Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Microsoft Visual C++ Въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Microsoft Visual C++ Въпроси
Пак ме мъчи студиото с глупости. Случая е такъв. Правя си фаил C++ в него си дефинирам разни класове. Един от класовете ми е диалог и съответно в декларацията му трянва да се включи ID на диалога които ползва. Всичкото хубаво обаче в моя фаил ID-тата не ги виждам. Дава ми непознат индетификатор като се пробвам да ползвам които и да е индентификатор. Подкарах го като видях стоиноста на ID_то на диалофа и ползвах стоиноста. Въпроса ми е как да направя видими в моя фаил ID тата.

Пет Яну 20, 2006 10:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е много магически деиства форума,таман зададох въпроса и си намерих решението.
Ами те са дефинирани в resource.h :)
Просто трябва да го включа :)
Интерсно защо имам такива тъпи проблеми когато работя с студиото а при останалите компилатори нямам. Явно проблема отчасти се състои в някаква магия на думата "Microsoft",кара човека да се държи бъгаво като продуктите им :)

Пет Яну 20, 2006 10:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не ползваш ли wizards бе човек. 8O

Съб Яну 21, 2006 12:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Точно от тъпите им wizards които често не работят и както трябва не съм наясно с толкова неща от реалната организация на един проект и като не тръгне нещо и се омотвам толкова тъпо. Но маи вече ще приключа временно с тяхните глупости и ще си пища всичко доде се науча кое какво е и отде идва. Явно тия полуидиоти няма да направят студиото по малко бъгаво. Ето сега например ми умря падащия списък след като напиша ->
Ами тоя тъп проблем го има от 6.0 насам. Оправя се с рестарт на студиото. И не е от компа ми щото и на предишните ми 2 компа го правеше. Ама това е дреболия. Нещата са къде къде по дълбоки :)

Съб Яну 21, 2006 12:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola, не вземай толкова присърце Studio-то. И при Borland е същия гювеч. Преди време се сблъсках с много гаден проблем с Borland компилаторите, всичко точно с програмата ти, но като поработи 2-3 дена без да я спираш и изяжда паметта на ПК. Какво ли не правих 3-4 месеца, какви ли не трикове прилагах, колко пъти си изчетох кода от край до край и накрая в един форум в сайта на Borland изскочи заека. Хората си имали такъв бъг още от 1995г. и едва в CBuilder 5 го остранили.

Съб Яну 21, 2006 1:08 am
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
малко offtopic, нямам претенциите да съм Айнщайн в програмирането или в хардуера, но винаги съм се стремял да реализирам нещата с максимална степен на сигурност и надеждност до колкото е възможно, нещото което много ме е дразнело в компилаторите от високо ниво /имам опит повече с Delphi/ е че на една част от софта си не можеш да влияеш по никакъв начин, това го прави компилатора или ОС-а , когато нещо от последните две се промени нещата може да се развият добре или зле - обикновенно се развиват зле. Писал съм доста приложения на Delphi които трябва да работят non-stop , но по вина на ОС-а/win/ или компилатора нещо винаги се скапва, миналата година 18.02.2005 написах един дата-логер за запис на температурата през 1 час, софта беше шел скрипт за Линукс + PHP за WEB достъп, а хардуера един атмел и датчик на кома, преди една седмица се скапа хард диска на компютъра до тогава системата не беше спирала и си работеше прекрасно без никакви забележки. Този случай ме накара много да се замисля за интерпретаторните езици, може би затова слагат и java в GSM-те а не винбоз ... сега като захвана нов проект все си мисля как да заобиколя винбозата и да го реализирам със Линукс шела ...

Съб Яну 21, 2006 8:31 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
и аз продьлжавам с offtopic-a
Ами те хората (иде реч за мрежовите админи) са го измислили. На всяка сериозна мрежа и висят скриптовете и услугите на някоя unix машина, защо? Защото е сигурна работата, няма сривове, няма неприятни изненади, стабилното си е стабилно.

Съб Яну 21, 2006 9:46 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз пак имам един въпрос. Има ли някакъв прост начин да се запише CString в фаил и да се прочете после от там.
Аз досега си го правя с една моя библиотека побаитово но сигурно си има и готов начин за толкова често срещано нещо.

Съб Яну 21, 2006 10:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
С >> и << не става ли да се запише CString във файл ?

Съб Яну 21, 2006 10:40 pm
Профил WWW

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Аз пак имам един въпрос. Има ли някакъв прост начин да се запише CString в фаил и да се прочете после от там.
Аз досега си го правя с една моя библиотека побаитово но сигурно си има и готов начин за толкова често срещано нещо.

fputs не върши ли работа :?:

Съб Яну 21, 2006 11:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз като го отворя фаила тои се явява CFile cfile;
Би трябвало да има метод с които да си работя точно с cfile и да не ми се налага да се занимавам специално да го отварям фаила по друг начин и да пиша с методи от досовско време.
Ама като не мога да го изровя,пък и ми писна и пак си го направих по моя си стар и изпитан начин :)

Нед Яну 22, 2006 12:17 am
Профил

Мнение 
Ако чак пък толкова държиш да пишеш/четеш CString обекти можеш да си допишеш класа - нещо от сорта
Write(CString s)/Read(CString &s), ама пак няма избягаш от броенето на байтове(CFile::Write ползва API функцията WriteFile :lol: ). Ако пишеш/четеш само текст, според мен fgets/fputs е по-издържаното решение.

Нед Яну 22, 2006 12:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ето сега например ми умря падащия списък след като напиша ->
Ами тоя тъп проблем го има от 6.0 насам.

Ползвай VisualAssist. Бая глезотийки има. :)

Нед Яну 22, 2006 1:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
Направо ще ме побърка това студио
сега пък опрях да друго нещо дето би трябвало да е съвсем тъпо

не мога да направя поинтер към функция и да си си стартирам функцията чрез него

значи последно си мисля че така трябва да става
това си декларирам в класа CFTDI_TerminalDlg
void (CFTDI_TerminalDlg::*TimerPointer )();

така го инициализирам
TimerPointer = &CFTDI_TerminalDlg::CSimpconTimer;

а на TimerPointer();
ми дава тая грешка
1>.\FTDI_TerminalDlg.cpp(260) : error C2064: term does not evaluate to a function taking 0 arguments

Някои да знае как става. Тия полуидиоти от Mikrosoft не стига че са извратили C-to толкова ами и нищо не е обяснено в MSDN-a как да си работя с указател към функция

Нед Яну 22, 2006 5:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
(*TimerPointer)()

Нед Яну 22, 2006 6:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща