Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
8051 (AT89C51) за начинаещ... 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
mitko_el написа:
asp

Какво е "RTX51 -tiny" ?Даите повече инфо моля.

[/quote]

Ми тва е ОС която върви с компилатора КИЕЛ

Чет Мар 09, 2006 12:20 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
gss написа:
Споделете схемичка за програматор на 89C2051. Още по-добре ако има нещо готово на пазара.

Правих си навремето програматор по серийният порт за 89xx051, работи перфектно и съм издупкал една кофа чипове с него, проблема е че съм затрил схемата някъде , ще трябва да я свалям от платката, на платката има един 89c51 който програмира таргета и комуникира със ПЦ-то, софта за ПЦ-то е за Уиндоус, ако не намериш друго решение за програматор и си все още мераклия ще измислим нещо! Мога да ти програмирам един 89c51 със програмата за програматора и дати дам софта за ПЦ-то но платката ще трябва да си я правиш от чертеж на хартия !

ЕДИТ: дето ще разводняваме нещата със кореспонденции..., поствам ти програмите за ПЦ-то и за проца на платката/at98c51/ ако ти светне лампата за какво става дума сам ще избачкаш платката , ако видиш голям зор чак тогава ще преписвам схемата от платката

Прикачени файлове:
89cx051_prg.zip [255.23 KiB]
264 пъти
Сря Мар 15, 2006 1:57 am
Профил YIM
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Forest_gump изтеглих ти прога,моля те даи някакъв вариант за схема/платка или снимка на връзките м-у 2-та процесора.//////
разгледах .asm за ,51 -то от там работите са съвсем културно написани- (не си прави труд да рисуваш схема)ще опитам да направя прога

Съб Мар 18, 2006 4:34 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение Намерих за 2051
Намерих една простичка схема за програмиране на 2051. Някой да има отзиви за нея?
http://www.hecos.info/89C2051/2051pv2.pdf

Нед Мар 26, 2006 11:15 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Тази схема ми скъса нервите и така и не тръгна никога .Аз ползвам един чешки програматор , който работи перфектно ( от HW.cz ). Ползвам и средата на BATRONIX (асемблер и програматор ) .Разгледай сайта им - мисля че ако се интересуваш от 8051 ще ти е интересно .

Нед Мар 26, 2006 6:14 pm
Профил

Мнение 
asp написа:
forest_gump написа:
8051-цата има убийствена система за прекъсвания, която компенсира неговата тромавост и е много удобна за многозадачен режим. Контролера е мислен като архитектура и инструкции да бъде много гъвкав за логичният подход за решаване на алгоритмите, за отговорни задачи и сериозни приложения е перфектен, недостатъка е скороста която варира в зависимост от условията на програмата, точно затова е насреща перфектната система за прекъсване. Ако не беше толкова усложнено програмирането им може би сега щяха да са много по разспространени...!

добре де АТ89s52 не е ли с това ядро за която говорим. аз мисля, че да. Там няма проблеми с програмирането не по трудно е от АВР или друг върхуплаткосерийнопрограмируем чип. Бучкаш и тръгва. Аз работя с този чип. Даже не е и бърз 20 тина мегахерца разделени на 12 му е вътрешният клок. Но е приличен само даташиитовете могат да ми скъсат нервичките.

Нед Яну 28, 2007 2:32 pm
Профил

Мнение 
Здравейте,
Аз днес случайно попаднах на този форум... по принцип не съм любител на форуми ... та като чета какво сте писали ... бих искал да ви информирам за някои неща. Аз в момента съм полудял тъйкато си пиша дипломната работа, която е на тема "Стенд и програми за практически упражнения по дисциплина Едночиповимикрокомпютри" Така първо термини от сорта на "върхуплаткосерийнопрограмируем чип" не е ли по лесно просто ЕМК ?
Така значи този стенд, за който става на въпрос е на фирмата bipom (www.bipom.com) и по конкретно MicroTrak training microcontroller kit !!
Това е ... с цел да не обидя някой .... най добрият стенд с 6 модула, на които има всичко, което ти трябва изучавайки 89c51, този стенд работи с АТ89C51RD2 . Много време се мъчих с превода на datasheet-a на чипа и както и с описанието на стенда. Не бих отказал малко инфо ако някои има да ми прати на емаила ако е възможно! Защото ми остават няколко дена до като трябва да предам а съм до под кривата круша.
Две думи за asm - бих казъл много е просто и с елементарна логика езика за този ЕМК.
http://www.bipom.com/documents/brochure ... ochure.pdf - ето линка на рекламната брошура и с много зоомнат пик на устройството. Вижда се почти всичко по него.

Нед Яну 28, 2007 2:58 pm
Профил

Мнение 
Ако някой иска програматор(готов-на тестова платка) за AT89C89C51 и за AT89C2051 имам два такива.Един за 89C51 и един за 89C2051. Вече отдавна не ги ползвам. Ползват RS-232 и схемата използва същия процесор AT89C89C51 съответно AT89C2051(само, че вече програмирани със съответната програма). Работят желязно.

Айде с кой ще се спазарим ???

Ако на някой не му се дават парички може и да пусна схемата и HEX файла(ваш е проблема как ще си го програмирате обаче).

Пон Яну 29, 2007 6:14 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Здравейте
Аз използвам http://www.kmitl.ac.th/~kswichit%20/easy2/easy2_1.html веднъж ми направи мизерии с програмното напрежение смених 2N2222 с някакъв полеви и не съм имал повече проблеми. Някаде трябва да имам фотошаблон за него и може да извадя платки ако иска някой.

Вто Яну 30, 2007 10:02 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Iskren написа:
asp написа:
forest_gump написа:
8051-цата има убийствена система за прекъсвания, която компенсира неговата тромавост и е много удобна за многозадачен режим. Контролера е мислен като архитектура и инструкции да бъде много гъвкав за логичният подход за решаване на алгоритмите, за отговорни задачи и сериозни приложения е перфектен, недостатъка е скороста която варира в зависимост от условията на програмата, точно затова е насреща перфектната система за прекъсване. Ако не беше толкова усложнено програмирането им може би сега щяха да са много по разспространени...!

добре де АТ89s52 не е ли с това ядро за която говорим. аз мисля, че да. Там няма проблеми с програмирането не по трудно е от АВР или друг върхуплаткосерийнопрограмируем чип. Бучкаш и тръгва. Аз работя с този чип. Даже не е и бърз 20 тина мегахерца разделени на 12 му е вътрешният клок. Но е приличен само даташиитовете могат да ми скъсат нервичките.

Като гледам тоя пост и излиза че asp е писал тея работи - но не съм ги писал аз. Даташийтовете не ми късат нервичките

Вто Яну 30, 2007 1:59 pm
Профил

Мнение 
Моя програматор е същия(1:1) като от схемата на teglicho, само съм сменил DS275 с MAX232.
Много е добър тоя програматор - никакви проблеми не съм имал

Вто Яну 30, 2007 3:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3