|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:13 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
 Hi-Tech PICC
Някой има ли нещо по - ново от 8.05? Става въпрос за PICC а не за PICC18 и т.н.
|
| Чет Яну 18, 2007 4:12 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
А какво си недоволен от него  ?
|
| Чет Яну 18, 2007 4:22 pm |
|
 |
|
evc
|
PICC 9.50 PL2 е най-прясното, справка на официалния сайт. А пък освободено от ограниченията (с помощта на съответното лекарство) можеш да го намериш тук, но разбира се, ако ти хареса ще си го купиш, нали? 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Яну 18, 2007 5:07 pm |
|
 |
|
bkulev
|
VSU няма нещо, от което да съм недоволен, ама нали не трябва да се изостава
EVC мноооого благодаря!  Аз за това го искам, за да го пробвам и ако ми хареса да си го купя. Кво толкоз, някакви си 950$ 
|
| Чет Яну 18, 2007 5:29 pm |
|
 |
|
bkulev
|
@evc - А трябва ли при инсталацията да се активира с изпращането на txt файла, както си го пишат Hi-tech и след това да се лекува
или може да се лекува без да се активира?
|
| Чет Яну 18, 2007 6:00 pm |
|
 |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Никъде дищо не пращаш - както си е описано в "read.me". Разархивираш, стартираш reg-а и после "MPLABConfig.exe" за да го види мплаб-а.
|
| Чет Яну 18, 2007 7:49 pm |
|
 |
|
trm_only_for_work
Ранг: Минаващ
|
А за picc18 последният да знаеш линк към rapidshare 
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Пет Яну 19, 2007 4:35 am |
|
 |
|
evc
|
Ето, заповядай HTPICC-18PL3, което се явява и последната версия на този компилатор, но разбира се само с учебна цел! Всъщност, за да предваря следващия въпрос за dsPICC, това е сайта, където самият аз съм намерил тези компилатори, като там има и други интересни нещица - хората са фенове на пробването на софтуер. 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пет Яну 19, 2007 9:41 am |
|
 |
|
bkulev
|
Благодаря Gogo! Така го направих, а питах защото в този архив имаше само двата .exe файла и никакъв read.me
Както и да е, всичко тръгна.
А сега първи впечетления:
+ Намали ми кода с 40 думи, в моя случай 0.5% ... не е лошо
- При компилацията ми дава следните съобщения: Advisory[1207] : some of the command line options you are using are now obsolete,
правих опити да настроя командните редове от Build Options на MPLAB-а, но не става. Очевидно не се разбират. Ще трябва ръчно да ги коригирам
+ Инфото след компилацията е мноооого повече от тази на 8.05(или поне така ми изглежда, не съм го разгледал подробно)
- Не е подредена(табулирана) в колони както беше на 8.05 (и оцветена в синьо)
- Дава ми следния Warning[349]: ....име на файла и пътя... : non-prototyped function declaration for "...име на функцията..." за функции, които в .h файла са декларирани като extern, за да могат да се ползват от други модули с инклудването на същия .h файл
Друго не съм забелязал
Който има опит, да сподели....
|
| Пет Яну 19, 2007 10:05 am |
|
 |
|
evc
|
Темата е дискутирана доста пъти. Значи, освен че намалява кода, става и по-"бърз", поради оптимизираните алгоритми и повечето изключения, които се обработват. Опитай и HI-TIDE - безплатно се сваля (след регистрация) от официалния сайт. Шаренийка, удобства, глезотийки, симулатор (не съм доволен от него обаче!). Производство е на Eclipse, колегите които ползват ARM сигурно са чували фирмата. Един съвет: последното обновление на сайта на HI-TECH е от 02.01.2007. Изтегли си демото и ползвай хапчето от архива. Успех!
|
| Пет Яну 19, 2007 12:16 pm |
|
 |
|
trm_only_for_work
Ранг: Минаващ
|
За протокола аз съм от хората, които при първа възможност биха закупили поне част от софтуера , който ползват, но нали трябва да има възможност.
Предпочитам да се развивам и после да се отблагодаря на софт. компании за това че съм им ползвал продуктите за 'учебни' цели. 
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Пет Яну 19, 2007 8:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|