знае, просто проверявай темата още няколко
дни. Не всеки чете всичко всеки ден, шансът е малък но го има.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 18, 2011 6:25 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Обясни малко, каква е "конфигурацията" на фаровете - само с по една крушка с 2 светлини (като H4) или нещо друго? Също как се превключват къси/дълги на тоя ксенон - за какво е това реле?
Ако е така, както си мисля:
Предполагам, че бордоата електроника следи тока на крушката. И понеже на дълги консумацията е само от релето, комп-а си "мисли", че ти е изгоряла крушката. Трябва да измислиш начин, като включиш дългите, да захраниш ксенона от жицата на дългите - някаква "врътка" с релето.
Или пък левашкия начин - да натовариш веригата с резистор или крушка паралелно на релето.

Съб Юни 18, 2011 7:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
"Хаква се" някак си, та да лъже бордната електроника. Не е нещо сложно, ама не е тука форума за въпроса ти. Търси из автомобилните :)

Иначе и аз съм с две ръце за забрана на всякакви извънфабрични доработки на фаровете. Не че не може да се сложи ксенон на дърти коруби, може, аз самия съм го направил и твърдя, че не заслепява грам, ако се подходи инженерно, а не по пернишки.

Но повечето подхождат точно по пернишки към подобни тунинги и затова нощем е такъв кошмар. От което следва - да се забранят! Ще махна и мойте за общото благо.

Иначе по закон е забранено да мине технически преглед подобен ксенон. Но то за прегледа се слагат нормалните крушки и си минаваш. Това става включително и в известната със свойте строги закони Германия е масова практика :)

Пон Юни 20, 2011 12:42 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]