Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Пак питане на болна тема 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Пак питане на болна тема
Без да искам заключих PIC16F877.Зарових се в архива на форума да потърся инфо за това как да се спася но нещо не намерих.Наясно съм че трябва да направя bulk erase.Използвам ProPic2 платка а за софт какво ли не - IcProg,WinPic800,WinPic (от сайта на DL4YHF за който се твърди че правел bulk erase) ама ядец :cry: Дайте някаква подсказка къде може да се намери работеща програма с която да мога да го направя bulk erase че работата става дебела..... ICD2 нямам (утре ще търся някой приятел с такъв програматор,та да изтрия чипа).Но все пак някой ако се сети нещо да каже

Пет Дек 08, 2006 12:08 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
Ki4o kak така ще го заключиш бе нещо се майтапиш май но както и да е де това PIC16F877 или PIC16F877А защото има разлики в алгориитъма на триенето нямаш никъкав проблем да го изтриеш със коя да е от тези програми IcProg,WinPic800,WinPic по вероятно е да си го гръмнал ако програматора ти работи с друг такъв чип :)

Пет Дек 08, 2006 1:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако го бях гръмнал-чипа като го сложа на устройството нямаше да работи.Как съм го заключил ли - забравил съм да променя конфига(ползвах темплейт от друг проект със същия чип но там накрая бях заключил чипа - и стана белята).Правих нещата посреднощ и може би от преумората не съм догледал.аба кат се озъби програматора-погледнах.Все още не мога да направя bulk erase :cry: - отивам да търся някой приятел с ICD,ама днед е 8-ми и ..... Честит празник на всички и ако някой има идея...

Пет Дек 08, 2006 8:57 am
Профил

Мнение 
Това че работи не означава непременно че не си го гръмнал. Имам няколко чипа които си работят но не се програмират, достатъчно е да си прецакал някой от пиновете които се ползват за програмирането... Както ти каза колегата няма никакъв проблем да го изтриеш с която и да е от програмите. ICD не ти трябва по скоро си погледни програматора дали всичко си е наред и чипчето. Успех.

Пет Дек 08, 2006 9:29 am
Профил

Мнение 
Платката на пропика сам ли си я прави. Ако си използвал 78Л05 може и да го има този проблем с изтриването понякога и на някой ПИКове. Подмени го с обикновен 7805 в ТО220 корпус и всичко е ОК. Доста такива програматорчета бях направил преди време и се оказа че малките стабилизаторчета дропват напрежението за кратко.

Пет Дек 08, 2006 9:45 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Платката съм си я правил аз,тествана е доста пъти,Стабилизатора е 7805 без L.Явно проблема е в чипа,но не мога да си обясня как.Пиновете които се ползват за програмиране-работят БЕЗ ПРОБЛЕМИ.Схемата е програмирана като контролер на IRQ( всеки пин на PORTB се следи и при RB0 ->0->1 се сканира порта и работи).Взех един от магазина и пробвах същата програма - работи и се изтрива чипа.Явно им анещо :-k

Пет Дек 08, 2006 5:42 pm
Профил

Мнение 
Не ми се вярва да е от това но гледам че чипа е без буква А - колко пъти се го записвал този чип???

Пет Дек 08, 2006 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами новия - 4-5 пъти,стария (този който не ще да се отключи) около 10.Проца е PIC16F877-20/P.Понеделник ще видим какво ще стане ...

Пет Дек 08, 2006 7:08 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Ки4о написа:
Ами новия - 4-5 пъти,стария (този който не ще да се отключи) около 10.Проца е PIC16F877-20/P.Понеделник ще видим какво ще стане ...

Кичо, обади ми се, ще се опитам да ти помогна - ще го сложим на моят програматор ще го изчистим, само да е здрав!!!

Нед Дек 10, 2006 6:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]