Отговори на тема  [ 400 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Следваща
Въпроси около CNC 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Въпроси около CNC
Ха ха читава машина за 2000 няма дя нямериш/направиш :)
Последно фреза или 3д принтер ще дялкаш ?
За контролер аз ползвам такова http://www.ebay.com/itm/1pcs-5-Axis-CNC ... xyBjBTWMPR

ПС:
https://www.olx.bg/ad/tsnts-ruter-ID6Of ... 7c50a08afa 8O

Пон Юни 19, 2017 1:31 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Ми като начало ще е фреза, ако тръгне, пък после щото съм голям ентусиаст намерих и това
https://www.thingiverse.com/thing:5233
Тва с тия 5 долара много примамлива оферта ще я имам предвид. За вас електрониката е бизнес за мен не е и гледам с други очи на нещата. Кефа е да направиш нещо сам въпреки че имаш пари и може да си го купиш готово, още повече когато си аджамия в нещата.

Повечето машини мотора е директно куплиран с винта дето мести масата, но моите ми се струват малки и слабинки та си мисля ако ползвам ремъчна предавка да вдигна малко въртящия момент за сметка на скоростта на преместване, то и не бързам за никъде като почне да стърже по дъската, освен това така ще ми е по-лесно да куплирам мотора с винта.
Какво ще кажете по въпроса, гледам в МАЧ3 има настройка колко стъпки на милиметър е машината така че май няма проблем.

Пон Юни 19, 2017 1:53 am
Профил
Ранг: Професионалист

s7ama7 за 2000лв може да се направи добра машина. Но без шпиндела.
pipilica че си ентусиаст не е лошо,лошото е че искаш да идеш там откъдето ние се връщаме. И ще викаш дрогарко-друсарко на майка си!

Пон Юни 19, 2017 3:44 am
Профил

Да идеята е добра , разгледай в ebay за комплекти зъбчатка ремък
Евтин вариант за винт
https://www.banggood.com/search/lead-screw.html

Добре е че имаш свободно време , на мен се не ми остава такова .На мойте серво мотори им изтече гаранцията в кашоните :D
ПС:
ценков написа:
s7ama7 за 2000лв може да се направи добра машина. Но без шпиндела.
...

Явно разбирането ни за добра машина е коренно различно :D

Пон Юни 19, 2017 4:08 am
Профил

ценков написа:
pipilica че си ентусиаст не е лошо,лошото е че искаш да идеш там откъдето ние се връщаме. И ще викаш дрогарко-друсарко на майка си!

Съжалявам ако съм Ви обидил на "другарю" Господин Ценков, а между другото майка ми е починала, но както и да е.

Аз шпиндел, дето му викат на фрезата имам, но мисля да туря един мотор от пералня на 12500 оборота има турен патронник на оста, щото не ми се развалят приспособленията на двете фрези че ги ползвам редовно.

Имам голям кашон със зъбни и ремъчни колелца и кашон с ремъци, бе стара къща всичко имам.

Пон Юни 19, 2017 5:12 am
Профил

pipilica ти имаш фрези? Истински :). Ми оттам трябваше да тръгнеш ....
Бих те посъветвал да си издялкаш масата и цялата основа от стомана. Ще излезе доста по-евтино от дурал. Само портала от дурал. Така за материал ще дадеш има няма 200-250лв. Пък може да имаш и налични парчета.
Контролер вземи тоя за 5 долара има и драйвери за 10-15 долара (3те). Ако искаш да си ги правиш сам де да знам платка, части , лепене ако ти се занимава ОК. Цената ще е в пъти спрямо ибейската.
За винтове и гайки използвай СВД. Всичко друго е загуба на време и пари. Разгледай пак ибея има доста евтини и доста качествени. Поне аз на едната фреза съм с ибейски (търговеца вече гледам го няма) но и трите оси ми струваха под 100$ (винтове, обработени с гайки). Машината гравира с часове дурал и грешка няма :) и то за около 3 години работа.

