|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:27 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Директиви на компилатора за soft/hard FPU
| Автор |
Съобщение |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
 Директиви на компилатора за soft/hard FPU
Ясно е как може цял един проект за ARM да се компилира така че или да се ползва FPU или да се емулира. Може ли в един и същи проект да укажа по някакъв начин една функция да бъде с емулация, а друга без?!
|
| Пет Яну 13, 2017 1:21 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Директиви на компилатора за soft/hard FPU
Ами на теория можеш, зависи от средата. Под GCC поне ще стане. На практика аз не бих го правил, защо ти е? Не мога да се сетя за кейс при който да има смисъл.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 13, 2017 3:47 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Не ми трябва за така да го кажем "краен продукт", а само за да си проверявам скоростите на алгоритмите за смятане. Ако не става - ще се тества единия път с емулация, втория път без 
|
| Пет Яну 13, 2017 4:01 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами ако бачкаш с плей мейк файл - си нагласяш различни опции на компилатора за различните файлове. Ама ако си под някаква среда - незнам. Повечето имат "десен бутон" и би трябвало да можеш да къстъмизираш опциите за конкретните файлове. Поне тия дето аз съм пипал, позволяват някаква свобода.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 13, 2017 4:41 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Това е добра идея - ще я пробвам... Работя с LPCXpresso
|
| Пет Яну 13, 2017 4:42 pm |