|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 6:15 pm
| Автор |
Съобщение |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
 Re: Моята CNC фреза
Има комплекти стиски по 58 части с които може да се закрепва детайл .Другото е машинно менгеме с възможност за преместване на челюстите, с което работния обхват се увеличава .Такова например е моето китайче. Иначе аз си изработих от стомана слотчета за каналите на масата. Размерите са 22х16мм и Т канал с централен отвор М8 .Ето и нагледно какво представлява детайла ,също така искам да кажа че са нарязани с шлайфа,така че не обръщайте внимание на среза.И едно клипче , челосване с 6мм фрезер с 4 режещи ръба, подаване дълбочина 1.5мм с целия фрезер /6мм/ обороти 5000 и скорост на подаване 500мм/мин .  https://youtu.be/UnZ17VjWMxU
|
| Пон Авг 24, 2015 9:46 am |
|
 |
|
4040
|
Фрезера твърдосплавен ли е?
|
| Пон Авг 24, 2015 12:43 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Да твърдосплавен е с TiAIN покритие. Между другото искам да споделя бъдещият проект за охлаждане на инструмента . Ще използвам този китайски смесител : като смазочно охлаждащата течност мисля да я изпомпвам с автомобилна помпичка за течност за чистачки и малък компресор за гуми пак китайски двубутален от снимката .  Отворен съм към съвети или по - добри идеи . Благодаря !
|
| Пон Авг 24, 2015 1:12 pm |
|
 |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Защо ти е цялата разправия, след като нова помпа за охлаждаща течност струва 70 кинта? Това автомобилното за чистачки няма да работи дълго - не е предвидено за това.
...ъъъъ и не разбрах защо ти е хем помпичка, хем компресор?
...и смесителя, какво ще смесва?
|
| Пон Авг 24, 2015 1:49 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Смесителя е за охладителна течност и въздух . Като идеята течността да се пуска да кажем през 10сек . Но нищо чудно така да се обезсмислят нещата и да е по добре да си се използва водна помпа , а въздуха е за обдухване на стружки . Предполагам с този смесител ще може да се регулира съотношението въздух-течност . Още не ми е пристигнал смесителя и говоря леко наизуст . Но като цяло си доста прав за помпата .
|
| Пон Авг 24, 2015 2:00 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Като идея за комбинираното охлаждане с въздух и течност - а необходима ли е помпа за течността? Имаш въздух под налягане. Ако с въздуха поддържаш и охлаждащата течност под налягане, няма ли да потече от където ти трябва? За охлаждащите течности... Още не си стигнал до тоя етап, но все пак да го спомена - внимавай с тях. Уж всички имат смазващи и антикорозионни свойства, но при някои антикорозионните са по-скоро корозионни. След употребата им, всичко ръждясва, при това качествено... 
|
| Пон Авг 24, 2015 2:11 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
http://www.hmi-company.com/index.php?pr ... 1%81%D1%82Даже и е поръчана. За смесителя може и така да е но си нямам на идея 
|
| Пон Авг 24, 2015 2:19 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Има доказана течност на BARDAHL. Дано и това е нещо подобно.
За система с въздух и течност сефте чувам, но и да има такова животно, то нито дебита от помпичката за чистачки ще ти е достатъчен, нито тоя от мижавото компресорче, отделно дето и двете ще си отидат доволно бързо. За чистене на стружки, при положение че едновременно ползваш и течност, дебита и налягането въздух, които ти трябват, са МНОГО повече отколкото може да даде компресорчето. Ако пък няма да ползваш едновременно течност и въздух, една домашна прахосмукачка се справя къде по-добре и с по-малко мазало от издухването - това го практикувам на ръка на фрезата ми понякога - тя си работи, аз събирам струшки с прахосмукачката. Ама няма нищо CNC в нея (засега), та и без друго трябва някой да кибичи до нея, пък и не съм и пуснал още течното охлаждане.
|
| Пон Авг 24, 2015 2:35 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Колегата itso.tе прав, нужен е само въздух и съда в който е течността да е добре затворен.Благодаря за съветите, ще си ползвам големия компресор и другите системи отпадат. Смесителя бил измислен ама няма кой да чете.Извинявам се и още веднъж благодаря на хората които се включиха!
|
| Пон Авг 24, 2015 2:46 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Всичко зависи от конструкцията. Има вероятност системата да може да работи и като пулверизатор - да засмуква течност чрез вакуума създаван от преминаващият въздух.
|
| Пон Авг 24, 2015 4:32 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Този смесител работи като пулверизатор, въздушната струя като минава през дюзата създава вакум който засмуква от течността, т.е. за течността помпичка не трябва. Обаче с тоя компресор си до никъде, той няма нито дебит нито налягане. Ще ти трябва някой по истински компресор и ресийвър поне 150 л за да не бачка нон стоп щото ще се скапе, да не ти кажа че ако ще духа това нещо 30-40 мин и 150 л може да са малко.
|
| Пон Авг 24, 2015 7:17 pm |
|
 |
|
nik
|
тва му казват mist или мъгла до скоро бях с мъгла, сам си го правих уж за временно решение ама откара повече от година..... за кратка работа става, спестява тоталното заливане и изпръскване на всичко наоколо недостатъка е че при продължителна работа насища въздуха в помещението с водни и маслени микро капки, които с времето не само правят всичко наоколо лепкаво ами и започнах да кашлям, опитвах да проветрявам и накрая минах на течно бях с много малък компресор но и моята дюза беше малка... 2мм ли нещо такова не помня вече
|
| Пон Авг 24, 2015 7:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами като гледам как го е направил до тук няма да е пробелм да му сложи и коруба така че да не ходи навсякъде мъглата. Така или иначе някои материали си искат охлаждане, и по скоро някои инструменти. То верно че на тоя шпиндел едва ли планираш да изпозвлаш големи дискови фрезери, нямаш го момента, но все пак по големия инструмент на по големи обороти си иска сериозно охлаждане, а другото е пробиването, там само с мъгла не знам колко е ефикасно, то най-ефикасното там е през свредлото ама ... това са едни други машини, не е за домашно.
|
| Пон Авг 24, 2015 8:17 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
|
| Сря Дек 16, 2015 1:14 am |
|