Отговори на тема  [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Препоръка към коя архитектура да се насоча? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Препоръка към коя архитектура да се насоча?
Безплатно IDE с компилатор от Атмел.
IDE-то е на базата на вижъл студио. Компилатора - GCC.
Ако не те устройва има и IAR (с пари :) )..

Вто Яну 28, 2014 11:10 am
Профил
Ранг: Популярен

Или пък еклипс с ГЦЦ

Вто Яну 28, 2014 2:37 pm
Профил

CodeVision e добра евтина алтернатива на IAR. Пробвал съм критичен код- добре се справи и най-важното има много добър генератор на програми. Включително и за LCD дисплеи с генератор на шрифтове. Средата му също е много удобна и бърза- подходящ е за по-стари компове, за разлика от Atmel studio. Ако ти трябва голяма скорост- ниска латентност, може да се окаже, че IAR се изплаща, понеже генерира доста бърз и ефективен код и може да използваш по-нисък клас процесори, което да доведе до избиване парите му и по-добри параметри.
Аз иначе съм на паскал в повечето случаи и съм доволен- кой как му харесва.
Според мен манията по процесорна скорост в повечето случаи е маркетингова и не показва познаване на задачата и решаването й.

Вто Яну 28, 2014 5:01 pm
Профил WWW

CarBeta написа:
"Най-добра" платформа(и не само) има и горе написах коя е. Всичко е силно субективно и всички вие го доказахте с твърденията си.

Твоята дефиниция е силно субективна. Ти даже сам си противоречиш, от една страна използваш превъзходна степен, от друга твърдиш че всичко било субективно.

dan написа:
я кажете как седи въпроса с раязвойните средства за атмел

а за кои процесори става дума, щото атмел правят доста...

Вто Яну 28, 2014 7:44 pm
Профил
Аватар

А забеляза ли, че превъзходната форма е в кавички, преди да напишеш поредната глупост :D

Вто Яну 28, 2014 8:30 pm
Профил
Аватар

bobihot написа:
Ако ти трябва голяма скорост- ниска латентност, може да се окаже, че IAR се изплаща, понеже генерира доста бърз и ефективен код и може да използваш по-нисък клас процесори, което да доведе до избиване парите му и по-добри параметри.

Това от личен опит ли го казваш?

Вто Яну 28, 2014 10:40 pm
Профил

Zdrav написа:
bobihot написа:
Ако ти трябва голяма скорост- ниска латентност, може да се окаже, че IAR се изплаща, понеже генерира доста бърз и ефективен код и може да използваш по-нисък клас процесори, което да доведе до избиване парите му и по-добри параметри.

Това от личен опит ли го казваш?

IAR имат добър съпорт. Е поне преди около 8-9 г имаха :) Тогава имахме един проект с МСП430 и имахме ЯР. Всъщност и сега си го имам, ама не знал ЛПТ тапата де да я включа в ПЦ-то :) Та имах поне 10тина бъг репорта относно код генерацията им, на места направо си беше грешна и кода не правеше това което човек си мисли. Обач като открия грешка и им пратя описание кога и как се проявява и примерен код на другата сутрин, като се появя в офиса си ме чакаше ъпдейт на конпилатора :) Дали обаче генерира по-добър код от конкурентите няма как да кажа :)

Но съм пробвал демо версиите за АРм на ЯР.... До преди няколко години си работеха много стабилно, но напоследък си дърпаш последната версия, отваряш проект правен преди 3-4г..... с малко зор го докарваш да се компилира, ама докато го докараш и да дебугва.... много е заприличал на линукс историите :D

Сря Яну 29, 2014 11:41 am
Профил

Vesko написа:
Та имах поне 10тина бъг репорта относно код генерацията им, на места направо си беше грешна и кода не правеше това което човек си мисли. Обач като открия грешка и им пратя описание кога и как се проявява и примерен код на другата сутрин, като се появя в офиса си ме чакаше ъпдейт на конпилатора :)

Не разбрах, за какво ги хвалиш. Хем сте платили за компилатора, хем и бета тестинг и QA им правиш безплатно.

Сря Яну 29, 2014 2:46 pm
Профил

ike написа:
Vesko написа:
Та имах поне 10тина бъг репорта относно код генерацията им, на места направо си беше грешна и кода не правеше това което човек си мисли. Обач като открия грешка и им пратя описание кога и как се проявява и примерен код на другата сутрин, като се появя в офиса си ме чакаше ъпдейт на конпилатора :)

Не разбрах, за какво ги хвалиш. Хем сте платили за компилатора, хем и бета тестинг и QA им правиш безплатно.

Не исках да се хваля, ама явно така е прозвучало. Просто споделих опита ми с ЯР.

Сря Яну 29, 2014 8:56 pm
Профил
Аватар

Въпроса ми към bobihot беше за да си сверя часовника. Скоро покрай една задачка ползвах avr-gcc. Не бях притиснат от времето и изтеглих и безплатната версия на IAR от сайта им. Която би трябвало да е напълно функционална(с напълно функционален оптимизатор).
Бях си направил тестова постановка - с таймер засичах времето за изпълнение на няколко блока от кода. Резултатите от кода билднат с IAR не бяха по-добри. Почти никаква разлика. Погледнах в дизасемблинга му - същите елементарни пропуски в оптимизацията като при avr-gcc. В случая, при влизането в обработчик на прекъсване, спасяваше няколко регистъра, които не се ползват вътре в обработчика. Не съм гледал останалата част от кода защото и така ATmega-та се справяше със задачката. Разбира се възможно е да съм пропуснал нещо та за това питам.
Имах по-високи очаквания от IAR-а.

Сря Яну 29, 2014 9:06 pm
Профил

Здравей,
Нямам практически опит с ЯР-а, въпреки многобройните инсталации, които правех. Пробвах да си компилирам кода от Кодевижъна, че го генерира сам и само го допълвам. Не успях и го зарязах. Хвалеха го че прави това по сайтове- но не успях да го изкомпилирам. Средата ми е тежка, както и АврСтудиото и си ползвам по-леки. Ако успея да го подкарам- ще пиша. За сега Кодевижън май ми направи най-бърз код, но работата със самонарастващи указатели за обхождане на масив не се оптимизираха, както ги обещава Атмел, та се надявах в ЯР да ги оптимизират? Ще пробвам да пусна тестов код да видя асемблирането.

Пон Фев 03, 2014 2:45 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12