Пон Юни 19, 2017 9:03 am
Профил WWW

Абе мен ако питаш в този случай накрай някой да ти я отлее от чугун, сега хубаво е да поостарее ама си иска време, става и изкуствено състаряване. Не знам в момента как е, едно време имаше една фирма някъде около Горна Оряховица, изобщо не вземаха скъпо за леене, а на теб не ти трябва и нещо голямо. Ние леехме при тях едни черупки и корпуси на редуктори, направо без пари си беше, еееее тов абеше преди 20 години ....

Пон Юни 19, 2017 10:49 am
Профил

Е човека иска от нищо да направи нещо , а вие къде го хвърлихте :)

Мисля че цената сега е към 2.5-3лв кг , ако трябва те да си правят калъпа се плаща допълнително . След отливането трябва да мине процедура за изкуствено застаряване , това оскъпява доста защото няколко пъти трябва да се качва на фреза и отгрява.

Пон Юни 19, 2017 11:07 am
Профил

s7ama7 написа:
Е човека иска от нищо да направи нещо , а вие къде го хвърлихте :)

Мисля че цената сега е към 2.5-3лв кг , ако трябва те да си правят калъпа се плаща допълнително . След отливането трябва да мине процедура за изкуствено застаряване , това оскъпява доста защото няколко пъти трябва да се качва на фреза и отгрява.

Е цената не е висока, и ако си имаш фреза .. остава да намериш къде да го топлиш и охлаждаш. Естествено зависи от размера, но ако е някоя настолан играчка и човек има време що да не я направи както трябва.

Пон Юни 19, 2017 11:10 am
Профил

Ми имам нали се заниавам с мебели, едната е Festool другата е на Спарки от старите истинските.
Но определено няма да отливам нищо от чугун.

Пон Юни 19, 2017 1:19 pm
Профил

Е аз пък си представих че става въпрос за някоя фреза от типа на ФУ251-ФУ320 :)

Пон Юни 19, 2017 2:27 pm
Профил

Теорията за тези 2000 лв е доста интересна.
Не, че нещо, обаче аз си сглобих 3D принтер. Не е нищо особено, супер неогледен на вид, кабели висят от всякъде и т. н. Излезе ми 1000, но можеше да са само 600, защото смених конструкцията 3-4 пъти. Ако реша да го преправя мисля че мога да се справя къде къде по-добре.
Иначе за моите нужди машината ми върши перфектна работа. Все още се уча и има какво да се пипне по настройките. Но аз принтирам с дюза 1мм и правя главно детайли за кутии, които след това пак трябва да се изгладят. Споменах ли, че активната площ е 360х420х450мм?!
Та не е префектен, но ми върши работа и мога лесно да си го ремонтирам. Може да съм се набутал малко! Те китайските са по 300-400лв... ;)

Пон Юни 19, 2017 7:40 pm
Профил

Браво на тебе. Ето още един ентусиаст, не съм сам значи, това ми дава надежда.

Вто Юни 20, 2017 12:07 am
Профил

Какво за 2000лв? Малко ли са или много? Мога да ти демонстрирам как дяла бук с R ов фрезер на 2500мм/мин и алуминий на 1200-1500мм/мин.Вярно малко по голяма е 1200х900мм но двигателите и управлението са същите.Е, не мога да стигна 500мм/сек на конкуренцията ама..

Вто Юни 20, 2017 1:51 am
Профил

Ценков, имам чувството, че ти имаш претенции да си производител! Все пак темата е за хобитехника!
И по доста интересен начин си хвалиш стоката. Когато разглеждаш обикновен 3D принтер, главният параметър е размера на масата. При фрезите обаче нещата не са стоят така. Та ако искаш да си похвалиш стоката, пък и да покажеш, че се справяш по-добре от хоби-изпълненията, трябва да кажеш какво отклонение дава машината, линейната техника каква е, какво е управлението, шпиндела какъв е! Сменяеми инструменти?! ;)

Вто Юни 20, 2017 6:17 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 400 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Следваща