|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:10 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Migration DS89C450 -> C8051F12x family
| Автор |
Съобщение |
|
Vanko
Ранг: Минаващ
|
 Migration DS89C450 -> C8051F12x family
Здравейте,
Налага ми се да мигрирам 8051 проект от Даласките 89С450 към Silicon Labs C8051F120 фамилията. Обаче... Като гледам Кейл-а нещо ми липсва тази фамилия. Веднага искам да уточня че ми е малко стара версията 2.2 пък и е само за евалюейшън + съответното лекарство, любезно предоставени от едни руснаци. Та въпроса ми е: какво трябва да направя за да включа и тази фамилия чипове към кейл-а? Ще мога ли да мина само с дескрипшън файлове, или ще трябва да сменям версията, което ще ми усложни много живота... знаете как е с приемането на лекарства.
И още един въпрос: някой работи ли с чиповете на тази фирма? Поне съдейки по търсачката на форума, само се споменава тук там нещичко, но оставам с впечатлението че не е много на почит.
|
| Пон Юни 18, 2007 11:59 am |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Само за информация, в µVision3 го има.
sfr дефинициите можеш да си ги свалиш директно от страницата на КЕИЛ.
http://www.keil.com/dd/docs/c51/cygnal/c8051f120.h
Ако не ползваш симулатора, достатьчно ли ще е дa му дефинираш адресното пространство в един контролен файл за линкера или има някакви други особености?
П.П. егати контролерчето, не знаех, че 8051 има такива представители
100 MIPS Mixed-Signal 8051 with 64 I/O Lines, 5 Timers, PCA,
Capture/Compare, SPI, SMBus, I2C, 2 UARTS, Watchdog Timer,
Real-Time Clock, 8 Channel (12-bit) A/D, 8 Channel (8-bit) A/D,
Internal Voltage Reference, 2 Channel (12-bit) D/A, On-Chip Temp Sensor,
128K Byte In-System Programmable FLASH, 256 Bytes RAM, 8K Bytes XRAM
|
| Пон Юни 18, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
Vanko
|
 Хедъра май не стига...
Да, хеадер-а го видях, благодаря, но мисля че не е достатъчен сам по себе си, защото този процесор има една "дребна" особеност. Ама толкова дребна че чак да се разплаче човек от нея. Нарича се Priority Crossbar Decoder. Целта му е да присвои пин на дадена периферийна функция (инак нормално портовете са си просто портове): например INT0 да отиде в "еди кой си" пин... И точно това "еди кой си" е разковничето, защото зависи от приоритета на функцията (твърдо зададен от производителя на процесора) и от това коя по ред се пада тази функция. С две думи ако днес с този дизайн имаш INT0 на P0.5, и утре се смени дизайна, то прекъсването може да отиде на P1.2. Ха сега нови платки, ха разправии за това и онова... Добра идея, но реализацията е малко притеснителна...
Та ето защо ми се струва че трябва и нещо друго, я някой DLL с по особенна компилация или линкване, я кой знае какво. Да си призная никак не съм фамиларен с Keil-а. Иначе ще разуча какви са тези файлове за линкера. Може оттам да изскочи заяка. Та така...
Инак контролера си е доста добър. Продава се (в наличност дори за някои модели) във Футурел. И консумацията му е прилична. И като съм почнал нека да си изплача и другия му недостатък който до тук знам: има само 2 външни прекъсвания - стандартните. Всичко друго му е пушка.
|
| Пон Юни 18, 2007 2:18 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Изтегли Keil 3.3 (мисля това беше последната), а за Crossbar-a ползвай Configuration Manager-a на Silabs, има го в сайта им.
|
| Пон Юни 18, 2007 4:35 pm |
|
 |
|
cakobako
|
 Re: Migration DS89C450 -> C8051F12x family
|
| Чет Апр 03, 2008 9:50 am |
|
 |
|
cakobako
|
[quote="Vanko"]Здравейте,
КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ ТРЯБВА МИ ПРИМЕРНА ПРОГРАМКА ЗА 89С.... ЗА ПРЕКТИРАНЕ НА ФОНТАН С 6 ДЮЗИ КАТО ВСЯКА СЕ ОТВАРЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО НАПРИМЕР t1=3S ,t2=6,...............t6=13s.НЯМАМ ИДЕЯ.АКО ИМАТЕ ПРИМЕРНА ПРОГРАМКА ИЛИ ИДЕЯ ЗА ТАКАВА БЛАГОДАРЯ.
|
| Чет Апр 03, 2008 9:57 am |
|
 |
|
Cvetanov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пон Фев 21, 2005 2:14 pm Мнения: 191 Местоположение: Varna
|
1. В интернет е прието, че писането с главни букви означава викане. Имай го в предвид пишейки тук, пък и където и да било другаде.
2. Поста ти няма нищо общо с темата в която си писал.
3. Препоръчвам ти да отвориш една тема в Академия, но подозирам че става въпрос за курсова работа или нещо подобно. В такъв случай по-подходящ за теб е раздела Пазар.
Иначе това за което питаш изглежда елементарно като алгоритъм, макар че трябва още инфо да дадеш по въпроса.
_________________ Шанс едно на милион, обикновено се случва девет от десет пъти.
|
| Чет Апр 03, 2008 10:47 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|