| Автор |
Съобщение |
|
mitko
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Фев 10, 2006 2:10 am Мнения: 19 Местоположение: Sofia
|
 Kakvo ste kajete za AVR na Atmel
Do sega sam rabotil s sto vida controleri i procesori. Dosta ot tjah mi haresvat (s izkljuchenie na bezumijata na motorola) Daje edni japonski na seiko - tjahno tvorenie mnogo mi haresaha ama ne se namirat lesno. Sega me nevivat da napravja edna isistema i da polzvam AVR 2-ri den se chudja a do den dva trjabva da resha dali da go polzvam ili da si vzema staroto izpitano 8051. Loshoto e 4 mi trjabvat 4 UART-a a AVR-to ima takiva modeli inache njamashe da se zamislja. Sistemata e dosta debela i ne mi se pishe na assembler. vzeh njakakv C-compilator ICCAVR ama kato vidjah koda, kojto generira stjah da umra. Strashno mi se vidja neefektiven. Ot druga strana ne e tolkova vajno tova pamet ima amaaa....... mi izglejda tapo
dajte njakakva ideja - ima li rezon da se pozvat ili e izcepka na atmel da nalojat neshto tjahno za preztish
ima li hubava razvojna sreda i C compilator da compilira po-efektiven kod
i vaobshte ima li smisal da se zanimavam ili da si sloja na 51-to oshte 4 uarta v edin evtin chip i da ne se zanimavam s gluposti
|
| Пет Фев 10, 2006 3:57 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе ти да виждаш неиде по форума някои да пише на маимуница. В администрация има правила на форума.
|
| Пет Фев 10, 2006 4:07 am |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Не нее изцепка на Атмел ... контролерите са доста добри .... компилатори за тях колкото искаш, аз члично пиша на CodeVision, IAR също е мнго добър ...
ПС: Забелешката на Никола е уместна ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пет Фев 10, 2006 12:44 pm |
|
 |
|
mitko
|
Да мерси
Взех си бележка за кирилицата
за пръв път съм във форума и не знаех правилата
|
| Пет Фев 10, 2006 12:59 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Забравих да спомена нещо ... AVR имат една основна забелешка .... претенциозни са към смущения (и ако има наличие на такива се случва да рестартират или забият), добре е да го имаш предвид ако това което изграждаш ще се екслпатира в някоя "по-тежка среда" или в близост до източници на високо напрежение и прочие ... хубаво е при това положение чипа да се екранира, а съчо така да е с индекс I (Industrial) а не C (но с това предполагам че си наясно).
Добре дошъл в форума и успех ...
Едит: да и също товакоето си написал отдолу ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
Последна промяна BrainStorm на Пет Фев 10, 2006 1:39 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пет Фев 10, 2006 1:30 pm |
|
 |
|
mitko
|
разбрах
трябжа явно добре да се филтрира захранването и да се буферират външните сигнали ии wachdog  ))
|
| Пет Фев 10, 2006 1:37 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Вземи си Rabbit имат до 8 UART-a в един чип
Продават се в Комет
|
| Съб Фев 11, 2006 2:04 am |
|
 |
|
Syrius-B
|
Аз не съм рабоил с тях
|
| Съб Фев 11, 2006 2:04 am |
|
 |
|
mitko
|
 )))
комет толкова много го рекламираха, че не знам каде е подводният камък
или нйама да се произвежда
или ще поскъпне
или си има проблеми с него
не ми се рискува
|
| Съб Фев 11, 2006 10:21 am |
|
 |
|
Syrius-B
|
На мене често ми трябват повече от 1 UART в една система, но предпочитам да нанижа няколко дребни процесора в паралел.
Особено за управление в Real Time дори е предимство, защото вътрешната комуникация отнема малко ресурс, но нпр 4 малки процесора винаги вършат повече работа (ипо-добре) от един, пък даже и да е 4 пъти (?) по-мощен
|
| Съб Фев 11, 2006 11:55 am |
|
 |
|
mitko
|
Миии да мислих си го това но се оказа че комуникацията и синхронизацийата между процесорите сте ми отнеме повече време памет и усилие от външен UART
|
| Съб Фев 11, 2006 12:30 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Е, естествено, всичко зависи от характера на задачата, и разбира се, - бюджета (и пари и време  )
|
| Съб Фев 11, 2006 1:35 pm |
|
|