Re: Health care monitoring system based on packet tracer
Да, две кафета. Да, режат се редовно заради некадърни усери дето основно усир-ат нещата с торенти, скайпове, ботове и каквото им дойде.
Е, преекспонирах за цвят, нали казват че и думите могат да нараняват
Ъ? Къде това, освен "у дома", "на моето бюро" или "в мрежата която аз администрирам"
Да, съгласен - имаш ги до първата пречка - което е или настройка на PC-то, или ако излезеш от твоя компютър, до първия рутър в който админа е решил че не му се виси по нощите да вади бекъпи заради някой дето си е пуснал вирусче от много знаене...
Моля? Какви протоколи искаш да пиша? Протоколът е някакво RFC или нещо подобно (спецификация) и за него може да има, може и да няма имплементация. В случая с нещата които изброих такава има. За твои си протоколи ще има ако си я напишеш.
Мда, и става за IPC в "твоята" машина, оттам дали това IP ще има нещо нанякъде не зависи от теб.
Погледни по-прецизно езикова форма и ще разбереш че:
- не АЗ искам да ограничавам достъпа - някой друг го е направил
- и АЗ ИСКАМ да му дам достъп до услуга
Да наричам "тъп" човек, на който искам да му взема парите не е печеливша практика в бизнеса...Имали са аргументи, които на теб не са ти важни, но за тях са били - ако искаш да им предложиш алтернативно решение което ще им реши проблемите с пробиви и вируси - действай, аз не работя в тази област.
Не го изключвам като вариант, но някак си предизвиква асоциация с хилядолетна давност в по-притеснителни умове, дотолкова че му викат нарицателно "троянски кон". И тоя "кон" ще е закачен към същата мрежа дето трябва да се бориш с ограниченията, и се менажира от същите "тъпи" администратори, дето са поели отговорността че информацията няма да изтече.
Има и други не-забранени - пренасяне на дискети до НАП, пращане на XML файлове, въздушна поща между етажите, разпечатки на хартия ... SNMP е за (упростено) управление на мрежи, и сигурно има причина борузърите примерно да не го ползват за страници (примерно), или за мрежов достъп до файлове, ама те сигурно и те са "тъпи" и не са се досетили че някак свитъка с разпечатката могат да прекарат през SSL...
Много други неприятности може да има в такова решение, но като за нещо от "приятел" става. Има готови решения за тунели през DNS (не е патент на твоя човек), но поради наличието им има и готови "мерки" за противодействие на такива опити.
Подкрепям напълно, само че пътя по който това може да се постигне явно го виждаме по различен начин.