Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
въпрос за port b 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ееее не съм съгласен .... какво му има на CCS-а ... даже доста улеснява нещата, ако си беше просто само ANSI доста повече неща и библиотеки трябваше да се ползват /то по добре да беше де .... ама това друг въпрос/, не виждам нищо сложно в олзването на CCS, това просто си е С компилатор ...

Нед Яну 02, 2005 9:52 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ами щом пича цяла седмица се мъчи да напише програма за бягаща светлина, значи не е много интуитивен комппилатор CCS-а. Не, че съм агент на Микролектроника, но като разгледах Manual-a на mikroPascal ми се видя добре замислен. Иначе не съм работил с него. Ако излезе кракната версия, тогава... :roll:

Нед Яну 02, 2005 10:02 pm
Профил

Мнение 
Ами .... не знам .....бягаща светлина се прави доста бързо и без С, с него или без .. по скоро проблема е че не му е ясно как работи компилатора и функциите му, и по скоро би трябвало да му помогнем да ги научи .. няма смисъл да му препоръчваме друг продукт, той няма сам да напише програмата .....

Нед Яну 02, 2005 10:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Колегата elektronchika, без да се обиждаш, но според мен малко не си в час с това което правиш. Препоръчвам ти да започнеш оттук, и по точно на асемблер. Това вече го дискутирахме в друга тема...а именно, първо да си наясно със структурата на процесора, със регистрите и машинния код...а после се хвани със CCS. Казвам го неслучайно..CCS-а прави номера дори и на хора които са доста запознати със писане на C и АСМ...Във туториала които го давам има поставени бягащи светлини, мигащи светодиоди и всички глезотии с които мисля, че трябва да почнеш...

Пон Яну 03, 2005 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Използвай MPLAB за писане на ASM, като свикнеш с него проблеми няма да имаш в писането на C...

Пон Яну 03, 2005 12:48 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
аз съм си купил снигата "PIC микроконтролери" на МК и там ги има тези неща(структура на процесора, даже и примерни програми на ASM) доколкото мога(поне за момента) съм ги понаучил тези неща. просто искам да се сванан с писане на програми на С, защото езикът С ми е по-разбираем.

Пон Яну 03, 2005 1:43 pm
Профил

Мнение 
и какво ще ме посъветвате в крайна сметка. да го оставям ли CCS-а?

Пон Яну 03, 2005 6:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не, аз го ползвам...доколкото знам ТоНи също...абе много си е ценен, само че трябва да му знаеш магариите...пък и вече го говорихме тва...първо АСМ, после всичко останало :D

Пон Яну 03, 2005 6:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Първо научи структурата на чипа и асемблера на ядрото му, за да знаеш какво правиш. Иначе правиш нещо незнайно как, то не се получава незнайно защо и "олеле, к'во стана, що не ебава да ебава ами се ебава?". Като научиш всичко това (то не е много), можеш да се хванеш за един C-компилатор, за да започнеш да правиш по-бързо това, което вече си научил. Без детайлно познаване на ядрото и асемблер програмирането е като секс без партньор.

Пон Яну 03, 2005 6:24 pm
Профил ICQ

Мнение 
много добре казано бате. ОК!

Пон Яну 03, 2005 6:58 pm
Профил

Мнение 
Аз програмирам на асемблер - вярвай ми, че първо се изучава процесора, пробваш си СВОИ програмки, които не тръгват, после - когато всички тръгват, минаваш на C и......... и там не тръгват както си мислиш.......
Послушай батковците - първото е детайлно познаване на процесора. То (С-то) е за професионалисти (лично мнение) - мразя го, имал съм големи проблеми със сметките.
Това си беше просто съвет :wink:

Пон Яну 03, 2005 7:56 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2