Заменям схеми срещу изпитание на всяк'ви любителски модели и нелюбителско количество бира
Ся, на ток съм виждал само най-дребния модел и реотаните му бяха в "звезда", както и на почти всички други фурни. Останалото си е на 220/230В като вентилаторите са с
вградени инвертори.
Моделите на газ са забележимо по-яки/бързи и надеждни, но за домашна употреба това не е от значение, а по-скоро парите.
Колкото до автоматичното миене - при небрежна употреба първо то се поврежда, значи пак си чистиш на ръка и го пущаш само ако се налага.
А разните манджички, вкл. печено пиле, цапат значително по-леко от пържолите или пиците - значи Прасенце V1.0 си остава актуално.
Пък и опушеното си е друго. Не знам за какво "яйце" стана дума, но моят газов грил беше "полегнал цилиндър" от Хамериката и мноооого го ползвахме, ама друго си беше "на въглища", дървени де. А зиме в БГ като го ръгнеш в печката на жар в намокрена хартия - ядеш и рИвеш.