|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:52 pm
Подход към UART комуникация
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Подход към UART комуникация
Има нещо, което не разбирам! Свързах се с производителя и от там ми пратиха следната процедура за инициализация на модула - След последната команда така и не получавам ОК. Видях, че времето за реакция е до 300s, но ... Къде бъркам и правилен ли ми е синтаксисът? Направих си един таймер и след първата команда всичко се изпраща през интервал от 30s докато не се получи желаният отговор. Мога да опитам да чакам и максимално допустимото време ако повторното изпращане на команда рестартира процеса. Не съм сигурен... Помощ!
_________________www.elkran.com
Последна промяна stoyanoff на Вто Май 19, 2015 3:17 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Май 19, 2015 2:24 pm |
|
 |
|
stefan63
|
"NAME" =???
|
| Вто Май 19, 2015 2:31 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Name е името на APN мрежата. В моя случай е статично. Нз дали това има значение. Имам програмка компа и сравнявам настройките от там. NAME е въведено като статично(ако има някакво значение). Няма парола и потребителско име!
|
| Вто Май 19, 2015 2:43 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Та какво си писал за "NAME" ? PASSWORD=PASSWORD, както казал чукчата?
|
| Вто Май 19, 2015 2:54 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами string - nashatamrega! Не мисля, че е от особено значение! Ако може някакви команди, с които да направя някаква диагностика и да придобия представа къде е проблема?!
|
| Вто Май 19, 2015 2:59 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Не вярвам да няма значение, ама изчакай опитните да се изкажат. Според мене трябва да е някакво име от мобилния оператор.
Научи се да задаваш коректно въпросите си,, нямаше нужда от тая преписка, ако си беше преписал какво точно изпращаш. Щом задаваш въпрос - бъди изчерпателен и пести времето на другите. Успех.
|
| Вто Май 19, 2015 3:03 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
До колкото ми е известно не е име на оператор, а име на локална мрежа в мрежата на оператора. В интерес на истината не съм опитвал с името на оператора(не съм се сетил, но едва ли е това). Това е понеже сравнявам настройките с тези на компа и си правя някакви изводи... Оправих го така че да става ясно!
|
| Вто Май 19, 2015 3:16 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Имате ли договор с оператара за ваш личен APN на име "nashatamrega" ? ако не, виж тук или питай чичко гугул какъв ти е стринга на твоя оператор! Стойността на стринга има значение. Също както и цифрите в един телефонен номер... не става да набереш ЕГН и да се свържеш 
|
| Вто Май 19, 2015 3:26 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Да! Има договор, но е на друга фирма и за това не съм написал името, да не решат, че съм споделил някаква конфиденциална информация!
|
| Вто Май 19, 2015 3:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Начи тогава провери 10 пъти дали APN е изписан точно както е в договора. Когато е с договор, това трябва да съвпадне на 100% иначе нъцки. Точно преди месец така едни клиенти ме направиха на маймуна - неще да се конектне и това е.... И се оказа, че сбъркали с една буква APN - а. Един ден ми затриха да се мъча като идиот. При обикновенните карти за нормални клиенти няма значение какво ще зададеш като APN, но при тези с къстъм договор не става.
Когато си с такъв индивидуален договор е безмислено да търсиш стринга в нета. Той е нещо къстъм само за вас. Например от типа gg001 (нещо подобно се оказа в моя случай, а картата M2M на Telecom Austria / Mtel, т.е. нищо което да прилича на смислен стринг).
Другото което трябва да провериш е дали в договора не се говори нещо за CHAP/PAP автентикация. Българските оператори не мисля, че я ползват, но Водафон карти има такива.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 19, 2015 3:51 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Името е правилно! Операторът е BG. Притеснява ме синтаксисът на тези команди. Трябва ли името да е в кавички? На AT+QICSGP и AT+QIREGAPP ли трябва да подам името? В документацията е написано, че AT+QIREGAPP също приема име, username и pass обаче в email-а е дадено само на AT+QICSGP да подам. Единицата е служебна в случая за избор на нещо си и после идва името на мрежата. Трябва ли да има space преди APN? Доста комбинации пробвах, но за сега не уцелвам правилната. И като изпратя веднъж команда, трябва ли да изчакам максималния таймаут или примерно на 30с да я изпращам отново докато дойде отговор? Опитах с командата за проверка статусът на мрежата, но вместо отговор получавам само request-a. Все едно ми го е пратило на обратно. Това нормално ли е?
|
| Вто Май 19, 2015 4:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Чети, бре!!! 
|
| Вто Май 19, 2015 4:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Освен договора, трябва и за картата да е разрешен съответния APN. По принцип е доста тъпо направено това с APN-те и не се знае знае ли се къде е проблема. Зависи от положението на Луната каква грешка и дали изобщо ще върне грешка, щото съм виждал как си минава всичко. Вдига си се gprs-a, даже и някакво IP се получава, обаче като тръгнеш да правиш нещо и си до там.
|
| Вто Май 19, 2015 4:37 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Картата е ОК! Пробвал съм я на комп! Leo чета, но има супер много информация в тия pdf-та и голяма част ми е напълно безполезна!
|
| Вто Май 19, 2015 4:46 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Как пробва картата на комп? Ти се радвай, че има информация, щото иначе... Научи се да сортираш полезната информация и то бързо. Ако така четеш, нищо не четеш. Разбра ли какво прави поредицата от команди, която са ти препоръчали?
|
| Вто Май 19, 2015 8:44 pm |
|
|