|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:59 pm
Импулсчета (бившо RC филтри)
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мерси ... сега ще загледам ....
p.s. .. е то там повечето е за двигателя бе .. мен двигателя и е ясно как работи, и затова ми е чудно за тея събития ето ги получаваш едновременно, защото не може да получиш много събития едновременно. Подаването на искра е разминато за различните цилиндри, на 90 градуса при 4 цилиндров двигател, същото е и подаването на гориво .. та от тая гелдна точка ми е леко тъмно как получаваш едновременни събития ... и .. добре би било според мен да разделиш процесите, имаш един процес за искрата и един за подаването на гориво .... така ми се струва .... и ако ти се намерят два таймера си го рпавиш изцяло хардуерно вдигането и свалянето на фронт и нищо не проверяваш , само задаваш константи ... така ми се струва на мен .... може и да греша .....
|
| Нед Дек 05, 2004 12:01 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Тони, цитирай моля те, от къде съм писал за много събития?
Ако беше прочел внимателно това, което ти пратих, щеше да стигнеш и до тук.
|
| Нед Дек 05, 2004 12:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
стигнах до там ....
.
Ами ето тук, за теб има едно събитие, подаването на имулс, но събитията са ти 8, впръскване във всеки цилиндър, това са 4, и палене на всеки цилиндър още 4, а ти ги управялваш по импулса който получаваш. Та като казваш че няколко канала могат да се включват и изключват едновременно .. това не разбирам. Добре .. може да имаш застъпваи се впръскване и палене .. но не и две запалвания, както и не две впръсквания ... ... т.е. ти поддържаш два различни процеса, като във всеки процес има 4 циклични събития, които се движат строго последователно и незастъпващи се едно с друго. Та тук според мен ти трябват само два таймер, по един за всеки процес.
|
| Нед Дек 05, 2004 10:43 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Значи, има 8 управляващи сигнала. Под събитие имам предвид нещо, на което фирмуера реагира.  Иначе застъпването е неизбежно при сигнала към дюзите при всякакви условия и при сигнала за запалването при високи обороти.
|
| Пон Дек 06, 2004 1:47 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Абе, Бате, кво става, ще минем ли без сортиране? 
|
| Пон Дек 06, 2004 1:49 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
На 75%. Ще имаш сортиране за първите 4 събития, след това всичко се повтаря още три пъти.
Едно време и аз повтарях три пъти
Ще го обсъдим някой път по-подробно, имам "некои съображения", ама са много трудни за обяснение без ръце.
|
| Пон Дек 06, 2004 1:56 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Абе да ти кажа, дори да има сортиране, няма да е фатално. Ще се изпълнява макс. 400 пъти в секунда, което не е кой-знае кво.
На практика, ще има сортиране на макс. 3 стойности, което не е кой-знае кво.  По-голямата трудност е изграждането на бит-маската на състоянията на всяка стъпка.
|
| Пон Дек 06, 2004 2:41 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
А бе, дишай дълбоко! На контролера ще му остане време дори и шах да играе 
|
| Пон Дек 06, 2004 2:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
добре, това според мен са си 8 различни събития  , сега вече е съвсем друго ..... направо ме побъркваш с тея обяснения, понякога си мисля че съм идиот  ...... идеята на батето не е лоша ... въпреки че и друго ми се върти в прзната кратуна .. ша пробвам довечера ....
|
| Пон Дек 06, 2004 4:18 pm |
|
|