Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
3D принтиране - технологии 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 3D принтиране - технологии
Търся "сламки" като документи или видеа относно проектиране на кутии затварящи се с различните там видове Snap Fit закопчалки (челни, стртанични с отвор, глухи и т.н.).

Става въпрос за различни видове материали като PLA, PETG, ABS и стъклонапълнените им варианти.

Чет Яну 09, 2025 5:15 pm
Профил

Мнение Re: 3D принтиране - технологии
Мммм някога някъде бях попадал на нещо, не беше много добро, ама това беше преди доста години. Според мен вземи няколко реални кутии и си харесай тип закопчаване. Аз не съм постигнал задоволителен резултата дори и с SLA, да закопчават, но никога както би закопчал шприцован детайл. С SLA имам добри резултати с дизайни като за шприц, държат но след 1-2 отваряния почват да се предават. SLS ако е найлон е мекичко, закача, но не държи много здраво, лесно се предава, за fdm не искам дори да опитвам, не че не съм. Ако вече имаш възможност за някакви по едри закопчалки те работят що годе добре, там обаче е малко тегаво с толерансите, зависи от материала и ориентацията. Или много трудно закопчава и иска пилене, или пък е хлабаво и се получава едно досадно мърдане.

Чет Яну 09, 2025 8:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]