Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Sony-Tektronix A6909 shematic 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Sony-Tektronix A6909 shematic
Не пълната но това е най-проблемната част. Едва ли тук има други мазохисти като мен да си играят с такива играчки но все пак. Това е платка А10 на 90%, може да съм изтървал някой филтриращ кондензатор, също стойностите на филтрирщите не съм ги мерил, както и на някои от другите, филтриращите съм ги сложил 100 нФ, може и да са 220 ако съдя по някои които сменях ... не съм си играл да чертая захранването, но там е елементарно, има 3 LDO-та. Не съм наслагал и всички парт номера но целта беше да си представя цялото нещо, че сервизното описание малко подвежда по отношение калибрация, ако някой ще го използва то компонентите са пред него.
Това е изолираната част на усилвателят, реално всички проблеми са там, скапват се електролитите, като се скапят става неприятна картинка, иска доста добро почистване. Вчера си изгубих 3-4 часа да ровя проблем който се оказа е от не добро измиване, имаше останал електролит под един SMD кондензатор и беше станал 30 Ом резистор.
Сега вече ми се изясни процеса на настройка и калибрация, R430 определя токът на покой на светодиода, сега вече е съвсем логично че като се мени се мени офсета от страна на приемника, модулацията е амплитудна, но доста време изгубих опитвайки да следвам ръководството което е много лаконично към функцията на отделните тримери. Опитвах да компенсирам офсет само с R210 но съвсем логично да не се получава както трябва.
За втората част на усилвателя, тази която прави изходния сигнал нямам нерви, там е нагъчкано SMD и ако не се появят някакви проблеми не мисля да се занимавам.
Аз нали взех два такива, единият уж го бях калибрирал, вчера реших да го затворя и видях някакви странни ефекти та взех да ги ръчкам до де ми се иясни защо и как. Може и проблем на CPU платката да има минимален, като се калибрира прави малко глупости, стойността при която се калибрира се отличава от тази с която го офсетвам на ръка, да речем на ръка 0 получавам при насторйка 175 а то получава при 180, и то това мърда, и почвам да си мисля че може и някой кондензатор там да е сдал багажа и референтното да не е много стабилно. Те са се изхитрили да си спестят ADC, явно има компаратор и чъкат DAC- който регулира усилване и офсет до де щракне нейде някой компаратор.
p.s. ъпдейтнах схемата, че имаше един транзистор грешно свързан

Прикачени файлове:
A10.pdf [575.03 KiB]
323 пъти
Съб Авг 19, 2023 8:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]